Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ συνεχίζουν το ίδιο βιολί εν μέσω πανδημίας! – Ανοιχτή εξόρμηση για τον ΟΑΣΘ, 11/9 19:00 Λευκό Πύργο

Ανοιχτή εξόρμηση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 11/9, στις 7:00μμ στο Λευκό Πύργο

Απαιτούμε να αλλάξει εδώ και ΤΩΡΑ η κατάσταση της συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη. Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ μας εμπαίζουν. Τα 180 λεωφορεία του Σεπτέμβρη έγιναν… 18. Τα σχολεία ανοίγουν, οι φοιτητές επιστρέφουν στην πόλη, οι εργαζόμενοι στις δουλείες τους (όσες απέμειναν), η πανδημία εξαπλώνεται με τριψήφια νούμερα, ο συνωστισμός στα λιγοστά λεωφορεία τις ώρες αιχμής είναι γεγονός και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την παραλαβή 18 (!) μεταχειρισμένων λεωφορείων λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στο φόρουμ. Ο εμπαιγμός έχει και τα όρια του την ώρα που οι συνθήκες της αστικής μετακίνησης είναι πολλαπλώς επικίνδυνες. Κάθε μέρα, χιλιάδες επιβάτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι μετακινούμαστε με τα λιγοστά υπέργηρα οχήματα του ΟΑΣΘ (μετά βίας 200) και χωρίς να παρέχονται καν τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Τα 2 κρούσματα Κορωνοϊού σε οδηγούς του ΟΑΣΘ μαρτυρούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων τους, η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση ανανεώνουν τις υποσχέσεις τους για αύξηση των λεωφορείων κάθε λίγους μήνες, ενώ εργάζονται για το ξεπούλημα του «ασθενή ΟΑΣΘ» με ορίζοντα την συνολική πώληση. Στο μεταξύ, εδώ και τόσους μήνες καμία ουσιαστική βελτίωση της συγκοινωνίας δε βλέπει ο λαός της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα, μεγαλώνει ο κίνδυνος να φορτωθεί τις συνέπειες της πανδημίας, οικονομικές και υγειονομικές, στις πλάτες του. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Καλούμε κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα να συμμετέχει στην ανοιχτή εξόρμηση της Πρωτοβουλίας την Παρασκευή 11/9 στις 7:00μμ στο Λευκό Πύργο. Η δράση αυτή θα έχει στόχο, όχι μόνο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο της πόλης για την κρίσιμη κατάσταση με τη συγκοινωνία, αλλά και να αναδείξει τα φλέγοντα αιτήματα που μας καίνε άμεσα:

-Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ να αγοράσουν ΤΩΡΑ καινούργια λεωφορεία – ΟΧΙ στον επικίνδυνο συνωστισμό σε οχήματα και στάσεις

-Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές 

-Μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους 

-Δωρεάν και πλήρη μέσα προστασίας για όλους τους επιβάτες 

-Άμεση αποζημίωση στους επιβάτες που κατείχαν κάρτες για το διάστημα της καραντίνας και στη Θεσσαλονίκη

-Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

-Να σταματήσει η παραχώρηση γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

[email protected]

https://www.facebook.com/Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες

Μοιραστείτε το άρθρο