Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη-ΦΩΤΟΣΤIΓΜΙΟΤΥΠΑ από την πορεία και ΒΙΝΤΕΟ από δράση στο ΑΠΘ

Ενόψει της απόφασης για την νεοναζιστική Χ.Α. την Τετάρτη 7/10 και μέσα στον γενικότερο αντιφασιστικό ξεσηκωμό, συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και στην Θεσσαλονίκη: Τρίτη 6/10 στις 18:00 στο άγ. Βενιζέλου – Τετάρτη 7/10 στο άγ. Βενιζέλου από τις 9:30 διάφορες οργανώσεις…


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 6/10 ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣ ΑΠΑΛΕΥΤΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΠΘ

https://www.facebook.com/AKthess/videos/804444543678424


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 6/10 ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Να καταδικαστούν παραδειγματικά οι φασίστες δολοφόνοι.

7 Οκτ. όλοι στη συγκέντρωση!

  • Δικαίωση για τον Παύλο! Στις 7 Οκτωβρίου όλοι και όλες στη συγκέντρωση για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
  • Να καταδικαστούν παραδειγματικά οι φασίστες δολοφόνοι – να τσακίσουμε φασισμό, εθνικισμό και ρατσισμό

ΑΘΗΝΑ: 7 Οκτώβρη στο Εφετείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6 Οκτ., 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου – 7 Οκτ. 11.30πμ στο άγ. Βενιζέλου

Πέρασαν επτά χρόνια από τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, και η δίκη των δολοφόνων του, των φυσικών και ηθικών αυτουργών, φτάνει επιτέλους στην ολοκλήρωσή της.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή, γιατί οι δολοφόνοι φασίστες, οι πολεμοκάπηλοι εθνικιστές και οι μισάνθρωποι ρατσιστές, με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ, προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες τους. Αξιοποιώντας την ρατσιστική και εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης, καλλιεργούν το μίσος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο λαό, καθώς και τον εθνικισμό απέναντι στους γύρω λαούς. Δεν έχουν αποσυρθεί. Θέλουν να αναδειχθούν σε «σιδερένια χείρα» του συστήματος για το κτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της Αριστεράς, της νεολαίας, των προσφύγων και μεταναστών. Το έδαφος είναι στρωμένο από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων (του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ), που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα τεράστιο δεσμωτήριο για χιλιάδες κατατρεγμένους. Την ίδια ώρα οι φασίστες ποντάρουν στον πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών για να χύσουν εθνικιστικό δηλητήριο. Φοράνε την μάσκα του «αγανακτισμένου πολίτη ή γονιού», μιλώντας για τη «συνωμοσία του κορονοϊού». Διαδίδουν σκοταδιστικές αντιλήψεις που τελικά βγάζουν λάδι την κυβέρνηση και το σύστημα που έχουν ξεθεμελιώσει τη δημόσια υγεία.

Όμως όσες μάσκες και να βάλουν οι φασίστες και νεοναζί δολοφόνοι δεν ξεγελούν τον λαό. Το αίμα του Παύλου, του Σαχζάτ, των Αιγύπτιων ψαράδων και των άλλων θυμάτων τους, τους έχει σημαδέψει για πάντα.

Δεν ξεχνάμε! Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος, αντιμετωπίζοντας το θάνατο στο πρόσωπο του φασίστα δολοφόνου Ρουπακιά και λειτούργησε ως οδόφραγμα απέναντι στον ανερχόμενο τότε φασισμό. Η αντιφασιστική έκρηξη λαού και νεολαίας που προκάλεσε η δολοφονία του ανέκοψε την πορεία της Χρυσής Αυγής και ανάγκασε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει στο δικαστήριο την υπόθεση, σε μια δίκη που το σύστημα θέλησε να παρατείνει για χρόνια.

Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Η μέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Με την απόφαση δεν τελειώνει φυσικά η υπόθεση του φασισμού. Γνωρίζουμε ότι θα ακολουθήσει σκληρός αγώνας και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Στις 7 Οκτώβρη όμως, δε θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την σκληρή και παραδειγματική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης, από το χέρι του δολοφόνου Ρουπακιά μέχρι την κορυφή της πυραμίδας!

Αυτό που έγινε φέτος στις 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, με τις χιλιάδες αντιφασιστών/τριών ήταν ένα προμήνυμα για την παλλαϊκή, αντιφασιστική συγκέντρωση που ετοιμάζεται για τις 7 Οκτωβρίου. Ως ΝΑΡ και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί με όλες μας τις δυνάμεις. Καλούμε κάθε αντιφασίστα/τρια, τα ταξικά σωματεία, τους κινηματικούς φορείς και συλλογικότητες να πυκνώσουν τις γραμμές της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Με την παρουσία του λαού και της νεολαίας στις 7 Οκτώβρη στο Εφετείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα απαιτήσουμε την καταδίκη των δολοφόνων.

Με την πάλη του λαού θα ανοίξουμε το δρόμο για τη φιλία των λαών, την αλληλεγγύη των εργαζομένων ανεξάρτητα από χρώμα, γλώσσα, θρησκεία και εθνικότητα. Ο φασισμός θα ηττηθεί και πάλι.

Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση – νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση,

Οκτώβριος 2020

www.narnet.gr

Να καταδικαστεί παραδειγματικά η νεοναζιστική συμμορία!Δεν είναι αθώοι!

Όλοι στις συγκεντρώσεις στο άγαλμα Βενιζέλου:

Την Τρίτη 6/10, στις 6μμ

Την Τετάρτη 7/10, στις 11.30πμ – στάση εργασίας ΕΔΟΘ από 11πμ

Η δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής φτάνει επιτέλους, έπειτα από 5 και μισό χρόνια, στην τελική της έκβαση. Παρά το πολύ σημαντικό πολιτικό και ιστορικό φορτίο της συγκεκριμένης δίκης, για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσαν να κρατήσουν όλη την πολύχρονη αυτή διαδικασία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δίχως κάλυψη από τα ΜΜΕ και χωρίς να τηρούνται και να δημοσιοποιούνται μαγνητοφωνημένα πρακτικά ώστε να γνωρίζει ο λαός μας την εξέλιξη της υπόθεσης. Επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων και του κράτους ήταν να πέσουν “στα μαλακά” οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων, οι εγκληματίες δολοφόνοι του αντιφασίστα Π. Φύσσα, οι τραμπούκοι των ταγμάτων εφόδου που εξαπέλυσαν άγρια τρομοκρατία ενάντια στους φτωχούς Αιγύπτιους ψαράδες, τους συνδικαλιστές της ζώνης του Περάματος, τους κατατρεγμένους πρόσφυγες που ζουν κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται πως η συμμορία της ΧΑ αποτέλεσε τη “χρυσή εφεδρεία” του συστήματος που γεννά τη φτώχεια, τη ληστρική εκμετάλλευση των εργαζομένων, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο. Αυτό καταμαρτυρεί και η απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως Οικονόμου, που πρότεινε την αθώωση και την απαλλαγή απ’ όλες τις κατηγορίες όλων των μελών της ΧΑ, πλην του Ρουπακιά, δολοφόνου του Π. Φύσσα. Αποτελεί προσβολή και ύβρη απέναντι στο δολοφονημένο αντιφασίστα, σε όσους ήρθαν αντιμέτωποι με τη νεοναζιστική βία, απέναντι στις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.

Η παραδειγματική καταδίκη των εγκληματιών φασιστών είναι λαϊκή απαίτηση.

Ανταποκρίνεται στα βαθιά δημοκρατικά αισθήματα και αντανακλαστικά του λαού μας. Ας μην ξεχνάει όμως κανείς τη σπουδαία διατύπωση πως ο φασισμός “είναι η οργάνωση της τρομοκρατικής βάρβαρης καταπίεσης της εργατικής τάξης (…) είναι σωβινισμός στην πιο βάρβαρη μορφή του, που καλλιεργεί το χτηνώδικο μίσος ενάντια στους άλλους λαούς”. Η οριστική συντριβή των φασιστικών και ναζιστικών ιδεών δεν θα έρθει μέσα από τα έδρανα των δικαστηρίων του σημερινού συστήματος. Θα έρθει μέσα από τον αγώνα του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, της νεολαίας, ενάντια στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου που επιβάλλει την πιο βάρβαρη καπιταλιστική εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που ξεσκίζει και κουρελιάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, την απεργία και τη διαδήλωση. Θα έρθει μέσα από την πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος ενάντια στους πολέμους που εξαπολύουν μια χούφτα ιμπεριαλιστές για να καθυποτάξουν χώρες και λαούς, για να ξαναμοιράσουν τα σύνορα με των λαών το αίμα, γεννώντας τα καραβάνια των προσφύγων.

Ως Δάσκαλοι που διδάσκουμε με το παράδειγμα και τη στάση μας έχουμε το ύψιστο χρέος να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζονται οι συνειδήσεις των παιδιών μας, από τις ιδέες του φασισμού και του ναζισμού. Έχουμε χρέος να φράξουμε το δρόμο στην είσοδο των ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων και φωνών μέσα στις σχολικές αίθουσες!

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των εγκληματιών δολοφόνων!

Δεν είναι αθώοι!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Διαδηλώνουμε και απεργούμε στις 7 Οκτώβρη στο Άγαλμα Βενιζέλου 10 πμ, ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου!

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε!

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του και για το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, το περιβαλλοντικό κίνημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που στέκεται ενάντια στην φαιά πανούκλα του φασισμού, πρέπει να είναι εκεί! Απαιτούμε να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων και της Αριστεράς. Να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός. Να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, παίρνοντας ξανά το πράσινο φως γα να βγουν από τις τρύπες τους, να εξασφαλίσουν εκατομμύρια χρηματοδότηση, να ανοίξουν γρα- φεία-ορμητήρια στις γειτονιές.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής μπορεί να βάλει φρένο σε όλες τις φασιστικές συμμορίες, από την Λέσβο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας, τις οποίες αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού, για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι.

Όλες και όλοι στο Άγαλμα Βενιζέλου σε συντονισμό με τη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη! Όλες και όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί!

ΚΕΕΡΦΑ Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Θεσσαλονίκης <antiracismfascismthess@gmail.com>

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση/ μικροφωνική εν όψει του δικαστηρίου της ΧΑ.

Δευτέρα 5/10 στις 18.00 στην Καμάρα, αντιφασιστική  συγκέντρωση/ μικροφωνική για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7/10. 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό – Μαύρο και Κόκκινο, μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο