1ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Τριφυλίας

Σάββατο 8/8 20:00 κεντρική πλατεία Καποδιστρίου στα Φιλιατρά


Ξεκινώντας πριν λίγους μήνες τη συλλογικότητα Αντιφασιστικής Δράσης στην Τριφυλία, νιώσαμε να εκπληρώνεται κάτι που ονειρευόμασταν χρόνια τώρα, και το οποίο μας φαινόταν αδιανόητο για την περιοχή, για πολλούς λόγους. Ναι μεν δεν υπήρξαν ποτέ ευνοϊκές συγκυρίες για κάτι τέτοιο, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν ποτέ και ούτε πως θα πρέπει να περιμένουμε να υπάρξουν.

Είναι ανάγκη για εμάς να συγκροτήσουμε έναν πόλο αντίστασης στο συντηρητισμό, το φασισμό, το ρατσισμό , το σεξισμό, την ξενοφοβία και άλλες «αξίες» που διέπουν τον τόπο μας, παλαιόθεν… Και η διαδρομή αυτή αποτελεί για εμάς ανάσα ελευθερίας.

Μεσούσης της θητείας της πλέον αδίστακτης κυβέρνησης, θεωρούμε πιο κρίσιμο από ποτέ να μπορέσουμε να υπάρξουμε αρθρώνοντας λόγο, παρεμβαίνοντας, δρώντας και αντιδρώντας. Κάνοντας μια πολύ μικρή αναδρομή, να πούμε μόνο ότι, ο Μητσοτάκης με τη φασιστοπαρέα του φρόντισαν επί των ημερών τους, υπερκερνώντας κάθε μορφή αντίδρασης (μουδιασμένης και μη), να κλείσουν καταλήψεις, να περάσουν εν μέσω καραντίνας αντιπεριβαλλοντικούς και αντεκπαιδευτικούς νόμους, καθώς και να φέρουν τώρα προς ψήφιση το χουντο-νομοσχέδιο για την κατάργηση των διαδηλώσεων. Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες, αλλά και (για να μπούμε και στα της Τριφυλίας) επί δημαρχίας του φασίστα Λεβεντάκη και μερικών τυχάρπαστων παρατρεχάμενών του, οργανώνουμε την πρώτη αντιφασιστική εκδήλωση στα Φιλιατρά, στις 8 Αυγούστου:

– Συζήτηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και το φασισμό χωρίς σβάστικα, εντός και εκτός κοινοβουλίου. Αποτίμηση και συμπεράσματα με το δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α., Κώστα Παπαδάκη και τον ασκούμενο δικηγόρο Παναγιώτη Αντωνίου, μέλος της καμπάνιας “Δεν είναι αθώοι”.

– Προσφυγικό/μεταναστευτικό και παρανομοποιημένη εργασία. Συζήτηση με μετανάστες εργάτες της περιοχής.

– “Η τέχνη ενάντια στο φασισμό” / εισηγήσεις και συζήτηση με καλλιτέχνες της περιοχής.

– Κρατική βία και καταστολή / συζήτηση με μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”

Κεντρική πλατεία Φιλιατρών, Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, 20:00

Θα λειτουργεί μπαρ οικονομικής ενίσχυσης

Αντιφασιστική Δράση Τριφυλίας, Αύγουστος 2020

Μοιραστείτε το άρθρο