Αντιφασιστικό μήνυμα από Θεσσαλονίκη

“Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ: ΑΠΟΨΕ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΦΩΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ”, ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10 ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΖΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” 

Η πόλη μας φωνάζει…

Η παρέμβαση έγινε από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, μέλη της οποίας πρόβαλλαν με προβολέα εικόνας στον Λευκό Πύργο το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή».

Σε μήνυμα στη διάρκεια της δράσης αυτής της Αντιρατσιστικής αναφέρεται:

«Δεν είναι αθώοι, η ιστορία της πόλης μας απόψε μιλάει, η πόλη που είδε τα ναζιστικά στρατεύματα να εξοντώνουν την εβραϊκή κοινότητα, που είδε τον Χορτιάτη να καίγεται από τους Γερμανούς και τους έλληνες συνεργάτες τους, η πόλη που αντιστάθηκε στον φασισμό και απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ, η πόλη μας, φωνάζει)…

«Οι ναζί του χθες και του σήμερα είναι εγκληματίες, οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν, αυτοί που επιτέθηκαν πισώπλατα σε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστριες, σε ομοφυλόφιλους, σε συνδικαλίστριες, κομμουνίστριες και αναρχικούς, είναι όλοι ένοχοι, από αυτούς που κρατούσαν το μαχαίρι, ως αυτούς που έδιναν τις εντολές».

Παρόμοια δράση έγινε στη συνέχεια και στην πρόσοψη του Ολύμπιον.

Μοιραστείτε το άρθρο