“Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν πέρασε, η απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν”. “Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες”. “Μήνυμα αντίστασης στη θανατο-πολιτική”.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πετυχημένη 24ωρη απεργία στις 26/11

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με απεργίες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για την απόσυρση και ανατροπή των αντεργατικών νομοσχεδίων και νόμων της κυβέρνησης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις/τους χιλιάδες απεργούς που ανταποκρίθηκαν σήμερα στο απεργιακό κάλεσμα Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος των ταξικών σωματείων και της μαχόμενης Αριστεράς απέδειξε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει τους εργαζόμενους και το λαό, με απαγορεύσεις, καταστολή, συλλήψεις και πρόστιμα πέφτει στο κενό. Η τρομοκρατία σπάει στους δρόμους του αγώνα!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με απεργίες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για την απόσυρση και ανατροπή των αντεργατικών νομοσχεδίων και νόμων της κυβέρνησης.

Ψωμί-Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία. Στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 26/11/2020

Η απεργία πραγματοποιήθηκε με σημαντική επιτυχία και γενικευμένα χαρακτηριστικά. Πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις και απεργιακές περιφρουρήσεις σε χώρους δουλειάς. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν πέρασε! Παρά την μόνιμη απεργοσπασία του παραρτήματος του ΣΕΒ και της κυβέρνησης που ακούει στο όνομα «ΓΣΕΕ» και των παρατάξεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού, η 26η Νοέμβρη 2020, ημέρα απεργίας εν μέσω πανδημίας και ασφυκτικών αστυνομικών απαγορεύσεων θα περάσει στην ιστορία του εργατικού κινήματος ως μια σοβαρή μάχη και ως μια κρίσιμη επιτυχία, που ανοίγει ρωγμή στην ολοκληρωτικού τύπου κυβερνητική πολιτική.

Ο αγώνας και η αγωνία των εργαζομένων, των νέων και των ανέργων για ζωή, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις για την Υγεία και την ανατροπή της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής για την πανδημία, για την εργασία, την εκπαίδευση, την ελευθερία και το δικαίωμα στο συνδικαλισμό την πολιτική και την εργατική πάλη, δεν μπορούν να κατασταλούν.

Κανένας συρμός δεν κινήθηκε στην Αθήνα, παρά την απεργοσπαστική προσπάθεια χθες το βράδυ. Τα πλοία δεν κινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά και αλλού, σε πολλούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, απέργησαν εργαζόμενοι παρά την απεργοσπαστική παρέμβαση του κυβερνητικού και αστικοποιημένου συνδικαλισμού. Από το πρωί έγιναν κινητοποιήσεις σε όλες τις πύλες των δημόσιων νοσοκομείων.

Μεγάλη σημασία είχε η μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος – Κοραή – Υπουργείο Εργασίας που κάλεσαν στις 11 π.μ. πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έσπασε την κυβερνητική γραμμή για σιωπητήριο στο κέντρο, παρά την τρομοκρατία της κυβέρνησης, η οποία είχε παρατάξει από νωρίς το πρωί κλούβες, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και τρεις Αύρες νερού για να αποτρέψει τους απεργούς. Δεν τα κατάφερε.

Εκατοντάδες απεργοί διαδήλωσαν μαχητικά, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης, αψηφώντας την μαζική παρουσία του «στρατού κατοχής» της ΕΛΑΣ. Εκεί βρέθηκαν πολλές εργατικές συλλογικότητες και κινήσεις, καθώς και οι δυνάμεις του ΝΑΡ και της νΚΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και άλλων οργανώσεων της μαχόμενης Αριστεράς. Ακολούθησε πορεία μέσω της Σταδίου προς τα Χαυτεία.

Παράλληλα, εξελίχθηκαν και δράσεις άλλων μορφών από δυνάμεις του μαχόμενου εργατικού κινήματος

Συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπως στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, ενώ κτυπήθηκε από την αστυνομία η απεργιακή δράση στα Γιάννενα.

Από τη σημερινή απεργιακή «ανταρσία» των εργαζομένων στο lockdown δικαιωμάτων που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του αστικού πολιτικού συστήματος, βγαίνει ξεκάθαρο μήνυμα:

Θα αγωνιστούμε για ζωή και υγεία. Για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μην τολμήσετε να καταθέσετε το τερατούργημα Βρούτση, που καταργεί οκτάωρο και συνδικαλισμό.

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τις ελευθερίες, να παύσουν οι διώξεις και τα πρόστιμα για τις πορείες του Πολυτεχνείου και στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα (ανάμεσά τους και στις χθεσινές δράσεις στην πλ. Συντάγματος ενάντια στη βία κατά των γυναικών).

Η σημερινή επιτυχία ήταν αποτέλεσμα και της σθεναρής αντίστασης στην απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και στο σπάσιμό της.

Οι διεκδικήσεις για αξιοπρεπή Δουλειά, ισχυρή δημόσια Υγεία και Παιδεία και Ελευθερία έρχονται με φόρα από το μέλλον.

Ο αγώνας συνεχίζεται για την απόσυρση του αντεργατικού τερατουργήματος Βρούτση, για την συνολική ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ – ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πανεργατική Απεργία και απεργιακή συγκέντρωση

Η απεργία στις 26 Νοέμβρη ήταν μια πετυχημένη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα αντίστασης στη θανατο-πολιτική, στις κυβερνητικές / κρατικές επιλογές που προσπαθούν να «αντιμετωπίσουν» την πανδημία με (χρυσοπληρωμένη στους καναλάρχες) προπαγάνδα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης… χωρίς να παίρνονται μέτρα στήριξης του δημόσιου υγειονομικού συστήματος (προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ΜΕΘ κλπ).
Δεκάδες νεκροί κάθε μέρα, χιλιάδες κρούσματα, χιλιάδες αβοήθητοι και απροστάτευτοι πολίτες… αυτή είναι η πραγματικότητα της πετυχημένης διαχείρισης, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση.

Η σημερινή απεργία πρόβαλε με αγωνιστικό τρόπο το αίτημα όλων των εργαζομένων: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Η σημερινή απεργία πρόβαλε την απαίτηση: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…. να πληρώσουν οι καπιταλιστές που χρόνια τώρα αυξάνουν τα κέρδη τους. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ. Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση.

Η σημερινή απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις και δράσεις (ιδιαίτερα η απεργιακή συγκέντρωση / διαδήλωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας) ήταν η απάντηση του εργατικού κινήματος στην κρατική καταστολή, τις απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, τους ξυλοδαρμούς, τις συλλήψεις όλου του προηγούμενου διαστήματος. ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα σωματεία. Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ο Σύλλογός μας μαζί με άλλα Εργατικά Σωματεία από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων συνεχίζεται.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

27/11/2020

ΔΕΙΤΕ:
την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ) για την Απεργία της Πέμπτης

την ανακοίνωση των Εργατικών Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

Διακλαδική απεργία / Ανακοίνωση για την αστυνομική βία και τρομοκρατία στις 17 Νοέμβρη / Πρωτοβάθμια σωματεία

Ανακοίνωση για την αστυνομική βία και τρομοκρατία στις 17 Νοέμβρη

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων μαζικών και πολιτικών φορέων και οργανώσεων στις εκδηλώσεις τιμής, μνήμης και αγώνα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις. Όλες οι συγκεντρώσεις οι οποίες έγιναν με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομικής βίας που εκδηλώθηκε από το πρωί της 17ης Νοέμβρη και ως αργά το απόγευμα και με όλες τις μορφές. Ήταν η συνέχεια στον κατήφορο της κυβέρνησης, που οργάνωσε τις αστυνομικές εισβολές στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη (13/11/2020) για να συλλάβουν φοιτητές και φοιτήτριες και που αποφάσισε το χουντικό μέτρο της απαγόρευσης συνάθροισης άνω των τριών ατόμων. Ανήμερα της εξέγερσης έγιναν εκατοντάδες αναίτιες προσαγωγές ανθρώπων (μερικές από αυτές πριν καν γίνουν συγκεντρώσεις), εξυβρίσεις, συλλήψεις και ξυλοδαρμοί διαδηλωτών και διαδηλωτριών, ρίψεις νερού με τις αύρες, βεβαιώσεις εξοντωτικών προστίμων ακόμα και για «οργάνωση συγκέντρωσης» ύψους 3000 ευρώ. Από την αστυνομική βία που ασκήθηκε από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, τη μηχανοκίνητη μονάδα ΔΡΑΣΗ σημειώθηκαν τραυματισμοί συναδέλφων με κάποιους από αυτούς να μεταφέρονται στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε πως η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν το πρόσχημα, για το χτύπημα των πολιτικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί! Δεν διστάζει να δείξει τον ωμό αυταρχισμό της σε όλα τα επίπεδα.  Όμως, ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν.

Απαιτούμε να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία όσοι/ες συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις για την 17η Νοέμβρη. Να παύσει κάθε δίωξη σε βάρος τους. Απαιτούμε να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης.

Κλιμακώνουμε την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Όλοι στον αγώνα. Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία.

24/11/202

– Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)

– Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

– Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού (ΣΣΜ)

– Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Retail World A.E. – Καταστήματα Public

– Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)

– Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο. (Σ.Β.Ε.Μ.Κ.Ο.)- Σωματείο Εργαζομένων στην ΝΟΚΙΑ Ελλάδος
– Σύλλογος Εργαζομένων στο ΤΕΕ