Με ευθύνη Τζιτιζικώστα και ΝΔ πολύτιμοι πόροι ξοδεύονται για την αστυνομοκρατία αντί για τη δημόσια υγεία!

Στη σημερινή συνάντηση εργασίας του υπουργού αστυνομίας Χρυσοχοΐδη με τον περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα βγήκε η είδηση πως θα αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση η μεγάλη υγειονομική κρίση σε όλη την περιφέρεια. Πώς λοιπόν θα αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ελλείψεις σε νοσοκομειακές κλίνες, ΜΕΘ, τεστ, υγειονομικό προσωπικό, αλλά μέτρα για την προστασία του; Όχι με οικονομική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, λένε οι παράγοντες της ΝΔ και της κυβέρνησης, αλλά με γενναία επιχορήγηση του υπουργείου Αστυνομοκρατίας και Καταστολής.

Ο κ. Τζιτζικώστας, αναλαμβάνοντας όπως φαίνεται το ρόλο του… Υπαρχηγού Αστυνομίας, δηλώνει πως θα προσφέρει εκατομμύρια για την αγορά αυτοκινήτων, μηχανών και εξοπλισμού στην αστυνομία για να καταστέλλει πιο αποτελεσματικά πιο γρήγορα τον κόσμο της εργασίας που παλεύει για τη ζωή του και τις ανάγκες του.

Η πρόκληση είναι ακόμα πιο μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς πως όλα αυτά γίνονται, αποφασίζονται και ανακοινώνονται ερήμην του Περιφερειακού Συμβουλίου και λαού της Κ. Μακεδονίας που μαθαίνουν για τις προκλητικές αποφάσεις του περιφερειάρχη από τα μέσα ενημέρωσης.

Η σημερινή όμως ανακοίνωση του δείχνει πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο φιλοκυβερνητικής στάσης. Στην τραγική υγειονομική κατάσταση που έχει οδηγήσει τη χώρα η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, απαντά με στήριξη του κράτους καταστολής και των επιλογών ενοχοποίησης του δοκιμαζόμενου λαού.

Είναι οι ίδιοι που απαντάνε με περιφρόνηση ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» σε κάθε διεκδίκηση για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και των εργαζομένων, των φτωχών και των ανέργων, των επαγγελματιών και των αγροτών.

Πρέπει να σταματήσει τώρα αυτή η εξοργιστική επιχορήγηση της αστυνομίας και να στηριχθεί με κάθε τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας. Να δοθούν όλα τα χρήματα που ανακοίνωσε σήμερα ο Τζιτζικώστας στα δημόσια νοσοκομεία της Κ. Μακεδονίας για να ξανανοίξουν τα νοσοκομεία Λοιμωδών και «Παναγία» στη Θεσσαλονίκη, για να προσληφθούν γιατροί και να εξασφαλιστούν Μέσα Ατομικής Προστασίας υγειονομικών. Για να σώσουμε το λαό και να στηρίξουμε την τιτάνια προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού που κάθε μέρα δίνει μάχη ζωής σε απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες.

Όχι λεφτά για αστυνομία και καταστολή – στήριξη της ζωής μας και του ΕΣΥ

Μοιραστείτε το άρθρο