Με τη ζωή, απέναντι στην θανατολαγνεία των τρομο-κρατούντων

6Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
ΑΘΗΝΑ Προπύλαια 18:00
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγ. Βενιζέλου 17:00
ΠΑΤΡΑ Παράρτημα 11:30
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πλ. Λιονταριών 13:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια Ηπείρου 17:00
ΛΙΒΑΔΕΙΑ Πάρκινγκ Κρύας
ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πάρκο Παυσίλυπου 18:00


Με τη ζωή, απέναντι στην θανατολαγνεία των τρομο-κρατούντων

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε σήμερα στην 47η μέρα της απεργίας πείνας. Οι γιατροί της μονάδας εντατικής θεραπείας της Λαμίας, όπου νοσηλεύεται, εκφράζουν έντονη πλέον ανησυχία: οι βλάβες στα ζωτικά όργανα έχουν ξεκινήσει και, μολονότι ο απεργός διατηρεί ως τώρα τη συνείδησή του, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί, σύμφωνα με τους γιατρούς, να χάσει τις αισθήσεις του και να πέσει σε κώμα, χωρίς η ανάταξη να είναι δεδομένη. Όπως επιβεβαίωσε σε σημερινή επίσκεψή της στη Λαμία η συνήγορος του απεργού πείνας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει αφαιρέσει τον ορό ενυδάτωσης και δεν παίρνει πια αντιβίωση, γεγονός που πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή του σε κατάσταση ανοσοκαταστολής.

Μπροστά στην κατάσταση του απεργού πείνας, το αρμόδιο για την επικειμένη καταστροφή υπουργείο διακηρύσσει κυνικά πως ό,τι έγινε έγινε ήταν για το καλό και την υγεία του κρατουμένου. Ξεπερνώντας τον μέσο όρο της αθλιότητας, κυβερνητικό στέλεχος ειρωνεύτηκε σήμερα έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο, προσάπτοντάς του ότι επιδιώκει να εξασφαλίσει δικαίωμα στο να διαλέγει μεταξύ κελιού και σουίτας. Αργότερα μέσα στη μέρα δημοσιεύτηκε εισαγγελική διάταξη για εφαρμογή των “αναγκαίων μέτρων” για τη ζωή και την υγεία του απεργού. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε αναγκαστική σίτιση, δηλαδή σε βασανισμό, και να μη μετακυλίει τις ευθύνες της στους γιατρούς, που μέχρι σήμερα κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Απέναντι στον αμοραλισμό και την εκδικητικότητα, την ιδεολογική τρομοκρατία και την εγκληματική αδιαλλαξία των κυβερνώντων, ο αγώνας του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει κινητοποιήσει ένα ευρύτατο κοινωνικό και πολιτικό φάσμα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το δείχνουν οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα και σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Το βεβαιώνουν οι σημαίνουσες παρεμβάσεις ξένων διανοουμένων, εκατοντάδων ανθρώπων του πολιτικού και νομικού κόσμου, των γραμμάτων και των τεχνών. Χαιρετίζουμε όλες και όλους αυτούς που υπερασπίζονται το αυτονόητο: είτε εκθέτουν τον εαυτό τους στην οργή του συστήματος με τον λόγο τους, είτε ασκούν στην πράξη τα δικαιώματά τους στους δρόμους, σε πείσμα της βίας και του χημικού πολέμου που τους επιφυλάσσει το κράτος. Και βεβαίως …υποκλινόμαστε στην εκκωφαντική σιωπή όσων όφειλαν να μιλήσουν και σιωπούν, νομιμοποιώντας τη βία, την εκδικητικότητα, τον κυνισμό και τον θάνατο.

Είμαστε στο πλευρό του απεργού πείνας, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας του είναι αγώνας για τη ζωή. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που έχουν προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου: στη Θεσσαλονίκη, στις 5:00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, και στην Αθήνα, στις 6:00 μ.μ., στα Προπύλαια. Η ζωή θα νικήσει. Ο Δημήτρης θα νικήσει.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΑΘΗΝΑ Προπύλαια 18:00

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγ. Βενιζέλου 17:00

Κατάληψη Terra Incognita

Αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

Κατάληψη 111

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

Α.Σ.Pueblo

Ταξική Αντεπίθεση

ΠΑΤΡΑ Παράρτημα 11:30

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πλ. Λιονταριών 13:00

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ – ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Περιφέρεια Ηπείρου 17:00

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ Πάρκινγκ Κρύας

Συνέλευση αναρχικών Λιβαδειάς

ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πάρκο Παυσίλυπου 18:00

Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα

 

Μοιραστείτε το άρθρο