ΑΧΕΠΑ – Απάντηση στην κυβέρνηση η μαζική εκδήλωση υποστήριξης στον διωκόμενο πρ. του Σωματείου Εργαζομένων, 24/3 – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δεκάδες αλληλέγγυοι έσπευσαν 9:30 το πρωί της Τετάρτης προς υποστήριξη του διωκόμενου μετά από εισαγελική παρέμβαση και κλήση στην ασφάλεια, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Αθ. Σιούλη. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου, της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας των Ενώσεών τους και φώναξαν: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς / Λεφτά για την υγεία και παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία / Ενίσχυση του ΕΣΥ, επίταξη του ιδιωτικού συστήματος υγείας, δεν θα πληρώσουμε εμείς την πανδημία. Μετά τη συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, αντιπροσωπεία του σωματείου με την πρόεδρο της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα και τον πρόεδρο εργαζομένων Αθ. Σιούλη, είχα αντιπαράθεση με τον διοικητή Π. Παντελιάδη στο γραφείο του. Στο αίτημα των συνδικαλιστών και αλληλέγγυων να πάρει πίσω τις διώξεις ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, όχι μόνο εμφανίστηκε αμετανόητος, αλλά αντέστρεψε το αίτημα ζητώντας την ανασκευή των δηλώσεων των εργαζομένων, όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Αθ. Σιούλης.

Παρέμβαση προέδρου ΕΙΝΑΘ Δάφνης Κατσίμπα προς διοικητή ΑΧΕΠΑ: Πάρτε πίσω τη δίωξη…

“Δεν είστε διοικητής των ΜΑΤ. Είστε διοικητής του νοσοκομείου

Δηλώσεις του Αθ. Σιούλη αμέσως μετά τη συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΩΚΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη μπορεί να πιέζεται από την πληρότητα σε ασθενείς κορονοϊού (μαζί με τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Ιπποκρατείου), αλλά η κυβέρνηση αυτό που σκέφτεται είναι πως θα διώξει συνδικαλιστές και υγειονομικό προσωπικό που τόλμησαν να της αποδώσουν εγκληματικές ευθύνες στην διαχείριση της πανδημίας, χωρίς ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά αντίθετα προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και της κερδοφορίας του.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αθ. Σιούλης είχε καταθέσει δημοσίως τις ελλείψεις και τα προβλήματα στη διαχείριση του δεύτερου κύματος, κάτι μη αρεστό στους κυβερνητικούς, οι οποίοι έθεσαν σε λειτουργία τους κρατικούς διωκτικούς μηχανισμούς (εισαγγελία, αστυνομία) και τον κάλεσαν στην ασφάλεια.

Μιά δίωξη που έρχεται ως συνέχεια άλλων ανάλογων περιστατικών δίωξης συνδικαλιστών γιατρών, με πρώτους τους/τις προέδρους ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΝΙΘ (!), αλλά και την μεθοδευμένη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, όπως την χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙΘ (όλη η ανακοίνωση παρακάτω).

Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ έχουν στήσει επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης σε βάρος όποιου αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ (όλη η ανακοίνωση παρακάτω).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΘ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Α.ΣΙΟΥΛΗ

Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κλήση του μέλους του προεδρείου Α. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη. Μετά τις κλήσεις σε απολογία της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ και του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, της Προέδρου της ΕΝΙΘ, την μεθοδευμένη απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Αγ. Σάββας” και μια σειρά σοβαρών διώξεων αγωνιζόμενων υγειονομικών, καλείται σε απολογία σχετικά με τις “αξιόποινες πράξεις”:

α) Διασπορά ψευδών ειδήσεων

β) Απειλή διάπραξης εγκλημάτων (!!!!!) μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ

Όσα είπε ο συνάδελφος Α. Σιούλης ήταν αλήθεια και απόλυτα τεκμηριωμένα. Επιπλέον, ανέδειξε τις ευθύνες της Πολιτείας, καθώς βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, με κανένα ουσιαστικό μέτρο να μην έχει ληφθεί, για να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ενώ όλοι περιμέναμε το 2ο κύμα της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας ήρθε στη Θεσσαλονίκη την επόμενη ακριβώς ημέρα στα πλαίσια της αναζήτησης λύσης. Αρκετά καθυστερημένα σε σχέση και με την έξαρση της πανδημίας, αλλά και με τις προειδοποιήσεις μας, που είχαν κοινοποιηθεί περίπου ένα μήνα πριν.

Και γι αυτή την περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι:

Στο πρόσωπο των μελών του προεδρείου της ΕΝΙΘ στοχοποιούνται οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί της πόλης μας.

Η κλήση σε απολογία εντάσσεται στη μεθοδευμένη κυβερνητική τακτική της κλιμάκωσης των διώξεων όσων υγειονομικών και άλλων εργαζομένων αγωνίζονται για την υγεία και τη ζωή του λαού και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το συγκεκριμένο κατηγορητήριο αποτελεί άλλη μια προσπάθεια μετακύλισης των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης στους γιατρούς.

Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και το συλλογικό τους όργανο, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως και στο πρώτο, απόλυτα τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία, ανέδειξαν την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Θεσσαλονίκης, τις ελλείψεις προσωπικού, δομών και εξοπλισμού, την έκταση της προσβολής από covid-19 μεταξύ των εργαζομένων στις διάφορες δομές του ΕΣΥ, την ελλιπή προστασία του πληθυσμού, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και συγχρόνως καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, που πάσχιζε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της.

Οι “παραδειγματικές” διώξεις των υγειονομικών έχουν σαν στόχο την τρομοκράτηση όσων σηκώνουν κεφάλι και την εδραίωση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής στην κοινωνία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται.

Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, για την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή του λαού και των εργαζόμενων.

Θα συνεχίσουν να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Α. ΣΙΟΥΛΗ

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΣΙΟΥΛΗ

Αθήνα 23 Μαρτίου 2021

Μετά από αίτημα του διοικητή του ΑΧΕΠΑ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, καλείται για προανάκριση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ο συνάδελφος Θανάσης Σιούλης, μέλος του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής του ΑΧΕΠΑ.

Καλείται σε απολογία για να διαπιστωθεί αν διέπραξε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της απειλής διάπραξης εγκλημάτων επειδή στο πλαίσιο δηλώσεων στις 10/11/21 στα ΜΜΕ ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η εφημερία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ξεκινούσε τότε με πληρότητα 100% στις κλίνες της ΜΕΘ Covid και ότι ανάλογη εικόνα επικρατούσε και στα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Ο διοικητής γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι όσα δήλωσε ο συνάδελφος ήταν απόλυτα αληθή και τεκμηριωμένα. Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ έχουν στήσει επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης σε βάρος όποιου αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Άλλωστε υπάρχουν εισαγγελικές διώξεις ενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, επίσης υπάρχουν πολλές πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε συναδέλφους υγειονομικούς και είναι σε εξέλιξη η μεθόδευση για την εκδικητική απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, Κώστα Καταραχιά.

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •