Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ Το δικαστήριο της Λαμίας απέρριψε το αίτημα ακύρωσης της μεταγωγής του στο Δομoκό, δηλώνοντας αναρμόδιο

Το Συμβούλιο πλημμελειοδικών Λαμίας απέρριψε το αίτημα της δικηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα για ακύρωση της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και επαναμεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού –όπως απαιτεί ο νόμος που η ίδια η κυβέρνηση επέβαλλε φωτογραφικά για την περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα. Το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο, αφού για ατομική διοικητική πράξη αρμόδια να αποφανθούν είναι τα διοικητικά δικαστήρια. Μόνο που κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αφού προηγουμένως η ΚΕΜ απορρίψει το σχετικό αίτημα δύο φορές. Κάτι που εκκρεμεί με υπαιτιότητα της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προ.Πο., Σ. Νικολάου, η απόφαση της οποίας αναμένεται… δύο μήνες! Κι ενώ ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται στην 60η μέρα απεργίας πείνας και 15η δίψας.

Την Πέμπτη το δικαστήριο της Λαμίας είχε απορρίψει το προηγούμενο αίτημα των συνηγόρων του Δ. Κουφοντ’ίνα, Ι. Κούρτοβικ και Θ. Σοφό, για αναβολή έκτισης της ποινής του.

Η νέα αυτή εξέλιξη στη δικαστική διαδικασία επιβεβαιώνει πλήρως όσα έλεγε όλες τις προηγούμενες μέρες η Ι. Κούρτοβικ, ότι δηλαδή η Σ. Νικολάου εμπαίζει λέγοντας τους συνηγόρους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, γνωρίζοντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο (να αποφανθούν τα διοικητικά δικαστήρια) πρέπει προηγουμένως η ΚΕΜ να έχει απορρίψει δύο φορές το αίτημα του απεργού πείνας. Κάτι που αυτή η ίδια καθυστερεί! Έκδηλα προκλητικός ο εμπαιγμός της κρατικής μηχανής.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

https://new.infolibre.gr/2021/03/07/d-koyfontinas-synechizetai-o-empaigmos-giatron-kai-dikigoron-toy-apo-olo-ton-kratiko-michanismo/

https://new.infolibre.gr/2021/03/05/kratos-kai-kyvernisi-echoyn-epilexei-tin-politiki-tis-entasis-se-oli-tin-koinonia-kai-theloyn-ton-d-koyfontina-nekro/

Μοιραστείτε το άρθρο