Συνέλαβαν ξημερώματα τον ράπερ Pablo Hasel μέσα σε πανεπιστήμιο της Καταλονίας ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ συγκεντρώσεων

Μήνυμα στέλνει ο διωκόμενος κομμουνιστής ράπερ Pablo Hasél ακόμη και με τον τρόπο και τόπο της σύλληψής του…

“Δεν θα μας σταματήσουν ποτέ, θάνατος στο φασιστικό κράτος” ήταν τα λόγια του την ώρα που με χειροπέδες στα χέρια έμπαινε στο περιπολικό που θα τον οδηγούσε στις φυλακές του Pontent.

Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν περίπου στις 6.30 το πρωί στο πανεπιστήμιο Lleida, όπου μαζί με συντρόφους και αλληλέγγυους είχε ταμπουρωθεί ο καταλανός ράπερ περιμένοντας τη σύλληψή του. Μετά από δύο ώρες αντίστασης μέσα στο πανεπιστήμιο οι αστυνομικές δυνάμεις συλλαμβάνουν τελικά των Pablo και τον οδηγούν από το πανεπιστήμιο στη φυλακή.

Όχι, δεν κατέφυγε εκεί για “να αποφύγει” τη σύλληψή του, όπως σχολίαζε για το θέμα το bbc αλλά και καθεστωτικά μέσα της Ισπανίας. Περίμενε τη σύλληψή του, προκάλεσε τη σύλληψή του και οδήγησε τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα στο πανεπιστήμιο για να τον συλλάβουν.

Ήξερε ότι θα οδηγούνταν στη φυλακή. Ήξερε ότι οι ώρες ήταν μετρημένες. ‘Ήξερε πως αν επιδίωκε να αποφύγει τη σύλληψη θα το είχε καταφέρει είτε με μία εθελούσια εξορία σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα – όπως είχαν πράξει κι άλλοι συνάδελφοί του που βρέθηκαν στην ίδια θέση με αυτόν – είτε ζητώντας χάρη, όπως τον προέτρεπε ο Iglesias των Podemos.

Ο ίδιος όμως επέλεξε να μην παραδοθεί έτσι απλά, αλλά να δώσει και μέσα από τη σύλληψή του το μήνυμα της αντίστασης. Να φωτίσει και με αυτόν τον τρόπο τη βία και την καταστολή που έχουν ξυπνήσει και σκοτεινιάζουν την Ευρώπη. Σήμανε τον αγώνα κατά της κρατικής λογοκρισίας και του περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης.

Για σήμερα το απόγευμα σε πολλές πόλεις της Ισπανίας προγραμματίζονται διαδηλώσεις με αίτημα όχι μόνο την απελευθέρωσή του αλλά τη διεκδίκηση αυτών που μέχρι χθες θεωρούνταν αυτονόητα για τον πολιτισμό της Ευρώπης. 

Ελευθερία έκφρασης και αντίστασης στον φασισμό!

Στην Καταλονία βράδυ Τρίτης:

https://new.infolibre.gr/2021/02/15/pablo-hasel-theloyn-na-mas-empodisoyn-na-milame-gia-tis-egklimatikes-politikes-toy-stin-ergatiki-taxi-den-tha-petychoyn/

Μοιραστείτε το άρθρο