Εισαγγελική έρευνα (και εμμονή) για καλέσματα φοιτητικών συλλόγων και κομμάτων ενόψει του Πολυτεχνείου!

Παρά τον καταιγισμό (και) ανθρώπων του νομικού κόσμου, τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και ενώ αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εμμένει στη θέση της περί εισαγγελικής έρευνας για συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και κόμματα που καλούν στην πορεία του Πολυτεχνίου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ διέταξε έρευνα σχετικά με τα καλέσματα που έχουν απευθύνει τα τελευταία 24ωρα, μέσω ανακοινώσεων και αναρτήσεων στο Διαδίκτυο, φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης αλλά και πολιτικά κόμματα, για συμμετοχή σε πορεία ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Κι αυτό σε συνέχεια της ανάλογης εισαγγελικής παραγγελίας που έχει διαταχθεί για την πρόεδρο της Ένωσηςε Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα και των πέντε μελών της Ανταρσύα.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Μοιραστείτε το άρθρο