Τιτκώβ και Λάλος: “Θα είμαστε εκεί, σε όλους τους αγώνες που έρχονται! Και στα Εξάρχεια!”

Δηλώσεις του Αλέξανδρου Τιτκώβ και του Θωμά Λάλου, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων σε βάρος τους.

Την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στα διωκόμενα μέλη της Α.Π.Ροσινάντε, Θωμά Λάλο και Αλέξανδρο Τιτκώβ, αποφάσισαν στις 19/11 η ανακρίτρια και η εισαγγελέας που τους τα είχαν επιβάλει. Οι απαγορεύσεις συμμετοχής σε διαδηλώσεις, καθώς και εισόδου στη περιοχή των Εξαρχείων άρθηκαν ως περιορισμοί, χάρη στην επίμονη δουλειά της συνηγόρου των διωκόμενων, Αντωνίας Λεγάκη. Καθοριστικό όσον αφορά την έκβαση αυτή, υπήρξε το κίνημα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε στη κοινωνία, έπειτα από τη βίαιη επίθεση και σύλληψη, σε βάρος των δύο αναρχοσυνδικαλιστών εργαζομένων και καλλιτεχνών.

Έπειτα από την ανακοίνωση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, οι Θ. Λάλος και Α. Τιτκώβ έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση στο Galopar.gr:

«Σε μια περίοδο αυταρχισμού κι αντισυνταγματικών νομοθετήσεων, που δεν συνάδουν καν με την φιλελεύθερη δημοκρατία που λανσάρεται, καταφέραμε να ακουστεί το αυτονόητο: το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να διαμαρτύρεται και να πηγαίνει κόντρα στην καταπίεση που δέχεται. Φυσικά, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν λύγισε μόνο από μια καταγγελία. Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα και η αλληλεγγύη που έδειξε ο κόσμος ήταν οι λόγοι που ανάγκασαν το κράτος να υποχωρήσει. Είναι η φασαρία που κάναμε όλοι κι όλες μαζί, η καταγγελία του ολοκληρωτισμού που ζούμε, η ανάγκη μας να πάψουμε να ζούμε σαν καταπιεσμένοι/ες. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες, κόντρα σε κάθε ψεκασμένο ρατσιστή και κάθε νοικοκυραίο που ονειρεύεται ναρκοπέδια στον Έβρο. Ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που όχι μόνο ανέχεται, αλλά συμμετέχει, σε πογκρόμ και χαϊδεύει τα αυτιά των φασιστών. Θα είμαστε εκεί, σε όλους τους αγώνες που έρχονται! Και στα Εξάρχεια!».

Η συνήγορος των δύο διωκώμενων, Αντωνία Λεγάκη, δήλωσε:

«Για άλλη μια φορά δείξαμε ότι και στον δρόμο, και στα δικαστήρια και παντού νικάμε συλλογικά. Δεν θα καταφέρουν ποτέ, όσοι το θέλουν, να πνίξουν το πνεύμα της εξέγερσης στον φόβο και την καταστολή»

Μοιραστείτε το άρθρο