Οργανωμένη επιχείρηση φίμωσης καταγγέλλει η επιτροπή αγώνα κατοίκων Δ. Ευρώτα

Την επιχείρηση φίμωσης του αγώνα ενάντια στην κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης σκουπιδιών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η επιτροπή κατοίκων Δήμου Ευρώτα. Συγκεκριμένα, αφίσες που οι κάτοικοι ανάρτησαν σε όλο τον Δήμο, εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα με εντολή δημοτικού συμβούλου, γνωστού για τις ακροδεξιές του απόψεις. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Χθες το πρωί με θλίψη και αγανάκτηση μετά από τηλέφωνα που δεχτήκαμε από κάτοικους-συναγωνιστές διαπιστώσαμε και οι ίδιοι ότι οι αφίσες της επιτροπής αγώνα (που τυπώθηκαν με οικονομίες των κατοίκων) ενάντια στο έργο ταφόπλακα και που με τόσο κόπο αναρτήσαμε το Σαββατοκύριακο σε όλο το Δήμο Ευρώτα για να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε τους συντοπίτες μας, «κατέβηκαν» μαζικά από όλη την περιοχή της Σκάλας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται απόπειρα φίμωσής μας και κατά το παρελθόν έχουν κατέβει ή έχουν βανδαλιστεί πανό μας σε Πανηγυρίστρια, Κροκεές και Σκάλα. Οι αφίσες αυτές και τα πανό είχαν τοποθετηθεί μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ Ευρώτα τον 4/7/2019 που ανέφερε ρητά την οργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης των κατοίκων (με ομιλίες, πανό και αφίσες) του Δήμου από κοινού με την επιτροπή αγώνα, μια απόφαση που φυσικά με ευθύνη της τωρινής δημοτικής αρχής υλοποιήθηκε μόνο από την επιτροπή.
Σίγουρα το γεγονός του μαζικού «κατεβάσματος» των αφισών μόνο τυχαίο δεν είναι, δεν έκαναν φτερά τα πανό μας ούτε όλες οι αφίσες μας σε ένα βράδυ χάλασαν από το κακό καιρό, όλη η περιοχή βοά και φρίττει για το ποιοι βρίσκονται πίσω και από την νέα αυτή απόπειρα φίμωσης και δεν διστάζουμε να το πούμε ανοιχτά: είναι η γνωστή «ομάδα» των 5-6 δημοτικών συμβουλών του κ.Βέρδου που διοικούν το Δήμο Ευρώτα και υπερασπίζονται μετά μανίας το έργο αυτό με οργανωτή αυτή την φορά της επιχείρησης τον γνωστό αρχι-υπερασπιστή του «έργου πολιτισμού» όπως ο ίδιος έχει τοποθετηθεί ανοιχτά για το έγκλημα στα Ξηροκάμπια, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Βασίλη Μπόλλα. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής τους εκτροπής, δεν είναι η πρώτη φορά που δεν σέβονται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) και τη λαϊκή βούληση λειτουργώντας ανοιχτά σαν πλασιέ μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων, το έχουν κάνει ξανά και ξανά, όταν ανερυθρίαστα παίρνουν «σβάρνα» τα τοπικά μέσα πλασάροντας τις προσωπικές τους απόψεις αντί αυτές του σώματος (ΔΣ) και προωθώντας με κάθε είδους ψέματα και μεθοδεύσεις την υλοποίηση του έργου αυτού, συγκρίνοντάς το ανερυθρίαστα με άλλα έργα όπως στα Γιάννενα «παραβλέποντας» την λεπτομέρεια! Ότι εκεί δεν λειτουργεί χωματερή όπως προορίζεται να γίνει εδώ, παραβλέποντας τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι της Ηπείρου ως αποτέλεσμα των ρητρών εγγυημένης κερδοφορίας της αναδόχου. Είναι δεδομένο ότι τέτοιου είδους «νυχτερινές» επιχειρήσεις φίμωσης δεν μας τρομοκρατούν αλλά μας δείχνουν πόσο πολύ φοβούνται την δράση των αγωνιζόμενων κατοίκων, οι κάθε λογής υπερασπιστές του έργου.
Καλούμε όλους τους κατοίκους ανεξάρτητα από την πολιτική-κομματική τοποθέτησης του καθενός, να καταδικάσουν την αυταρχική και αντιδημοκρατική εκτροπή του συγκεκριμένου αντιδημάρχου και της «παρέας» του και όλοι μαζί ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά να συναντηθούμε στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος στήνοντας ένα μεγάλο μπλόκο στις μπουλντόζες που απειλούν να ισοπεδώσουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΖΩΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ!!”

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •