Σε απεργία πείνας εργαζόμενος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας!

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Λάμπρος Τσάπαλης, αντιπρόεδρος των τραυματιοφορέων και εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, μπροστά στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου στις 2 Δεκεμβρίου, ώστε να καταστεί σαφής η τραγικότητα της κατάστασης όσον αφορά τον σύστημα υγείας και τις επιπτώσεις της πανδημίας σε αυτό.  Παράλληλα κάνει μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών προκειμένου να ακουστούν τα αιτήματα του ιδίου και των συναδέλφων του, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου συστήματος υγείας που καταρρέει εδώ και χρόνια. Και μόνο ως κλιμάκωση του υπάρχοντος προβλήματος θα μπορούσε να θεωρηθεί η παρούσα κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας αλλά και  ο τρόπος αντιμετώπισης αυτής. Το κατακρεουργημένο σύστημα υγείας και οι τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων τόσο σε κλίνες όσο και σε προσωπικό, είναι γεγονός που εντείνει τον κίνδυνο για τους ίδιους και για τους ασθενείς που νοσούν. Ο ίδιος έχει αναφερθεί το προηγούμενο διάστημα και στις πιθανές λύσεις αποσυμφόρησης της κατάστασης , όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι του από όλη τη χώρα που ήρθαν να αμφισβητήσουν με δεδομένα και στοιχεία τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για τη σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεδομένου ότι ακόμη και σήμερα δεν έχουν γίνει αρκετές προσλήψεις, δεν έχουν γίνει επιτάξεις ούτε έχει ικανοποιηθεί και οποιοδήποτε αίτημα γιατρών και νοσηλευτών, παρόλο που έχει ξεσπάσει ήδη εδώ και καιρό το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ήδη γίνεται λόγος για το τρίτο, ο Λάμπρος Τσάπαλης δεν σκοπεύει να σταματήσει αυτόν τον ύστατο τρόπο διαμαρτυρίας μέχρι να αρχίσουν να δίνονται ουσιαστικές λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα που κλονίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Θεοπίστη Καπέτα

Η ανακοίνωση του Λάμπρου Τσάπαλη:

Σας ανακοινώνω ύστερα από πολύ σκέψη και με απόλυτη συνείδηση του τι κάνω ότι από αύριο 2/12 στις 7.00 π.μ. πραγματοποιώ την έναρξη της απεργίας πείνας, που είχα ανακοινώσει και στα ΜΜΕ προ ημερών εφόσον δεν πραγματοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα όλων των συναδέλφων στα νοσοκομεία καθώς και στο δικό μας νοσοκομείο που έχει ξεπεράσει πλέον τους 100+ θετικούς στον Covid 19 συναδέλφους, για τους παρακάτω εξής λόγους:

  1. Ζητάω άμεσα την καταβολή δώρου Χριστουγέννων υπό οποιαδήποτε μορφή σε όλους τους εργαζομένους των νοσοκομείων από το κράτος ώστε να αποδείξετε όλα αυτά για τα οποία παραδέχεστε ότι προσφέρουμε πέρα από τα όριά μας και τον απόλυτο σεβασμό στην προσφορά μας. Εδώ και 10 χρόνια μας έχετε κάνει αφαίμαξη δεκάδες χιλιάδες ευρώ και εμείς να αποδίδουμε στο μέγιστο εκμεταλλευόμενοι τον όρκο που έχουμε δώσει για τον ασθενή κι έχετε το θράσος να μας τάζετε. Το μόνο που κάνατε μέχρι τώρα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα Ίδρυμα το οποίο δίχασε την υγειονομική κοινότητα. Κάτι ανάλογο πήγατε να κάνετε και τώρα αλλά σας προλάβαμε. Ακούμε παντού να μοιράζετε τα χρήματα του Ελληνικού λαού την ώρα που όλος ο κόσμος προσπαθεί να στηρίξει το ανάλογο σύστημα Υγείας και τους εργαζομένους. Δείτε στην Γαλλία τι έγινε. Εσείς τίποτα. Ένα ξεροκόμματο. Και αυτό επιλεκτικά. Αρκετά!
  2. Απαιτώ να βγείτε με αληθινά λόγια και να πείτε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα ΒΑΕ. Αρκετά! Δεν υπάρχει επιστροφή. Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ή θα τα εγκρίνετε ή όχι. Ή μπορείτε ή όχι. Τέρμα τα παιχνίδια σας και οι επιτροπές που το αναβάλλουν. Καμία δικαιολογία.
  3. Να διασφαλίσετε την υγεία των συναδέλφων μου αλλά και των ασθενών στα νοσοκομεία και να μην παίζετε με τα λόγια και τα πρωτόκολλα που κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν (όπως αλλάζετε τους επιστήμονες που τα παρουσιάζουν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους) , ανάλογα πως σας βολεύει, αντιμετωπίζοντας μία κρίσιμη κατάσταση για τις ζωές ανθρώπων με την φιλοσοφία Day by Day. Παίζετε με την νοημοσύνη μας και αυτό δεν το ανέχομαι. Δεν το ανεχόμαστε πλέον.
  4. Απαιτώ να παραιτηθούν όλοι όσοι απέτυχαν στην προετοιμασία του 2ου κύματος πανδημίας ως παραδειγματισμό για τους επόμενους. Δεν θα επιτρέψουμε να πάρουν και εύσημα στο τέλος. Αποτύχατε και το ξέρετε. Χάθηκαν ζωές. Και το ξέρετε.

Η λήξη της απεργίας μου, της υγείας μου και κατά συνέπεια της ζωής μου θα καθοριστεί από τα πεπραγμένα σας. Να αναλάβετε την ευθύνη σας. Και μην τολμήσετε να με κατηγορήσετε για εκμετάλλευση της Πανδημίας. Όλα όσο προαναφέρω είχατε την πολυτέλεια να τα πράξετε στον κατάλληλο χρόνο. Δυστυχώς για σας απέναντί σας έχετε έναν ακομμάτιστο και αλύγιστο άνθρωπο”.

Με τιμή και αυταπάρνηση

ΤΣΑΠΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •