Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων το τριήμερο στους επανοικειοποιημένους χώρους του ΑΠΘ

Σε ένα απέραντο εργαστήριο ιδεών, εμπειριών και δράσεων έχουν μετατραπεί οι χώροι της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, όπου οι κατειλημμένες σχολές, φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβουλίες, κινήσεις και ομάδες φοιτητ(ρι)ών πραγματοποιούν πλήθος ανοιχτών συνελεύσεων, δράσεων, εκδηλώσεων, συζητήσεων, αντι-μαθημάτων, μουσικών δρώμενων, θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και πολλών άλλων. Μάλιστα, όλα αυτά απευθύνονται σε όλη την κοινωνία και δεν παραμένουν μόνο εντός των σχολών.

Ένας πλούτος σκέψεων, αναλύσεων, θεωρητικών επεξεργασιών, αλλά και έμπρακτης πολιτικής πρακτικής και κοινωνικής δράσης, ξεδιπλώνονται καθημερινά τον τελευταίο καιρό και μετά τις αστυνομικές επιδρομές και εισβολές μέσα στο πανεπιστήμιο τον Μάρτιο. Με κύριο χαρακτηριστικό αυτής της “άνοιξης του πανεπιστημίου”, την οριζόντια συμμετοχή και δράση στη βάση του φοιτητικού κόσμου, μέσα από διάφορες μορφές που έδωσαν χώρο παρουσίας, κατάφεραν να ανοίξουν και να ζωντανέψουν έναν ακαδημαϊκό χώρο που οι κυβερνητικές θανατοπολιτικές τον έχουν κλείσει εδώ και ένα χρόνο. Χιλιάδες βρίσκονται στους πανεπιστημιακούς χώρους καθημερινά.

Οι φοιτη(ρι)ές μαζικά, με παλμό και δυναμισμό, έχουν βγεί στους δημόσιους χώρους, είτε στους δρόμους, είτες στις πλατείες, είτε στους πανεπιστημιακούς χώρους, δείχνοντας το εύρος των αντιστάσεων που εκδηλώνονται ενάντια στην αστυνομοκρατία και  κρατική τρομοκρατία, που στοχεύει όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Με ορόσημο την 15η Απριλίου, που Χρυσοχοϊδης και Κεραμέως θα επιδιώξουν την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το νέο φοιτητικό κίνημα δίνει υπόσχεση αποτροπής της στους χώρους του πανεπιστημίου.

Παρακάτω παραθέτουμε τις αφίσες που έχουν βγεί και καταγράφουν το πλήθος των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο ΑΠΘ. Το τρέχον τριήμερο Παρασκευής-Σαββάτου-Κυριακής αρκεί για να δείξει αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη.

https://new.infolibre.gr/2021/03/29/odoiporiko-sto-gemato-zoi-apth-lt-br-gt-foto-vinteo/

 

Μοιραστείτε το άρθρο