7/4 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Παν-υγειονομική κινητοποίηση – συγκεντρώσεις σε πολλά νοσοκομεία και το υπουργείο Υγείας

Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών καλούν σε κινητοποιήσεις την Τετάρτη 7 Απριλίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με πλήθος σωματείων εργαζομένων, συλλόγων, εργατικών σχημάτων κ.α. να ανταποκρίνονται. Σε πολλά νοσοκομεία ανά τη χώρα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις τις πρωϊνές ώρες, όπως σε διάφορα νοσοκομεία στην Αττική, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ικαρία, την Καρδίτσα, την Άρτα κ.α., ενώ στις 16:00 έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

Όπως σημειώνει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ): Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα! Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση. Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.


Δείτε όλα τα καλέσματα ενώσεων γιατρών, εργαζομένων, συλλόγων, εργατικών σχημάτων, οργανώσεων: kinimatorama.net 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΕΝΓΕ

7 ΑΠΡΙΛΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας οι γιατροί και οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας δίνουμε καθημερινά διπλό αγώνα.

Μέσα στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών μας, στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιας τους. Σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Έξω από τα νοσοκομεία, στο πλευρό του λαού μας που δοκιμάζεται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.

Δε λείψαμε στιγμή από το πόστο μας. Και συνεχίζουμε.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, να φιμώσει τη φωνή κάτω από τις μάσκες. Γιατί ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις παλινωδίες τους. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να λοιδορήσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες μας. Γιατί αποκαλύπτουμε τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Για τη διασπορά του κορονοϊού στα ΜΜΜ και τους εργασιακούς χώρους. Γιατί κάνει πλάτες και αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες για να μη θιγούν τα κέρδη τους, την ώρα που τιμωρεί γιατρούς που εφημερεύουν με στέρηση μισθού 15 ημερών επειδή δήθεν δε φόραγαν σωστά τη μάσκα. Γιατί η κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της επιδημίας για να μη «μολυνθούν» τα κέρδη τους από κορονοϊό, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός Μ.Ε.Θ.

Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε ένα απέραντο κοβιντάδικο με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και της θνητότητας. Παρά τις Ε.Δ.Ε., τις διώξεις, τις απειλές, τον αυταρχισμό, τις απολύσεις, γιατί τα υποκριτικά τους χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια, τα τηλεοπτικά κροκοδείλια δάκρυα τους δεν κατάφεραν να εξαγοράσουν τη σιωπή μας, συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που δε διστάζει να βάλει ακόμα και την ίδια τη ζωή στη ζυγαριά του «κόστους –οφέλους».

Δεν αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα σαν «φυσικό φαινόμενο», σαν αναπόδραστη εξέλιξη.

Δε θεωρούμε φυσιολογικό να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα επειδή η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα! Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση. Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Καλούμε τις Ενώσεις, σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων, να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 7 Απριλίου τις πρωινές ώρες στις εισόδους νοσοκομείων και ΚΥ. Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Απρίλη στις 4:00 μμ. στο Υπουργείο Υγείας.

ΟΕΝΓΕ


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία καλούμε αύριο Τετάρτη 7/4 στις 8.00 σε συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου Ευαγγελισμός!
Ένας χρόνος από την αρχή της υγειονομικής κρίσης κι ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας μπορεί πια να καταλάβει ότι η διαχείριση της πανδημίας που επέλεξε το κράτος, δηλαδή το lockdown και τα νοσοκομεία, έχουν αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Κάθε βδομάδα ένα νοσοκομείο μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid, ΜΕΘ δεν υπάρχουν πια και οι καταγγελίες για ασθενείς που πεθαίνουν στους θαλάμους, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι, πλέον πληθαίνουν. Πρακτικά δεν έκαναν τίποτα για τη δημόσια περίθαλψη εκτός από το να προσλάβουν επικουρικό προσωπικό για ένα χρόνο και να μετατρέψουν κάποια κρεβάτια των ΜΕΘ σε κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με covid, ελπίζοντας ότι το εμβόλιο θα σώσει την κατάσταση ως από μηχανής θεός.
-Να διεκδικήσουμε και τώρα και για το μέλλον, μια δημόσια περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς εισοδήματος, φύλου, φυλής, εθνικότητας, που θα έχουμε λόγο γι’ αυτήν!
-Να παλέψουμε συλλογικά για την περίθαλψή μας!
Υγεία Χωρίς Αποκλεισμούς
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •