ΔΙΚΗ Χ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10 Μάχη για τα ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες

17:00 Μετά από πολύωρη αντιπαράθεση με τους συνηγόρους υπεράσπισης, τελικά το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίασή του για την Δευτέρα, οπότε τότε γνωσατοποίησε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση για τα ελαφρυντικά, αλλά και για τις ποινές που θα επιβάλλει στους καταδικασθέντες.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:00 Δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τη χορήγηση ελαφρυντικών στους χρυσαγήτες και απολογία της εισαγγελέως για την πρότασή της και δήλωση πίστης στην αρχική απαλλακτική θέση της για την ενοχή τους!… 

Στο Εφετείο Αθηνών η συνεδρίαση άρχισε στις 11:00…

Αίσθηση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της εισαγγελέως η οποία απάντησε στους συνηγόρους υπεράσπισης των καταδικασθέντων για την πρόταση της επί των ελαφρυντικών.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πιστή στην πρόταση μου, στην οποία προέβην κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της πρότασής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρότασή μου να κάνω αυτή την εισήγηση».

 

ΔΙΚΗ Χ.Α. ΠΕΜΠΤΗ 8/10 Προτείνεται η απόρριψη των ελαφρυντικών στους καταδικασθέντες

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:00 Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Εφετείου Αθηνών, η εισαγγελική πρόταση είναι απόρριψη της αναγνώρισης ελαφρυντικών στους διευθύνοντες και συμμετέχοντες στην Χ.Α., η οποία χθες καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση…

«Τι να προτείνω όταν το δικαστήριο δέχθηκε ότι τέλεσαν τέτοια αδικήματα, ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών; Θα ήταν αντιφατικό να προτείνω ελαφρυντικά ενώ διέπραξαν τέτοια αδικήματα κατά της Δημοκρατίας», είπε η εισαγγελέας, η οποία σημειωτέον είχε προκαλέσει με την πρότασή της στη δίκη για απαλλαγή των κατηγορουμένων της Χ.Α. από την κατηγορία περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, θεωρώντας πως ήταν μεμονωμένα περιστατικά!

Μέσα στο δικαστήριο υπάρχει ένταση με τις αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης μετά την εισαγγελική πρόταση.

Στη συνέχεια η  εισαγγελέας διευκρίνισε ότι προτείνει την αποδοχή των ελαφρυντικών για όσους είχαν ενταχθεί στην εγκληματική ομάδα (και όχι για τους καταδικασθέντες για διεύθυνση) και δεν έχουν τελέσει ή δεν βαρύνονται με κακουργηματική πράξη σχετικά με την οργάνωση της Χ.Α..

19:30 Για το πρωί της Παρασκευής στις 11:00 διέκοψε τη συνεδρίασή του το δικαστήριο, οπότε και θα συνεχιστεί αρχικά με το ποιά ελαφρυντικά και για ποιούς ισχύσουν, ενώ στη συνέχεια με την ανακοίνωση των ποινών.

 


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ!

https://new.infolibre.gr/2020/10/07/antifasistikos-xesikomos-pallaiki-sygkentrosi-exo-apo-to-efeteio-athinon-tin-ora-tis-apofasis-gia-tin-cha/

https://new.infolibre.gr/2020/10/07/scholiasmos-tis-apofasis-gia-tin-ch-a-apo-ton-synigoro-politikis-agogis-kosta-papadaki-sto-infolibre-vinteo/

Απόφαση δικαίωσης. Αποδοκιμάστηκε η φασιστική και ρατσιστική βία. Το κίνημα βγαίνει πιο δυνατό. Έφερε σε πέρας έναν μεγάλο αγώνα. Νίκησε το αντιφασιστικό κίνημα. Νίκησε ο κόσμος της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Είμαστε πιο δυνατοί για τους αυριανούς αγώνες. Ο λαός έχει λόγο μέσα και έξω από το δικαστήριο ούτως ώστε να μην πέσει κανείς εκ των καταδικασθέντων στα «μαλακά». Τι προβλέπει η διαδικασία στη δίκη μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Μοιραστείτε το άρθρο