Νέα επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης από την αστυνομία, σήμερα στη Libertatia

Νεότερο, Κυριακή μεσημέρι: Μπαίνει ξανά κόσμος μέσα στην Libertatia.

Η ανοιχτή επίθεση στις καταλήψεις και στους κοινωνικούς χώρους από την κυβέρνηση συνεχίζεται με την εισβολή της αστυνομίας σήμερα το πρωί (Κυριακή 23/8) στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη (προηγήθηκε η εκκένωση της Terra Incognita τη Δευτέρα). Είναι φανερή η κυβερνητική προσπάθεια να εκμετελλευτεί τις συγκυρίες και να προχωρήσει στο κλείσιμο των καταλήψεων της πόλης.

«Στις 10.30 το πρωί μπάτσοι σπάσανε το λουκέτο της πόρτας και μπήκαν στην κατάληψη όπου σύντροφοι και συντρόφισσες ήταν μέσα και πραγματοποιούσαν εργασίες του Rebuild στην σκεπή. Υπάρχει εξω απο την κατάληψη φορτηγό για να μαζέψουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν ενώ οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που βρίσκονταν μέσα μεταφέρονται στο Α.Τ. Τούμπας. Ταυτόχρονα δυο άλλες συντρόφισσες που ήταν έξω απο την κατάληψη την ώρα που μπήκαν μέσα προσήχθησαν στο Α.Τ. Αριστοτέλους», σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της κατάληψης Libertatia.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε με αλληλέγγυους να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην αυταρχική πολιτική που ακολουθείται και βάζει στο στόχαστρο τις καταλήψεις της πόλης.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο