ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες!

Ένα όργιο κατασταλτικής βίας κατά ολόκληρης της κοινωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με την κυβέρνηση της ΝΔ να έχει επιλέξει την απόλυτη ένταση σε όλα τα μέτωπα, ούτε καν υπό το πρόσχημα της πανδημίας. Η κοινωνία βρίσκεται σε κλοιό, τα δικαιώματα σε ισοπέδωση, οι ελευθερίες σε καταστολή, τα πανεπιστήμια υπό τα ΜΑΤ, ο Κουφοντίνας δολοφονείται…

Αιχμή του κυβερνητικού κατασταλτικού δόρατος αναδεικνύονται ο αυταρχισμός, οι απροκάλυπτες βίαιες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των κινητοποιήσεων και οι επεμβάσεις στα πανεπιστήμια, με προεξάρχουσα την χθεσινή επιχείρηση των ΜΑΤ κατά των φοιτητών στην πρυτανεία του ΑΠΘ, με τις εικόνες απύθμενης αστυνομικής βίας κατά συγκεντρωμένων, συλλήψεων, χρήσης χημικών. Αλήθεια, σε τέτοιο πανεπιστήμιο θέλει να είναι πρύτανης ο σημερινός του ΑΠΘ, ο οποίος κάλεσε τα ΜΑΤ;

Άρχισαν ήδη την εφαρμογή του νόμου (Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη) και της τάξης (κράτους – εξουσίας), μιάς κυβέρνησης που μπορεί να συγκριθεί πλέον μόνο με εκείνη της χούντας των συνταγματαρχών και των πρυτάνεων των τανκς. Το χτύπημα κατά των φοιτητών που αγωνίζονται για μια παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς και πανεπιστήμια ανοιχτά, δημοκρατικά, ελεύθερα, στοχεύει στην καρδιά του αγωνιζόμενου χώρου.

Αποτελεί κυβερνητική πολιτική προς γνώση και συμμόρφωση όποιων εκ των δυνάμεων της καταδυναστευόμενης κοινωνίας προσπαθήσει να ορθώσει ανάστημα και να φωνάξει Φτάνει πιά… οι εγκλεισμοί, εγκλωβισμοί, αποκλεισμοί, περιστολή, κρατική καταστολή, κυβερνητική κυνικότητα εξουσίας! Έτσι βλέπουν να αποτρέπεται ο ξεσηκωμός μιάς κοινωνίας που βιώνει την πιο στυγνή καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των πολιτικοκοινωνικών ελευθεριών της, με την επιβολή του νέου ολοκληρωτισμού.

Το χειρότερο είναι ότι πλέον επαίρονται οι κυβερνητικοί για τον περιορισμό της ίδιας της αστικής δημοκρατίας τους! Γι αυτό και είναι πιο επικίνδυνοι απ’ ότι φαίνονται –σαν τη μπόχα που αναδύεται από τα σαλόνια τους.

Όπως το δείχνουν με την μεταχείριση που επιφυλάσσουν στον απεργό πείνας (47η μέρα) και δίψας (από χθες) Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διεκδικεί το αυτονόητο για τον δικό τους κόσμο του νόμου και της τάξης, που οι ίδιοι πλέον ευθαρσώς και απροκάλυπτα καταπατούν. Η ζωή του πλέον βρίσκεται σε οριακό σημείο κι αν χαθεί, θα είναι μία ξεκάθαρη δολοφονία – μια μαχαιριά στο αγωνιζόμενο κοινωνικό σώμα.

Η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση, με την πολιτική της έντασης και την γενικευμένη καταστολή σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα δείχνει το πιό κυνικό πρόσωπο της εξουσίας και των προθέσεών της έναντι όλης της κοινωνίας!

Όμως, δοκιμάζοντας τις αντοχές της κοινωνίας, θέτουν σε δοκιμασία και τα όρια της δικής τους εξουσίας. Μην αγνοούν ότι ένα σπίρτο αρκεί να αναφλέξει τη συσσωρευμένη κοινωνική καύσιμη ύλη!

https://new.infolibre.gr/2021/02/22/sygkentrosi-foititon-exo-apo-ti-gad-thessalonikis-apaitoyn-tin-apeleytherosi-symfoititon-toys/

https://new.infolibre.gr/2021/02/22/epemvasi-mat-stin-prytaneia-toy-aristoteleioy/

https://new.infolibre.gr/2021/02/22/46i-mera-apergia-peinas-d-koyfontina-ystati-ekklisi-gia-dikaiosyni/

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο