Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στηρίζει τους πρόσφυγες Σπάρτης που πετιούνται στο δρόμο με εντολή κυβέρνησης

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
“Νεότερα από την προσφυγική δομή:Επικρατεί ένταση από την πλευρά των προσφύγων και μια γυναικα λιποθύμησε και την πάνε στο νοσοκομείο. Οι πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ έκαναν αναφορά για μήνυση όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι μπάτσοι απειλούν τους πρόσφυγες πως αν δεν βγουν από το ξενοδοχείο θα τους γίνει μήνυση για κατάληψη. Υπάρχει αλληλέγγυος κόσμος έξω από τη δομή”
Πηγή: Νισάφι / Σπάρτη
Στην κυριολεξία στο δρόμο πετιούνται από σήμερα οι περίπου 45 πρόσφυγες που διέμεναν μέχρι και χθες σε  δομή φιλοξενίας στο Sparta Inn στη Σπάρτη στο όνομα μιας ανάλγητης και παράλογης μεταναστευτικής πολιτικής.
Η επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Σπάρτης εξέδωσε ανακοίνωση για τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στην πόλη και το δράμα αυτών των ανθρώπων και των οικογένειών τους. Όπως αναφέρεται:
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πετάει στο δρόμο πρόσφυγες και μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο της πόλης μέχρι να εκδοθούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και οι αιτήσεις ασύλου. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες έβλεπαν το αδιέξοδο, γι αυτό εδώ και αρκετό καιρό διαμαρτύρονταν.
Αντί η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να πάρουν έγκαιρα μέτρα τόσο για την άμεση έκδοση των απαραίτητων εγγράφων όσο και για την παραπέρα παράταση της διαμονής τους, μέσα σε μια νύχτα τους πετάνε έξω! Έχουν τεράστια ευθύνη για το ότι τους κρατούν εγκλωβισμένους στη χώρα μας λόγω των συμφωνιών με την ΕΕ και στη συνέχεια να τους αφήνουν στο δρόμο.
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας όπως έμπρακτα κάναμε όλο αυτό το διάστημα, μέσα από τα μαθήματα Ελληνικών που γινόντουσαν κάθε εβδομάδα με μεγάλη συμμετοχή, μέσα από τις δράσεις μας για τα μικρά παιδιά, από τις συλλογές αγαθών και τροφίμων κ.α.
Καλούμε τους αρμοδίους να βρουν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιουργούν σε βάρος ταλαιπωρημένων ανθρώπων.
Κανένας πρόσφυγας να μην πεταχτεί στο δρόμο. Να βρεθεί άμεσα χώρος αξιοπρεπής στέγασης για όσο χρειαστεί. Άμεση έκδοση των εγγράφων τους και διευκόλυνση για να ταξιδέψουν στη χώρα προορισμού τους. Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος και όχι τις ΜΚΟ για τη χάραξη σχεδιασμένης και καθολικής ένταξής τους στην εργασία και την κοινωνία.

 

https://new.infolibre.gr/2021/02/28/elliniki-metanasteytiki-analgisia-prosfyges-petioyntai-ston-dromo-i-sernontai-sta-dikastiria/

Μοιραστείτε το άρθρο