Στην απειλή πολέμου Ελλάδας – Τουρκίας διεθνιστική επαναστατική απάντηση των εργατών!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πέμπτη 30 Ιουλίου, 7 μ.μ. Πλατεία Συντάγματος

Mετά την πολεμική ένταση, τις εθνικιστικές κορόνες, τις θρησκευτικές λιτανείες και την έξοδο των πολεμικών στόλων στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και το παρ’ ολίγον «θερμό επεισόδιο» που απέτρεψαν τα τηλεφωνήματα της Μέρκελ, τη θέση τους πήραν οι μυστικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ιμπεριαλιστών – των ίδιων των εμπρηστών του πολέμου. Μέχρις ότου, η προσωρινή εκτόνωση δώσει τη θέση της σε νέο ένα θερμό επεισόδιο και τότε το πολεμικό σφαγείο δεν θα μπορούν να το αποτρέψουν ούτε τα τηλεφωνήματα της Μέρκελ, ούτε οι μυστικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.  Κι όπως στην προκυμαία της Σμύρνης το 1922, ή στην Κύπρο το 1974, οι μεγάλοι διεθνείς ιμπεριαλιστές «σύμμαχοι» θα παρακολουθούν την έκβαση με μόνο μέλημά τους να παραμείνουν επικυρίαρχοι.


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει ότι οι ανταγωνισμοί της ελληνικής και της τουρκικής μπουρζουαζίας, και των ιμπεριαλιστών που συδαυλίζουν τους ανταγωνισμούς και κινούν τα νήματα, δεν έχει τίποτα το δίκαιο, καλό και συμφέρον για τους λαούς των δύο χωρών. Είναι ανταγωνισμοί για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και τις οδούς διέλευσης των αγωγών φυσικού αερίου (EastMed κ.λπ.), για τα συμφέροντα των πολυεθνικών ενέργειας (της αμερικανικής ExxonMobil, της γαλλικήςTotal, της βρετανο-ολλανδικής Shell, της ιταλικής Eni και άλλων μικρότερων «παικτών» ενέργειας, με τους οποίους συμβάλλονται οι πετρελαϊκές εταιρίες τουρκικών συμφερόντων και οι λατσο-βαρδινογιάννηδες από την Ελλάδα). Τα όποια κέρδη, θα πάνε στα ταμεία των πολυεθνικών. Οι ζημίες, οι αναγκαίοι πολεμικοί εξοπλισμοί σε φρεγάτες, πολεμική αεροπορία και πυραυλικά συστήματα, θα πληρωθούν με τις θυσίες των λαών και μιλώντας για εμάς, από τον δοκιμαζόμενο εδώ και μια δωδεκαετία ελληνικό λαό που στενάζει κάτω από τα μνημόνια. Και η καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τις πλατφόρμες άντλησης πετρελαιοειδών θα είναι μη αντιστρέψιμη.

Στην πραγματικότητα οι ελληνο-τουρκικοί ανταγωνισμοί είναι μέρος γενικότερων γεωστρατηγικών ανακατατάξεων και συμμαχιών στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική και κρίκος ευρύτερων ιμπεριαλιστικών αναμετρήσεων. Η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με τις συμμαχίες τους με το Ισραήλ του ακροδεξιού εκφυλισμένου Νετανιάχου και την Αίγυπτο του δικτάτορα Αλ Σίσι μετατρέπουν την Ελλάδα σε προκεχωρημένο φυλάκιο και λόγχη του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ο πόλεμος, η προσδοκία κερδών και ισχύος δικά τους. Σε εμάς μένουν οι νεκροί, οι σακατεμένοι, η βαριά φορολογία για τις πολεμικές δαπάνες και τους εξοπλισμούς, η ανεργία, η φτώχεια, η καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών  δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η κεντρική επιτροπή του ΕΕΚ λέει καθαρά: η κλιμακούμενη αντιπαράθεση είναι αντιδραστική και από τις δύο πλευρές. Κάτω οι πολεμοκάπηλοι! Κάτω οι εθνικισμοί, προάγγελος αιματηρού ολέθρου και φασισμού.

Η απάντηση της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων και τώρα, και κατά τη διάρκεια ενός -ο μη γένοιτο πολέμου- πρέπει να είναι Πόλεμος ενάντια στον Πόλεμο των καπιταλιστών!

Το ΕΕΚ καλεί, σε συντονισμό με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της επαναστατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, στην αντιπολεμική συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος, την Πέμπτη 30 Ιουλίου, 7 μ.μ.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ, ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ – «Ο βασικός εχθρός  είναι στη δική μας χώρα»

Έξω οι ιμπεριαλιστικές βάσεις από Ελλάδα και Τουρκία – Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα απευθύνει κάλεσμα διεθνούς και διεθνιστικής αντιπολεμικής δράσης στους εργάτες και τη νεολαία της Τουρκίας, από κοινού με το αδελφό μας Κόμμα DIP της Τουρκίας.

Αλληλεγγύη στον καταπιεζόμενο Κουρδικό λαό – Λευτεριά στο Κουρδιστάν. Έξω ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο και όλοι οι ξένοι στρατοί (ελληνικός, βρετανικός, αμερικανικός) – για μια ελεύθερη ενιαία, σοσιαλιστική δημοκρατία στην Κύπρο όπου Έλληνες και Τούρκοι θα μπορούν να ζουν αδελφωμένοι με ίσα δικαιώματα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Για μια δημοκρατική μη θρησκευτική, σοσιαλιστική δημοκρατία σε όλο το ιστορικό έδαφος της Παλαιστίνης όπου Άραβες, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Εβραίοι θα μπορούν να ζουν ειρηνικά.

Για την ειρήνη, την ζωή και την ελευθερία, με την ανατροπή του καπιταλισμού, την συντριβή του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ, την εκδίωξη του ΝΑΤΟ και το ξήλωμα όλων των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα και την Τουρκία. Για την κατάργηση όλων των συμφωνιών και του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου. Για την ανατροπή της Κυβέρνησης της ΝΔ, τη σοσιαλιστική επανάσταση, την εργατική εξουσία και την Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής! Για το χτίσιμο του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος της εργατικής τάξης – για την Επαναστατική εργατική Διεθνή: την Τέταρτη Διεθνή!

Αθήνα 29-7-2020

Διάβαζε την απόφαση της ΚΕ του ΕΕΚ στο

https://www.neaprooptiki.gr/stin-apeili-polemoy-elladas-toyrkias/

Κεντρική Επιτροπή του ΕΕΚ-Τροτσκιστές

Μοιραστείτε το άρθρο