55η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ – 10η ΔΙΨΑΣ
Για τον Δ. Κουφοντίνα ξανά στους δρόμους – Τετάρτη 03/03 – ΦΩΤΟς και ΒΙΝΤΕΟ

ΑΘΗΝΑ 18:00 Πλ. Συντάγματος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18:00 Άγαλμα Βενιζέλου

ΠΑΤΡΑ 12:00 Πλ. Γωργίου

ΡΕΘΥΜΝΟ 13:00 Δημαρχείο

ΞΑΝΘΗ 17:00 Προκάτ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ 17:00 Πάρκινγκ Κρύας

ΛΑΡΙΣΑ 17:30 Αρχαίο θέατρο

ΑΓΡΙΝΙΟ 19:00 Πλατεία Δημάδη


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…


ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

19:35 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η πορεία ολοκληρώθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου. Μία πορεία με δυναμισμό, παλμό και συνθήματα. 

19:30 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η πορεία βρίσκεται στην Εγνατία

 

19:15 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η πορεία κατεβαίνει την Ιασωνίδου

Κλούβες έχουν κλείσει το δρόμο στην Εγνατία προς πανεπιστήμια

Η πορεία καθώς εκτείνεται στην Αγίου Δημητρίου

19:00 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η πορεία ανεβαίνει από τη Βενιζέλου προς ΥΜΑΘ

18:50 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ξεκίνησε πορεία με κατεύθυνση προς τα δυτικά 

18:45 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αυξάνονται οι συγκεντρωμένοι 

18:20 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Συγκεντρώνεται κόσμος στο άγαλμα Βενιζέλου

ΑΘΗΝΑ Χιλιάδες συμμετέχουν στην πορεία που ξεκίνησε από το Σύνταγμα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Ξανά χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στους δρόμους της Αθήνας για το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα

Video: Alex Gasteratos/ TPP

Posted by The Press Project on Wednesday, March 3, 2021

Πολύς κόσμος στηρίζει και σήμερα την #koufodinas_hungerstrike για να μη γίνει η Ελλάδα η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με νεκρό…

Posted by Savvas Karmaniolas on Wednesday, March 3, 2021

 

Από The Press Project

Από Dimitris Lampropoulos

 

 


ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Απεργία Πείνας Δ. Κουφοντίνα: Νέες Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης – Τετάρτη 3/3

ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

Νέες Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης – Τετάρτη 3/3

Αθήνα: 18:00, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 18:00, Άγ. Βενιζέλου

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, πλέον βρίσκεται στην Εντατική σε πολύ επιβαρυμένη κατάσταση, με μη αναστρέψιμες βλάβες και σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του. Στο παρελθόν έχει επαναλάβει τις απεργίες πείνας για το δίκαιο αίτημά του να πάρει τις νόμιμα προβλεπόμενες άδειες – τις οποίες η ταξική, αστική δικαιοσύνη εκδικητικά μπλοκάρει (δεν του χορηγούνταν επί 15 χρόνια). Αυτή τη φορά, μόνο αίτημά του είναι η επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού. Είχε προηγηθεί βίαιη μεταγωγή του από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Μια μεταγωγή αποτέλεσμα του καθεστώτος «εξαίρεσης» που αντιμετωπίζει, μετά και από φωτογραφική διάταξη εναντίον του.

Η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν αναγνωρίζει ούτε τα (λίγα) δικαιώματα που κατοχυρώνει το ίδιο το σύνταγμα. Παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, κάθε όριο της ίδιας της αστικής νομιμότητας. Το μόνο «επιχείρημά» τους είναι ότι ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει δηλώσει μετάνοια για την δράση και τις ιδέες του. Αυτό ουρλιάζουν μέρα νύχτα από τα ΜΜΕ -πραγματικά μιντιακά ΜΑΤ- οι κυβερνητικοί «άριστοι», οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, οι προνομιακοί προσκεκλημένοι τους, φασιστοειδή της αστυνομίας και των ειδικών σωμάτων της ή «σύμμαχοι» και παπαγαλάκια απ’ την αμερικανική πρεσβεία.

Το νέο αστυνομικό κράτος γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ζοφερό. Οι δημοκρατικές ελευθερίες καταπατούνται διαρκώς, επιβάλλεται γενική αστυνομοκρατία, στα πανεπιστήμια εισβάλλει η νέα χουντοαστυνομία των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Απαγορεύονται διαδηλώσεις και συναθροίσεις, εξαπολύονται πογκρόμ ενάντια σε διαδηλωτές και νέους. Συνεχίζεται η χουντικού τύπου απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα εξοντωτικά πρόστιμα (μέτρα καθαρά κατασταλτικά, όχι υγειονομικά). Καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες αποφυλακίζονται ή κυκλοφορούν ελεύθεροι, με σκανδαλώδη ανοχή-συνενοχή του υπουργείου ΠροΠο του Μ. Χρυσοχοϊδη. Και ενώ ενοχοποιούνται μαζικά οι εργαζόμενοι, νέοι και φτωχοί με την αθλιότητα της «ατομικής ευθύνης», στα ΜΜΕξαπάτησης αποθεώνεται ο Μητσοτάκης και το «επιτελικό κράτος» των ά(χ)ριστων, που έχουν αποδείξει την εγκληματική, ταξική ανικανότητά τους ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είτε στη διαχείριση της πανδημίας είτε στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Γι’ αυτό, η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση – μηχανισμούς να οδηγήσουν τον Δ. Κουφοντίνα στο μοιραίο. Είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και έμπρακτης υπεράσπισης των δημοκρατικών, συνταγματικών, πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Θα είναι μια ανάσα-νίκη ενάντια στον καθημερινό αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να σηκώσουμε ψηλά το ζήτημα της έμπρακτης συμπαράστασης στον Δ. Κουφοντίνα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του. Χρειάζεται ετοιμότητα για άμεση κινητοποίηση. Τώρα, που οι στιγμές για τη ζωή του είναι κρίσιμες, πριν να είναι πολύ αργά!

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα

Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Όχι στο καθεστώς “εξαίρεσης”

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νέα Ημέρα Δράσης της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών Τετάρτη 3/3

16.30 διαμαρτυρία στο ΔΣΑ

18.00 νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Οι καθημερινές πλέον, μαζικότατες συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις χιλιάδων λαού ενάντια στην αδιάλλακτη και εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης που απειλεί από ώρα σε ώρα να οδηγήσει στον πρώτο θάνατο κρατούμενου α π ε p γ ο ύ π ε ί ν α s και δ ί ψ α s στη χώρα, αποτελούν έναν θρίαμβο του ανθρωπισμού και του δημοκρατικού αισθήματος. Χρειάζεται όμως να θριαμβεύσει και η ζωή.

Οι δικηγόροι και οι νομικοί έχουμε βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και για να κρατήσουμε τη χώρα μας στην τροχιά των χωρών με τις ελάχιστες αδιαπραγμάτευτες δημοκρατικές εγγυήσεις.

Ολόκληρη πλέον η αντιπολίτευση, πλην της φασιστικής Ελληνικής Λύσης, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πάτρας και Πειραιά, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, διεθνείς οργανισμοί, χιλιάδες νομικοί, γιατροί, επιστήμονες ζητούν από την κυβέρνηση έστω και την ύστατη αυτή ώρα να τηρήσει το νόμο που ψήφισε και να μην φτάσουμε στο αναπότρεπτο. Τα όψιμα, αστήρικτα στο νόμο, επιχειρήματα που επιστράτευσε η ΓΓ Αντεγκληματικής πολιτικής έχουν και αυτά καταπέσει.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας όσο υπάρχει χρόνος. Κάθε ημέρα θα είμαστε στο δρόμο, για να αποτρέψουμε, όχι μόνο το θάνατο ενός κρατούμενου που η ζωή του βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας, αλλά την διάρρηξη της σχέσης του ελληνικού κράτους με τον πυρήνα δικαιϊκού μας πολιτισμού, που βασίζεται στον ανθρωπισμό, την μη διακριτική εφαρμογή του νόμου, το σωφρονισμό και όχι την εκδίκηση των κρατουμένων και έχει την ανθρώπινη ζωή ως υπέρτατη αξία.

Κάθε μέρα που περνά ο χρόνος λιγοστεύει. Ζητάμε από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση.

Καλούμε τους συναδέλφους στις 16.30 στο ΔΣΑ, Ακαδημίας 60. Η σιωπή του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της χώρας είναι ηχηρή και θα αποτελέσει, όποια και να ναι η εξέλιξη, μία μαύρη σελίδα και μια αρνητική παρακαταθήκη για το νομικό κόσμο.

Στις 18.00, νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα με φορείς και πολίτες.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

Τετάρτη 3/3, Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, ώρα: 18.00

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα στις 18:00 μαζικά, οργανωμένα, δυναμικά!

Νίκη στην απεργία πείνας του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα! Να φουσκώσουμε το ποτάμι της αντίστασης! Χιλιάδες στους δρόμους. Να σπάσουμε τον τρόμο.

Κοινός αγώνας μέχρι την νίκη!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα – 3 Μάρτη στις 18:00

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝA

Στις 8 Γενάρη ο αγωνιστής πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα του έρχεται σαν αποτέλεσμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, έπειτα από ένα νομοσχέδιο- τερατούργημα του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο καταπατά και τσακίζει κεκτημένα με αγώνες δικαιώματα των κρατούμενων, με φωτογραφικές διατάξεις εκδικητικού χαρακτήρα απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα. Είναι ξεκάθαρο πλέον από την στάση της κυβέρνησης και την εκκωφαντική σιωπή που έχει επέλθει πάνω στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος στις 22/2 ζήτησε να του βγάλουν τον ορό ενυδάτωσης και ξεκίνησε απεργία δίψας, πως το βασανιστήριο στο οποίο τον έχουν υποβάλλει εξελίσσεται από ώρα σε ώρα στην πρώτη κρατική δολοφονία πολιτικού κρατούμενου απεργού πείνας από την μεταπολίτευση και μετά.

Η μανία του μαύρου μετώπου των ιμπεριαλιστών- της ντόπιας εξαρτημένης ολιγαρχίας- των πολιτικών εκπροσώπων της- των καναλαρχών- των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και κάθε λογής φιλελεύθερων και ακροδεξιών απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα είναι μνημειώδης τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, μέσα σε αυτή την περίοδο όξυνσης της ταξικής αφαίμαξης και της κοινωνικής λεηλασίας η εκδικητική μανία της κυβέρνησης μεγαλώνει μέσα και από την υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς, τουλάχιστον όσον αφορά ζητήματα κοινωνικών δικαιωμάτων και καταστολής, τακτικής και στρατηγικής σε σύμπνοια πάντα με τα πιο φασιστικά τμήματα του κρατικού μηχανισμού- αστυνομία, δικαστές- που εκφράζουν τα πιο αντιδραστικά τμήματα της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και χτίζουν την κοινωνική συναίνεση πάνω στον αντικομμουνισμό και στην πάταξη του εσωτερικού εχθρού.Ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα όσο και η επίθεση που εξελίσσεται απέναντι του αποτελούν τμήμα της συνολικότερης επίθεσης που εκφράζεται απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό, μέσα από το τσάκισμα των συλλογικών αγώνων και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης μέσα στο πλαίσιο του λοκντάουν. Αιχμή της επίθεσης αποτελούν οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, η είσοδος των φασιστικών κρατικών συμμοριών στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ και οι 31 συλλήψεις των αγωνιζόμενων φοιτητών/τριων που διαμαρτύρονται ενάντια στο νόμο Κεραμεώς-Χρυσοχοϊδη και διεκδικούν το άνοιγμα των πανεπιστημίων με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας αλλά και συνολικά η αστική κρατική και παρακρατική βία απέναντι στις οργανωμένες δυνάμεις του λαϊκού κινήματος ανεξαρτήτου ιδεολογικής και πολιτικής αναφοράς.

Ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, η συσπείρωση των κινηματικών δυνάμεων και η επισφράγιση της παρουσίας του εργαζόμενου λαού στον δρόμο, μέσα από την σταθερή και όλο και μαζικότερη παρουσία του, θέτει φραγμό στην κυβερνητική δολοφονική πολιτική που κατευθύνεται από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό,για να νικήσει η ζωή, για να νικήσει ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα,έστω και την ύστατη στιγμή.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝA

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

Όλοι/ες σήμερα στο Σύνταγμα στις 18.00. Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα

Η ζωή του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή. Μονάχα που αυτή η κλωστή κρατά μαζί και την εγκληματική συμμορία της ΝΔ στην κυβέρνηση. Αν ο σύντροφος χάσει τη ζωή του, τίποτα δεν θα’ναι πια το ίδιο. Ανένδοτος καθημερινός αγώνας μέχρι τη νίκη του Δ. Κουφοντίνα.

Πίσω ρουφιάνοι – Εμπρός σύντροφοι

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Everyone / s today at Syntagma at 18.00. Victory in the struggle of hunger and thirst D. Freshener. The life of the rebel Dimitris Koufontina hangs by a thread. Only that this thread holds together the criminal gang of ND in government. If the partner loses his life, nothing will be the same anymore. Adamant daily struggle until the victory of D. Freshener. Back snitches – Go comrades

Anarchist Collective of Masovka

Να νικήσει η ζωή! Δράσεις Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Τετάρτη 3 Μαρτίου

Κινητοποίησεις έχουν καλεστεί σε όλη τη χώρα, ενάντια στην αργή κρατική δολοφονία του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Συμμετέχουμε σε όλες με τις δυνάμεις μας και καλούμε στις 18.00 σε Αθήνα (Σύνταγμα) και Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος).

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αριστερών Οργανώσεων – Συλλογικοτήτων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ!

ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας

από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα (Τετάρτη 3 Μάρτη, 6.00 μμ):

Αθήνα, Σύνταγμα.
Θεσσαλονίκη, Αγ. Βενιζέλου.

Η ζωή του απεργού πείνας και δίψας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο… Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Ακόμη και μετά τόσες δημόσιες αντιδράσεις, εγχώριες και διεθνείς, ακόμη και μετά τις καθημερινές πλέον μαζικότατες συγκεντρώσεις χιλιάδων, αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Το μένος ρίχνει τις μάσκες. Με τα ωμά κυβερνητικά ψέματα, που αποκαλύφθηκαν από τους δικηγόρους που κινητοποιούνται σε αλληλεγγύη για να ζήσει ο Δ. Κουφοντίνας. Με την καταστολή και στο διαδίκτυο ενάντια σε κάθε ελευθερία της έκφρασης («ρίξιμο» σελίδων συλλογικοτήτων κ.ά.).

Η κυβέρνηση επιμένει και θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε όσο υπάρχει χρόνος. Να εκφραστεί παντού η φωνή των χιλιάδων πολιτών που διαδηλώνουν καθημερινά, η φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε όλους και όλες σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σήμερα Τετάρτη 3/3, 6.00 μμ – για να απαιτήσουμε την ύστατη αυτή ώρα:

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα
Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών

Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών από όλους τους χώρους θα βρεθούμε απόψε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπεράσπισης του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας μαζί με το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και των Φοιτητικών Συλλόγων στις 18.00 στο Σύνταγμα.

Όταν το δικαίωμα απέναντι στο νόμο καταστρατηγείται για έναν, καταστρατηγείται για όλες και όλους.

Μετά και την τρίτη κατά σειρά μαζική συγκέντρωση – διαδήλωση χιλιάδων της 2/3 για την αδιάλλακτη και εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης που απειλεί από ώρα σε ώρα να οδηγήσει στον πρώτο θάνατο κρατούμενου α π ε ρ γ ο ύ π ε ί ν α ς και δ ί ψ α ς στη χώρα, η κυβέρνηση έχει απομείνει μόνη να υποστηρίζει την εξακολούθηση της παραβίασης της νομιμότητας μέχρι το σημείο μη επιστροφής. Ολόκληρη πλέον η αντιπολίτευση πλην της φασιστικής Ελληνικής Λύσης, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πάτρας και Πειραιά, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, φοιτητικοί σύλλογοι, διεθνείς οργανισμοί, χιλιάδες νομικοί, γιατροί, επιστήμονες ζητούν από την κυβέρνηση έστω και την ύστατη αυτή ώρα να τηρήσει το νόμο που ψήφισε και να μην φτάσουμε στο αναπότρεπτο.

Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών και ανθρώπων του Πολιτισμού θα βρεθούμε απόψε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπεράσπισης του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, μαζί με το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και των Φοιτητικών Συλλόγων, όπως μας υπαγορεύει η συνείδησή μας.

Καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους των τεχνών και κάθε δημοκρατικό πολίτη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία δίπλα στο μπλοκ της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και των Φοιτητικών Συλλόγων, απόψε στις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος, για να εισακουστεί η φωνή της κοινωνίας και της κοινής λογικής απέναντι στις διαρκείς νομικές παρατυπίες, εμπαιγμούς και την εκδικητικότητα της κυβέρνησης.

Όλοι και όλες απόψε στο Σύνταγμα στις 18.00


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα

Στις 8/1/2021 ο επαναστάτης πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκινά για 5η φορά απεργία πείνας προκειμένου να θέσει το ίδιο το σώμα ως οδόφραγμα αξιοπρέπειας απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που επιθυμεί να τον εξουθενώσει ηθικά και ψυχικά με σκοπό τη μεθόδευση της σταδιακής του εξόντωσης. Η μεθόδευση αυτή εν προκειμένω ξεκινάει με τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις φυλακές, νομοσχέδιο που καταργεί μια σειρά κεκτημένων των κρατουμένων και που εμπεριείχε φωτογραφική διάταξη ειδικά για την περίπτωση του συντρόφου, όσον αφορά τη δυνατότητα παραμονής του σε αγροτικές φυλακές. Ακολούθησε η βίαιη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου βρισκόταν για τουλάχιστον δύο χρόνια, στις φυλακές Δομοκού κάτι που ωστόσο συνιστά θεσμική παρατυπία, καθώς η ίδια η φωτογραφική διάταξη για όσους επαναμετάγονται από τις αγροτικές φυλακές, προβλέπει την επιστροφή τους στα καταστήματα κράτησης που βρισκόντουσαν προηγουμένως, στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα δηλαδή, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως ηθική αυτουργό τη συνήθη ύποπτο Σοφία Νικολάου, ως Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, που με πρόσχημα μέτρα πρόληψης σχετικά με τον covid 19, υπέγραψε αυτήν την παράτυπη μεταγωγή-με χαρακτηριστικά απαγωγής- του Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού. Γνωρίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση αυτή αποκλίνει από το νόμο που η ίδια η κυβέρνηση προώθησε με εκδικητικές προθέσεις εναντίον του συντρόφου, επιχείρησε να καλύψει τα νώτα της για το τυπικό της υπόθεσης, με ένα ψευδές έγγραφο που φαίνεται ότι της μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού προηγήθηκε στάση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η νέα αυτή βασανιστική μεταχείριση του Δημήτρη Κουφοντίνα- προφανώς με τις ευλογίες της κυβερνητικής οικογενειοκρατίας- με τον τρόπο που υλοποιήθηκε και τα χαρακτηριστικά που είχε, ως συνέχεια δηλαδή ενός μόνιμου καθεστώτος εξαίρεσης στο πρόσωπού του, αποτέλεσε μονόδρομο ώστε να προχωρήσει στην απόφαση να διεκδικήσει πίσω την αξιοπρέπεια του, με έναν από τους ελάχιστους τρόπους που διαθέτουν οι κρατούμενοι, ως άνθρωποι πραγματικά στριμωγμένοι στον τοίχο, χωρίς πολλά περιθώρια κινήσεων, την απεργία πείνας.

Αυτή η οριακή απόφαση, που τοποθετεί εκ νέου το σύντροφο σε κίνδυνο για τη σωματική του υγεία και την ίδια του τη ζωή, είναι και το βήμα αντίστασης απέναντι στη συνολική αντιμετώπιση του από την πολιτική διαχείριση της εξουσίας και τα διάφορα θεσμικά και παραθεσμικά της κέντρα. Για αυτό η ικανοποίηση του αιτήματος του για άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού δεν έχει μόνο τεχνικό χαρακτήρα, που είναι εξίσου σημαντικός, αλλά και βαθιά ουσιαστικό, καθώς θα είναι μια πρώτη μικρή νίκη απέναντι στο καθεστώς που επιλέγει να προβεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσω ενός συστηματικού βασανισμού του.

Σύντροφοι και συντρόφισσες από την Ελλάδα και όχι μόνο προβαίνουν σε κινήσεις αλληλεγγύης δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους. Από τις 19 Ιανουαρίου βρίσκεται σε κελί όπου παρακολουθείται από κάμερα ασφαλείας ενώ έξι μέρες αργότερα μεταφέρεται για τρίτη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια όπως είχε δηλώσει στην αρχή της απεργίας. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται μέρα με την μέρα με αποτέλεσμα στις 16 Φεβρουαρίου, την 40η ημέρα απεργίας πείνας να εισηχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει να έρχεται στην επιφάνεια η ιδέα του βασανιστηρίου της αναγκαστικής σίτισης καθώς ο διευθυντής του τμήματος δηλώνει πρόθυμος να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια αν το κρίνει αναγκαίο. Στις δηλώσεις της η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ ενημέρωσε για την συναίνεση του απεργού να τοποθετηθεί ορός χωρίς πρόσθετα στοιχεία για να αποφευχθεί η αφυδάτωση. Στις 23 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Κουφοντίνας αφαιρεί την πεταλούδα με τον ορό ενυδάτωσης. Ο επαναστάτης αγωνιστής συνεχίζει να διεκδικεί με αξιοπρέπεια αυτό που εκδικητικά ψήφισαν οι ίδιοι οι βασανιστές του.

Ως Ταμείο δε μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και να πιέσουμε με τις όποιες δυνάμεις μας για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών-συνέλευση Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 

Η αντίσταση και η αδιαλλαξία δεν είναι νεκρές λέξεις, είναι αγώνας για ζωή και ελευθερία

Για ακόμη μια φορά ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο στόχαστρο της εκδικητικής μανίας της Δεξιάς. Δεν αρκούν πάνω απο 18 χρόνια κράτησης, δεν αρκεί η στέρηση των προβλεπόμενων αδειών και κάθε ευεργετικής διάταξης που δικαιούται. Η Νέα Δημοκρατία βάζει ιώδιο στις ιστορικές πληγές της αυτή τη φορά, προχωρώντας στην έκτακτη απαγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας και τη μεταγωγή του σε κλειστό κατάστημα κράτησης. Όμως ούτε οι νόμοι δεν αρκούν για να ικανοποιήσουν τη δίψα της Δεξιάς για εκδίκηση και τιμωρία. Ο Κουφοντίνας αντί να μεταχθεί στον Κορυδαλλό, όπου και είναι χρεωμένος, μετάγεται έκτακτα στο κολαστήριο του Δομοκού. Απέναντι σε ακόμη ένα χτύπημα η συνέπεια του Δημήτρη στον αγώνα και τις αντιστάσεις δείχνει ένα και μόνο δρόμο: ακόμα μια απεργία πείνας (από τις 8 Γενάρη) ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και απομόνωσης. Ο ίδιος αιτείται την άμεση επιστροφή του στην υπόγεια πτέρυγα κράτησης του Κορυδαλλού. Στο πλάι του απεργού στάθηκαν έμπρακτα αλληλέγγυoι και οι πολιτικοί κρατούμενοι Β. Σταθόπουλος, Π. Γεωργιάδης, Ν. Μαζιώτης και Γ. Δημητράκης που πραγματοποίησαν απεργία πείνας.

«Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας. Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.»

Πάνω στον Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες φωτογραφικές διατάξεις, νομοσχέδια, ειδικές συνθήκες κράτησης και τιμωρίας. Τα λευκά κελιά που πρωτοχτίστηκαν για τους κρατούμενους της επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, τα έκτακτα τρομοδικεία και τα δικαστήρια μέσα στις φυλακές, τα δεκάδες ισόβια σε ποινές, η στέρηση κάθε ευεργετικού δικαιώματος, οι εκδικητικές μεταγωγές, η στέρηση των αδειών και τώρα η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για στέρηση της παραμονής σε αγροτικές φυλακές. Ακόμα και μέσα από τα κάγκελα η Δεξιά κατέθεσε τα διαπιστευτήρια στις υπηρεσίες των ξένων διπλωματών, φιμώνοντας το λόγο του Κουφοντίνα όταν κύρυξε το περίφημο lock out της Νομικής για την απαγόρευση της εκδήλωσης με θέμα τη χορήγηση άδειας, καθώς και τις προειδοποιητικές κυρώσεις στη φυλακή σε περίπτωση που του επιτρεπόταν να μιλήσει.

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα, η εξουσία βλέπει τους αγώνες που δόθηκαν δεκαετίες τώρα απέναντι στην καταπίεση και εκμετάλλευση. Βλέπει την πίστη στο δίκαιο της κοινωνικής απελευθέρωσης. Βλέπει όλα όσα περήφανα έπραξε και υπερασπίστηκε απέναντι στην καταστολή, τον εγκλεισμό, τα εκατοντάδες χρόνια φυλάκισης στις ποινές των τρομοδικείων. Όλα όσα υπερασπίζεται ακόμα και σήμερα, δίχως ίχνος μεταμέλειας. Το επίδικο είναι ένα και μοναδικό για την εξουσία: να αποσπάσει δηλώσεις μετάνοιας και αποκήρυξης της ένοπλης πάλης ενάντια στην εκμετάλλευση.

Η κυβέρνηση και οι δικαστικοί θέλουν νεκρό τον επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα

Η υγεία του συντρόφου Δημήτρη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να τον μεταφέρουν στην εντατική, ενώ από 22/2 ο ίδιος αρνείται τη χορήγηση του ορού. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της εντολής αναγκαστικής σίτισης-ένα σύγχρονο βασανιστήριο που έχει διαταχθεί από την εισαγγελία Δομοκού και βρίσκει έδαφος συνεργασίας με τους υπεύθυνους της ΜΕΘ. Επαναστάτες σαν το Δημήτρη Κουφοντίνα ποτέ τους δε ζητήσαν τίποτα. Το κέρδισαν με αγώνες, πολλές φορές αιματηρούς. Γι αυτό και είναι χρέος μας πλάι του να υπερασπιστούμε όλοι/ες μαζί, μαχητικά και αδιάλλακτα, ότι έχει κερδηθεί τόσα χρόνια. Απέναντι στην εξουσία τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τίποτα δεδομένο.

Αλληλεγγύη και σεβασμό στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

Νίκη στην απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική του μεταγωγή στο κολαστήριο του Δομοκού

κατάληψη Terra Incognita

TΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας, ευρισκόμενος σε εντελώς οριακή και κρίσιμη κατάσταση για την υγεία του, αντιμετωπίζει τη μεθόδευση της εξόντωσής του, η οποία αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Έχοντας επενδύσει στον εκφασισμό, την άγρια εκμετάλλευση και τη διαρκή όξυνση της καταστολής απέναντι στις κοινωνικές αντιστάσεις και χτυπώντας διαρκώς το αναρχικό κίνημα, οι κρατικοί μηχανισμοί, διαμορφώνουν αυτή τη στιγμή επάνω στο σώμα του απεργού πείνας, ένα εφιαλτικό παρόν.
Ένα παρόν όπου η ανθρώπινη ζωή ενός πολιτικού κρατούμενου μπαίνει στη ζυγαριά των ακροδεξιών πολιτικών σκοπιμοτήτων ενός καθεστώτος που βρίσκεται σε γενικευμένη σήψη, που αναδεικνύεται σε κάθε πεδίο. Οι εξουσιοφρενείς δικτατορίσκοι που αποφασίζουν να καταδικάσουν σε θάνατο τον απεργό πείνας είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν την εξαθλίωση και τη φτώχεια, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου μικρά παιδιά κινδυνεύουν από το κρύο, είναι αυτοί που έχουν αναθρέψει κάθε λογής άθλια κυκλώματα ακόμα και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανηλίκων. Είναι οι ίδιοι που καθημερινά συλλαμβάνουν και χτυπούν εκατοντάδες ανά την επικράτεια γιατί «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν.
Η απαγόρευση των πολιτικών συγκεντρώσεων, την ίδια στιγμή που γεμίζουν οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς με εργαζόμενους, αποδεικνύει πως η πανδημία για τους κρατούντες δεν είναι παρά ένα εργαλείο επιβολής. Οι χιλιάδες νεκροί από αυτήν άλλωστε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τους, που έχοντας ως απόλυτο κριτήριο το κέρδος και τον έλεγχο διέλυσαν τις δομές υγείας και επέβαλαν το μαζικό συνωστισμό σε χώρους δουλειάς και σε αγορές. Οι ασκήσεις αυταρχισμού με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με τις επιθέσεις κατά συγκεντρωμένων, με τις συνεχείς διώξεις και την αναβάθμιση των κατηγορητηρίων, συνιστούν διαρκή και επίμονα βήματα προς την εγκαθίδρυση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η κοινωνική οργή, η οποία συσσωρεύεται, εκφράζεται αυτή τη στιγμή κατά κύριο λόγο από τις διαρκείς και επίμονες κινήσεις των εκατοντάδων αγωνιστών, κυρίως του αναρχικού κινήματος, ενάντια στην καταστολή και σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας, αλλά και από τις μαζικές κινητοποιήσεις όσων αγωνίζονται ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Εκφράζεται από τις μικρές και μεγαλύτερες πράξεις αντίστασης που θα πολλαπλασιαστούν.
Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και η πιθανότητα να χάσει τη ζωή του, όντας δέσμιος στα χέρια του κράτους, είναι ένα σημείο χωρίς γυρισμό. Για τους κρατούντες που με αυτό τον τρόπο θα επικυρώσουν την επιβολή ενός φασιστικού κράτους με μια κήρυξη πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες και για τους ίδιους, με πρώτο νεκρό ένα πολιτικό κρατούμενο. Για τους αντιστεκόμενους αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία που απέναντί της θα βρει τους δολοφόνους του Κουφοντίνα, τους δυνάστες της, εντελώς αποθρασυμμένους.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να ζήσει
Ο αγώνας του πρέπει να νικήσει!

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

https://landandfreedom.gr/el/agones/253-oxi-s…

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον πολιτικό κρατούμενο και απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/3 στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Α.Π.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση περνάει τον νόμο με τίτλο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας», στον οποίο προβλέπεται ότι «απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην ΚΑΥΦ σε όσους κρατουμένους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας». Ο νόμος είναι φωτογραφικός προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου όπου κρατούνταν. Λίγες μέρες μετά ο Δ. Κουφοντίνας μετάγεται όχι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά στο Δομοκό, με απόφαση -φυσικά- της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ σπεύδουν να δικαιολογήσουν την καταστρατήγηση του νόμου, αλλά δεν το κάνουν επιτυχημένα με αποτέλεσμα σε κάθε ειδησεογραφικό μέσο να αναγράφονται άλλες γελοίες δικαιολογίες για την καθαρά πολιτική αυτή απόφαση. Στο έγγραφο που επιδόθηκε για τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, φαίνεται ότι μετήχθη και στον Κορυδαλλό ώστε, όπως αναφέρει και ο ίδιος στην ανακοίνωση του, να τηρηθεί «αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές».

Ήδη από τις πρώτες μέρες της απεργίας πείνας, ο πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας κρατείται στην απομόνωση, σε ένα κελί, που το έχουν βαφτίσει θάλαμο νοσηλείας, με 24ωρη παρακολούθηση μέσω κάμερας. Η παρακολούθηση του εσωτερικού του κελιού, φυσικά, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κρατουμένου.

Απέναντι του στέκεται το πιο μαύρο πρόσωπο της Εξουσίας: το ΠΡΟ.ΠΟ. και η αδίστακτη Νικολάου δε θέλουν φυσικά να παραδεχθούν ότι τιμωρούν τον Κουφοντίνα για την ανυποχώρητη στάση του τα 18 χρόνια που έχει παραμείνει στα κελιά της Δημοκρατίας, ότι τον θέλουν νεκρό. Οπότε στις ανακοινώσεις τους δε διστάζουν να αραδιάζουν εξοργιστικότατα ψέματα. Το ίδιο το ΠΡΟ.ΠΟ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ερωτά (!) ποιος νόμος παραβιάζεται και δείχνει σε κάθε τόνο ότι η στάση της κυβέρνησης είναι αδιάλλακτη.

Την ίδια στιγμή ακόμα και ο Συνήγορος του Πολίτη με επιστολή του στις 23/1 αναρωτιέται για πιο λόγο παραβιάστηκε η κείμενη νομοθεσία και ξεκινά έρευνα. Στην επιστολή του ο Συνήγορος ζητά στοιχεία για το κατά πόσο σύννομη είναι η μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα, ως προς την αιτιολογία, τη διαδικασία και την ειδικότερη τεκμηρίωση των αιτιών της παράκαμψης των νομίμων διαδικασιών, ενώ κάνει ξεκάθαρα λόγο για παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων αυτής για αναστολή των μεταγωγών, λόγω της πανδημίας. Τέλος καλεί την -υποτίθεται αναρμόδια!- κα. Νικολάου να δώσει στον κρατούμενο τα αντίγραφα των εγγράφων για τη μεταγωγή του, κάτι που η ίδια αρνήθηκε να κάνει, χωρίς φυσικά καμία δικαιολογία ή νόμιμα αποδεκτή αιτία. Η απάντηση από την κυβέρνηση στα ερωτήματα… δεν ήρθε ποτέ! Να πούμε εδώ ότι σε συνέντευξη του σχετικά με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή του νόμου περί διαδηλώσεων, λίγες μόνο πριν, ο Μ. Χρυσοχοΐδης εξήρε το ρόλο του “Συνηγόρου του Πολίτη” ως αυτού του οργάνου που ελέγχει την κρατική ασυδοσία και (υποτίθεται ότι) διενεργεί ανεξάρτητες έρευνες. Σε αυτόν τον ίδιο “Συνήγορο του Πολίτη”, λοιπόν, ο ίδιος δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει κάποια απάντηση…
Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό, στις 22/2, μετά από 46 μέρες απεργίας πείνας, ο Δ. Κουφοντίνας αποφασίζει να βγάλει τον ορό, ξεκινώντας και απεργία δίψας.

Σε αυτό τον αγώνα ο κομμουνιστής πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας δεν είναι μόνος. Τόσο για την προσωπική του στάση τόσα χρόνια μέσα στα κελιά της δημοκρατίας τους, που κάνει τη λέξη «αξιοπρέπεια» να φαντάζει λίγη, όσο και γιατί τα αιτήματα του μας αφορούν όλες και όλους. Όπως είχε γράψει και ο ίδιος σε παλιότερη ανακοίνωση του ο δικός του αγώνας μέσα στα κελιά δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αφορά «την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού.» Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους, απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, που στόχο έχει τόσο την εξόντωση των ίδιων, όσο και την εδραίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για όλες και όλους τους αγωνιστές που μπορεί να βρεθούν στην θέση τους.

Μια κυβέρνηση που αξιοποιώντας την πανδημία περνάει αντιδημοκρατικους νόμους, που έχει γεμίσει μπάτσους τη χώρα, που επιτίθεται σε όποιον τολμάει να διαδηλώνει, που καταστρατηγεί ακόμα και το δικό της Σύνταγμα, που μπουκάρει χωρίς ένταλμα σε ταράτσες σπιτιών και δέρνει τους ιδιοκτήτες τους, που δέρνει ηλικιωμένους στην αυλή των σπιτιών τους, που βασανίζει φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο, που συγκαλύπτει απροσχημάτιστα βιαστές και παιδεραστές, τώρα δολοφονεί.

ΚΑΘΙΚΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ο απεργός πείνας δήλωσε ήδη ρητά την αντίρρηση του σε κάθε απόπειρα σίτισης του. Να τονίσουμε εδώ ότι πέρα από το ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να μη συναινέσει σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη, άρνηση την οποία οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν, η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά) έχει και σε άλλες φορές πάρει ομόφωνη αρνητική απόφαση σχετικά με την πιθανότητα υποχρεωτικής σίτισης απεργών πείνας, σεβόμενη το στοιχειώδη κώδικα δεοντολογίας που οφείλουν να ακολουθούν οι γιατροί. Άλλωστε υπάρχει και σχετική διακήρυξη των Παγκόσμιων Ιατρικών Συνεδρίων, η οποία παίρνει ρητή θέση ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποχρεωτικής σίτισης απεργών πείνας, την οποία χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη και αντιδεοντολογική (Μάλτα 1991, και αναθεωρήσεις Ισπανία 1992 και Ν. Αφρική 2006 WMV). Σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) στις 15/2/2021 αναφέρει:

“Με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει άλλη μια φορά πως πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

  1. Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.
  2. Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας.”

Αλλά φυσικά η Εξουσία δεν άργησε πολύ να βρει κάποιον πρόθυμο υποψήφιο βασανιστή. Σύμφωνα με την συνήγορο του απεργού πείνας, Ιωάννα Κούρτοβικ, ο Διευθυντής Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Λαμίας «έχει, σε προηγούμενο στάδιο, δηλώσει, ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση».

Η απάντηση του κινήματος αλληλεγγύης προς αυτή τη χυδαία αυτή απειλή, αλλά και σε όσους γιατρούς ίσως σκεφτούν να την υλοποιήσουν, γελοιοποιώντας κάθε έννοια δεοντολογίας και ηθικής, είναι η ίδια με αυτή που έχει πολλαπλώς δώσει και ο ίδιος ο Κουφοντίνας: ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον χαμογελάει κοιτώντας κατάματα το κρατικό θηρίο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ (ΑΠΟ 8/1) ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ:

ΤΡΙΤΗ 3/3, 18:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση-Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

55 MEΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Το κράτος δολοφονεί

Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες εγκλεισμού, σε πρωτοφανείς καταστάσεις ελέγχου και απαγορεύσεων. Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τις ζωές τους, ως αποτέλεσμα ενός κράτους που αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τις υποδομές υγείας, παρά μόνο τις τσέπες των ιδιωτών. Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους, αφού οι κόποι τους πωλουνται σε αρπακτικά ταμεία για ένα κομμάτι ψωμί. Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι μένουν άνεργοι, στο κοινωνικό περιθώριο, χωρίς καμία ελπίδα επιβίωσης.

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες νέοι αποκλείονται από τα πανεπιστήμια, για να ταΐστουν ξεδιάντροπα οι χοντρές τσέπες των κολεγίων. Την ώρα που καταργούν κάθε άσυλο ελευθερίας, που καταστέλλουν κάθε κοινωνική διαμαρτυρία. Την ώρα που απαγορεύουν κάθε διαδήλωση, που βγάζουν παράνομη κάθε απεργία και κοινωνική διαμαρτυρία. Την ώρα που ιδρύουν συνεχώς ειδικά σώματα της αστυνομίας για τα σύνορα, τα πανεπιστήμια, για τις διαδηλώσεις (…και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε ακόμα).

Την ώρα που επιβάλουν λογοκρισία στον τύπο, στην μουσική, ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα. Την ώρα που κρατούν φυλακισμένους χιλιάδες μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς ρεύμα και νερό, μέσα στο κρύο, στο χιόνια και στη βροχή. Την ώρα που πνίγουν βάρκες προσφύγων, που τους υποβάλουν σε βασανιστήρια σε μυστικές φυλακές. Την ώρα που προετοιμάζονται για πόλεμο για τα συμφέροντα των εταιριών εξόρυξης και αγοράζουν πολεμικά όπλα δισεκατομμυρίων ευρώ. Την ώρα που ξεπουλούν τα λιμάνια, τις υποδομές, το ρεύμα, το νερό, τα δίκτυα, όλη την κοινωνική περιουσία. Την ώρα που εμπορευματοποιούν το δημόσιο χώρο, που δίνουν τις πόλεις, τα δάση, τις ακτές, τα βουνά στους ιδιώτες.

Την ώρα δηλαδή που το κράτος, το τσιράκι των μεγάλων αφεντικών, κλέβει τη ζωή, την περιουσία και τις ελευθερίες όλων μας, επιβάλλοντας ένα πρωτοφανές καθεστώς ανελευθερίας. Αυτή ακριβώς την ώρα αποφασίζουν να εκτελέσουν τον πρώτο πολιτικό κρατούμενο στην Ευρώπη μετά από 40 χρόνια.

Αυτή την ώρα αποφασίζουν να εκτελέσουν δημόσια το Δημήτρη Κουφοντίνα γιατί τόλμησε να ζητήσει την εφαρμογή ενός φωτογραφικού νόμου, που γράφτηκε εκδικητικά μόνο γι’ αυτόν. Αυτή την ώρα αποφασίζουν να σκοτώσουν έναν κρατούμενο, επειδή αγωνίζεται για να εφαρμοστεί έναν άδικος νόμος, επειδή το μόνο που ζητά είναι να γυρίσει στο υπόγειο κελί της φυλακής του.

Αυτή την ιστορική ώρα κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμοφάνειας πεθαίνει μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Αποκαλύπτεται πως το κράτος είναι μια άθλια μηχανή που λειτουργεί με τον ηθικό νόμο της μαφίας. Δίκαιο για αυτούς είναι το δίκαιο των ισχυρών. Νόμος για το κράτος είναι η βούληση των αφεντικών.

Μέσα από χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ επιχειρούν να επιβάλουν ως αλήθεια το απόλυτο ψέμα. Να κατασκευάσουν συναίνεση πάνω στο θάνατο ενός ανθρώπου. Να τον παρουσιάσουν ως ένα “τίποτα”, ένα “σκουπίδι”, μια ύπαρξη χωρίς δικαιώματα, ως ένα πρόσωπο που δεν του αξίζει να ζει. Προσπαθούν να κάνουν όλους εμάς ηθικά και πολιτικά συνενόχους στο έγκλημά τους. Δεν θα τους περάσει!

Πίσω από τους όρους “τρομοκράτης” και “δολοφόνος” πάνε να κρύψουν πως ένας άνθρωπος αγωνίζεται και πεθαίνει για όλους εμάς. Γιατί κάθε άνθρωπος που αποφασίζει να παλέψει με τη ζωή του για την ελευθερία, δεν παλεύει για τη δική του ελευθερία, παλεύει για τη ζωή και την ελευθερία όλων μας. Γιατί κάθε εξουσία που στερεί τις ελευθερίες, που παραβιάζει ακόμα και τους δικούς της νόμους, δεν στερεί την ελευθερία από έναν άνθρωπο, στερεί την ελευθερία από όλους τους ανθρώπους.

Δικαίως λοιπόν φοβούνται. Το κράτος, οι γνωστές πρεσβείες των μεγαλύτερων παγκόσμιων τρομοκρατών, δικαίως φοβούνται τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Δικαίως επιθυμούν να τον εξοντώσουν. Όχι γιατί ως έγκλειστος μπορεί να κάνει κάτι πρακτικό που θα τους βλάψει αλλά γιατί η ηθική του στάση, η ανυποχώρητη, ανειρήνευτη και ατσαλένια άρνησή του να συνεργαστεί μαζί τους, τρίζει ήδη και θα τρίζει και στο μέλλον τα θεμέλια της εξουσία τους. Σκοτώνουν λοιπόν το Κουφοντίνα γιατί τους τρομάζει η κρυστάλλινη ηθική του στάση, το θάρρος του να βάλει το κεφάλι του στο στόμα του λιονταριού και να τους βγάλει τη γλώσσα.

Η δολοφονία του Δημήτρη Κουφοντίνα επικυρώνει την ριζική αναβάθμιση του ιδεολογικού-ταξικού πολέμου με τον πλέον ωμό και κυνικό τρόπο. Γι’ αυτό και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος του αγώνα πρέπει να αντιληφθεί την ιστορική διάσταση της στιγμής. Την ευθύνη της σιωπής και το καθήκον της δράσης. Οφείλει να ξεχυθεί στους δρόμους, να κάνει ξεκάθαρο πως το κράτος δολοφονεί κόντρα στο νομό και πως αυτή τη δολοφονία του θέλει να την επιβάλλει ως τη νέα κανονικότητα. Μέσα σε αυτές τις ζοφερές συνθήκες, όπου οι νόμοι εφαρμόζονται από την εξουσία επιλεκτικά και κατά το δοκούν, όπου οι όροι του κοινωνικού συμβολαίου ξαναγράφονται προς το χειρότερο, η δημοκρατία για την οποία τόσο ξεδιάντροπα μιλούν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μακιγιαρισμένη τυραννία. Ένα κράτος πάνω και από τους δικούς του νόμους δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κράτος εγκληματία.

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Σήμερα είναι ο Κουφοντίνας, χτες ήταν ο μετανάστης, αύριο θα είμαστε όλοι/ες που συνεχίζουμε να αρνούμαστε τη συναίνεσή τους. Όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγωνίζονται για ζωή και ελευθερία, όσο υπάρχουν ακόμα αυτοί/ες που δεν υποτάσσονται, που δεν υπακούν στις προσταγές της εξουσίας, θα τρομάζουν. Όσο το κράτος είναι αναγκασμένο να σκοτώνει σημαίνει πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης Στον Απεργό Πείνας Δ. Κουφοντίνα (Πάτρα)


ΡΕΘΥΜΝΟ

Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δ.Κουφοντίνα

Καλείται συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δ.Κουφοντίνα.

Τετάρτη 3 Μάρτη 2021

δημαρχείο ρεθύμνου 13:00

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

πρωτοβουλία αναρχικών/αντιεξουσιαστ(ρι)ών στο ρέθυμνο


ΞΑΝΘΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα

Ο Δ. Κουφοντίνας συμπληρώνει σήμερα 54 μέρες απεργίας πείνας και 8 μέρες απεργία δίψας, απαιτώντας το αυτονόητο. Απαιτώντας δηλαδή από το περίφημο… “κράτος δικαίου” να εφαρμόσει τον εκδικητικό φωτογραφικό νόμο, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε για να τον απομακρύνει από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, και που στη συνέχεια καταπάτησε, μετάγοντας τον στις φυλακές Δομοκού και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού, ως όφειλε. Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση ξεκινάει ένα παιχνίδι βεντέτας προς το πρόσωπο του επαναστάτη-απεργού πείνας και τον κόσμο που στέκει αλληλέγγυος στον αγώνα του αυτόν.

Ανέκαθεν οι κρατούμενοι, όπως και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αντιμετωπίζονταν από το κράτος με τους πιο εξευτελιστικούς όρους, αδιαφορώντας για τις συνθήκες επιβίωσης και διαβίωσης τους, αδιαφορώντας, στην ουσία, για τις ίδιες τους τις ζωές. Σήμερα, και με υπέροχη αφορμή τη δήθεν προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας, υπάρχει γενίκευση της θέσης αυτής. Πέρα απ’ όσους και όσες είναι στα κελιά, πέρα από τους έγκλειστους των κέντρων κράτησης. Απρόκλητη επιβολή μιας αυταρχικής και απάνθρωπης “κανονικότητας”, για το σύνολο του πληθυσμού. Μέσα κι έξω απ’ τα κελιά, μέσα κι έξω απ’ τα κλουβιά.

Το “κράτος δικαίου”, λοιπόν, είναι εδώ για να εκτελέσει εκδικητικά τον Δ. Κουφοντίνα. Και πιο πέρα, είναι εδώ για να καταλύσει κάθε έννοια ελευθερίας, κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η αντίσταση και η αλληλεγγύη αποτελούν το ανάχωμα, την αχτίδα φωτός και ελπίδας απέναντι στη μανία της κρατικής επιβολής, τη μανία της κρατικής εξουσίας, απέναντι σε αυτόν τον δυστοπικό κόσμο που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Η αλληλεγγύη στον Δ. Κουφοντίνα σε κάθε γωνιά της χώρας από τον κόσμο του αγώνα και όχι μόνο, μπορεί και πρέπει να είναι άλλη μία απάντηση απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα.

Ακούστε το καλά ανθρωποφύλακες κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές

Αναρχικοί/ες Λιβαδειάς

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΩΡΑ 5μμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ


ΛΑΡΙΣΑ

Αρχαίο θέατρο Τετάρτη 3/3 17:30
Στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο
Συνέλευση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

 


ΑΓΡΙΝΙΟ

Συγκέντρωση-Μικροφωνική Αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα
Ενημέρωση – κάλεσμα για επόμενη συγκέντρωση-μικροφωνική 3-3-21

Μετά την πορεία του Σαββάτου και τη συγκέντρωση της Κυριακής πραγματοποιήθηκε χθες 2-3-2021 μετά από κάλεσμα πρωτοβουλίας συντροφισσών και συντρόφων συγκέντρωση – μικροφωνική και πορεία αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δ.Κουφοντίνα. Η συγκέντρωση-μικροφωνική κράτησε μιάμιση ώρα οπότε μοιράστηκαν και διαβάστηκαν κείμενα. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με δυνατό παλμό στο κέντρο της πόλης η οποία διατάραξε για λίγο την κανονικότητα. Σήμερα 3 -3 2021 θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους. Μέχρι να σπάσει ο τρόμος και η διατάραξη να γίνει διαρκείας. Μέχρι τη νίκη του Δ. Κουφοντίνα.

Συγκέντρωση-μικροφωνική 3-3-2021

Πλατεία Δημάδη 19:00

Συντρόφισσες-Σύντροφοι

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •