Κατάληψη Ολύμπιον: καλλιτεχνική παρέμβαση φοιτητ(ρι)ών στην αίθουσα

Σπαράγματα ζωής, διαλυμένα σώματα μέσα στην αίθουσα του “Ολύμπιον”, μέχρι οι κινηματογράφοι και τα θέατρα να γεμίσουν με “ζωντανούς” ανθρώπους… Μια καλλιτεχνική παρέμβαση των φοιτητ(ρι)ών του εικαστικού τμήματος καλών τεχνών του ΑΠΘ, στην 24ωρη κατάληψη από το ΦΣ ΑΠΘ στον κεντρικό κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης.

Οι φωτογραφίες είναι των φοιτητριών-τών του κινηματογράφου και θεάτρου που αποθανάτισαν την παρέμβασή τους.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αλλάξουμε πραγματικά τις ζωές μας. Και αυτό δεν είναι απειλή, αλλά υπόσχεση έκλειναν την ανακοίνωσή τους οι φοιτητ(ρι)ές εξηγώντας τους λόγους της κατάληψης στην οποία προχώρησαν πριν δύο ημέρες. Σημείωναν, επίσης, “ Αποφασίσαμε να καταλάβουμε τα άδεια πανεπιστήμια και να τους δώσουμε ζωή, να σταματήσουμε τα αποστειρωμένα τηλεμαθήματα και να αρχίσουμε πραγματικά εκπαιδευτικές και κοινωνικές διαδικασίες με συνελεύσεις, συζητήσεις, προβολές και διαδηλώσεις.

Αποφασίσαμε να καταλάβουμε και αυτό το κτίριο στο κέντρο της πόλης, θέλοντας να δηλώσουμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο της κοινωνικής ζωής και αφορά τους/τις πάντες.

Καταλάβαμε ότι δεν μας αρκεί ένα τηλεμάθημα, μια προβολή, μια αίθουσα, ένα αφιέρωμα, μια παραίτηση, να αποσυρθεί ένας νόμος, ή να πέσει μια κυβέρνηση”.

“Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αλλάξουμε πραγματικά τις ζωές μας. Και αυτό δεν είναι απειλή, αλλά υπόσχεση – CUT TO BLACK”

 

 

https://new.infolibre.gr/2021/04/07/katalipsi-toy-olympion-apo-foitites-epekteinontas-ton-agona-sto-synolo-tis-koinonikis-zois-fotos/

Μοιραστείτε το άρθρο