Μαθητικές οργανώσεις καλούν σε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, Πέμπτη 1/10

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Όλο και πληθαίνουν οι καταλήψεις απέναντι στη δολοφονική αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων μας εν μέσω πανδημίας. Ο «ιός» των καταλήψεων έχει φτάσει σε πάνω από 700 σχολεία πανελλαδικά, και τουλάχιστον 250 στην Αθήνα, σύμφωνα με αναρτήσεις εκπαιδευτικών site!

Οι μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις μας την περασμένη Πέμπτη ξεσήκωσαν κίνημα αυτοπεποίθησης για να συνεχίσουμε μέχρι να τα πάρουμε όλα! Έχουμε καταφέρει ήδη να τρομάξουμε την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της που τρέχουν να μιλήσουν για μειοψηφίες, για αλήτες κλπ. Αυτές οι απόψεις είναι που ρίχνουν νερό στο μύλο αντιδραστικών ανθρώπων που προσπαθούν να σπάσουν τις καταλήψεις μας ακόμα και με τη βία. Η επίθεση τραμπούκων γονέων σε σχολεία του Αλίμου, διευθυντές που απειλούν με αποβολές ακόμα και με το να καλέσουν την αστυνομία ενάντιά μας, είναι μερικά τέτοια παραδείγματα.

Αυτά όμως είναι στην ουσία η μειοψηφία, ενώ ο κόσμος που παλεύει και μας στηρίζει είναι απείρως πιο πλειοψηφικός! Στη διαδήλωση όχι μόνο συμμετείχαν μαζί μας φοιτητές, καθηγητές και γονείς αλλά και οι περαστικοί χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό. Στα περισσότερα σχολεία οι καθηγητές είναι με το μέρος μας καθώς έχουμε κοινά αιτήματα. Εμπρός για πανεκπαιδευτικό συντονισμό, να βγούμε όλοι και όλες μαζί με καταλήψεις και απεργίες!

Συνεχίζουμε οργανώνοντας και συμμετέχοντας στο νέο συλλαλητήριο, αυτή την Πέμπτη στις 12 στα Προπύλαια (μετρό Πανεπιστήμιο).

Οργανώνουμε από τώρα κλειστά σχολεία και αντιφασιστικές καταλήψεις για την επόμενη Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, συμμετέχοντας στην αντιφασιστική απεργία για την ισόβια καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Διαδηλώνουμε στις 9 το πρωί στο μετρό Αμπελοκήπων μαζί με τους φοιτητές, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τις κινήσεις γυναικών και λοατκι. Όλοι μαζί ενάντια στους ναζί!

-Μαθητές/τριες Anticapitalista

Κάλεσμα συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Καλούμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Πέμπτη 1/10 στις 12.00 στα Προπύλαια.

Ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας

Κάτω τα σχολικά κελιά

Ο αγώνας και τα αιτήματα των μαθητ(ρι)ών είναι και δικά μας

Αλληλεγγύη στις μαθητικές καταλήψεις

Επόμενη συνέλευση Δευτέρα 5/10, στις 19.00 στη Νομική (είσοδος από Μασσαλίας)

Αντιεξουσιαστικός συντονισμός μαθητ(ρι)ών, φοιτητ(ρι)ών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων και ανέργων