Στους δρόμους δυναμικά οι φοιτητ(ρι)ές για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη
ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στο ραντεβού της Πέμπτης εδώ και μήνες οι φοιτητ(ρι)ές, κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για την κατάργηση στην πράξη του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα φοιτητικών συλλόγων, συνελεύσεων, καταλήψεων, κινήσεων, σχημάτων, οργανώσεων. Κυρίως στο επανοικειοποιημένο ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη (προσυγκέντρωση 11:00 πλατεία Χημείου, συγκέντρωση 13:00 άγαλμα Βενιζέλου), αλλά και σε Ξάνθη, Πάτρα, Λάρισα.


ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ – ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και αλληλέγγυοι, πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης σε μία δυναμική πορεία, με παλμό και αποφασιστικότητα να καταργηθεί στην πράξη το αντιεκπαιδευτικό τερατούργημα Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, με στόχευση την αποτροπή της εγκατάστασης πανεπιστημιακής αστυνομίας (που έχει εξαγγελθεί για τις 15/4). Η πορεία δονείτο από χαρακτηριστικά συνθήματα όπως: Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία – Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές – Η χούντα δεν τελείωσε το ’73 – Όχι στην κρατική τρομοκρατία, έξω από τις σχολές ρουφιάνοι και αστυνομία – Φασίστα, σκουπίδι, Χρυσοχοϊδη – Φοιτητές, εργατιά, ενωμένοι, μια γροθιά κ.α.π..

15:00 Η πορεία καταλήγει στο Πανεπιστήμιο

14:45 Μαζική η  πορεία των φοιτητών – Ιασωνίδου προς Καμάρα

14:30 Πορεία Αγίου Δημητρίου

14:25 Η πορεία των φοιτητών φτάνει στο ΥΜΑΘ, Αγίου Δημητρίου

14:10 Η πορεία κατευθύνεται από τη Ι. Δραγούμη προς το Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης

13:45 Σε εξέλιξη δυναμική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

13:00 Άγαλμα Βενιζέλου, μια ακόμη μαζική συγκέντρωση φοιτητών με διεκδίκηση την κατάργηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη

12:30 Η πορεία των φοιτητών που είχε ξεκινήσει από το πανεπιστήμιο ενώνεται στην Τσιμισκή με τους φοιτητές από την κατάληψη του “Ολύμπιον”

 

https://new.infolibre.gr/2021/04/07/panepaideytika-syllalitiria-8-4-dynamika-oi-foitit-ri-es-synechizoyn-ton-agona-gia-tin-anatropi-toy-nomoy-kerameos-chrysochoidi/

Μοιραστείτε το άρθρο