26/11 Δυναμική απεργιακή απάντηση
στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης

ΠΕΜΠΤΗ 26/11 ΑΠΕΡΓΙΑ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έσπασαν τις απαγορεύσεις και δίνουν ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση, για τις εγκληματικές της ευθύνες στην υγεία, τα νέα αντεργατικά μέτρα και την εντεινόμενη κρατική καταστολή.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα (με πορείες στο κέντρο), Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Γιάννενα, Βόλο, Τρίκαλα, Μυτιλήνη, Λευκάδα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ σε πολλά νοσοκομεία ανά τη χώρα από τις 8:00 και 12:00 στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας

ΑΘΗΝΑ Από το πρωί εργαζόμενοι από τους κλάδους των υγειονομικών, εκπαιδευτικών, μέσων μεταφοράς, ναυτικών, καλλιτεχνών, νέοι, συνταξιούχοι, κ.α., συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχικά στις πύλες των νοσοκομείων της χώρας και το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας αλλά και Εργασίας, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις στις πλατείες Κλαυθμώνος, Κοραή, Ομόνοιας, καθώς και πορεία στη Σταδίου, όπως και μοτοπορεία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Συγκεντρώσεις πραγματοποιθήθηκαν έξω από τα νοσοκομεία, με επίκεντρο το Ιπποκράτειο, αλλά και το ΑΧΕΠΑ,  καθώς και έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ένταση και συμπλοκές στην οδό Ν. Ζέρβα, 12 προσαχθέντες, μελών σωματείων βάσης, μελών της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης κ.α,, ενώ το πρωί έγιναν επτά προσαγωγές μελών σωματείων. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν λίγο αργότερα ελεύθεροι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ

 

 

 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΧΑΝΙΑ

ΒΟΛΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ απηύθυναν εργατικές ομοσπονδίες και σωματεία, διαμαρτυρόμενοι για το νέο εργασιακό πολυνομοσχέδιο, τη διαχείριση της πανδημίας από τη κυβέρνηση και την διαρκώς εντεινόμενη κρατική καταστολή. Φορείς, συλλογικότητες, κόμματα και πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου δήλωσαν επίσης τη στήριξη τους στις κινητοποιήσεις, σε πλήθος πόλεων ανά την επικράτεια.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Γιάννενα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις πύλες των νοσοκομείων 8:00 και στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας 

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ομοσπονδιών και σωματείων, καθώς και κομμάτων, πολιτικών φορέων και συλλογικοτήτων

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

https://new.infolibre.gr/2020/11/26/apergia-26-11-gia-ta-ergasiaka-dikaiomata-lt-br-gt-ti-dimosia-ygeia-tis-zoes-mas/

Μοιραστείτε το άρθρο