Νέα συγκεντρώσεις – πορείες ενάντια στον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, Πέμπτη 16/7 19:00 σε όλη τη χώρα

ΑΘΗΝΑ Προπύλαια 19:00

Διαδήλωση ενάντια στο νόμο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Την Πέμπτη 9/7 υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Την ίδια στιγμή χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποκαλύπτοντας πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο νόμος, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής που, με δολοφονική μανία, έπνιξαν στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, χτύπησαν, κυνήγησαν και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, και ιδιαίτερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 9/7 στην Αθήνα, απέδειξαν ότι το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν πρόκειται να ζητήσει καμιά άδεια να αγωνιστεί.

Καμία κυβέρνηση και κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει το δικαίωμα στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, όση βία και τρομοκρατία και αν χρησιμοποιήσει. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, όλος ο λαός θα το περιφρουρήσουν με τους αγώνες τους, κατακτώντας τους δρόμους που προσπαθούν να φράξουν με τις ζαρντινιέρες και τα μηχανοκίνητα δολοφονικά τάγματα των ΜΑΤ.

Χαιρετίζουμε τα μαζικότατα συλλαλητήρια της Πέμπτης 9/7 και καλούμε σε νέα συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16/7 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο, μόλις ξεκίνησε και δεν θα τελειώσει παρά μόνο με την οριστική του κατάργηση.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο στις 9/7.

Την ανακοίνωση υπογράφουν μέχρι στιγμής οι εξής οργανώσεις: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΛΑΕ, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΟΡΜΑ.

Όλοι και όλες στην διαδήλωση ενάντια στον χουντικό νόμο για την υπεράσπιση του δικαιώματος του ‘συνέρχεσθαι’.

Η ΝΔ από την ημέρα που έγινε κυβέρνηση αντιμετωπίζει συνεχώς ένα σημαντικό δυναμικό αγώνων που όσο και αν προσπαθεί δεν μπορεί να τιθασεύσει ή να τρομάξει. Η σταθερά μαζική επανεμφάνιση χιλιάδων αγωνιστών στους δρόμους είτε για το άσυλο, είτε για συμπαράσταση στους πρόσφυγες και στην αμερικάνικη εξέγερση, είτε ενάντια στο χουντονόμο για τις διαδηλώσεις αποδεικνύει ότι η εργατική τάξη δεν υποχωρεί αλλά αντιστέκεται σθεναρά. Οι δύο μαζικές διαδηλώσεις στις 7 & 9 Ιουλίου απέναντι στο χουντικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή πληθώρας πολιτικών οργανώσεων, εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και μεταναστών.

Η άγρια καταστολή και εκτεταμένη χρήση χημικών, καθώς και οι συλλήψεις με το βαρύ φτιαχτό κατηργορητήριο επιβεβαιώνουν την αντικομμουνιστική και αντιδημοκρατική ατζέντα της ΝΔ ως αντίβαρο στην εξελισσόμενη καπιταλιστική κρίση για να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό και τις ταξικές οργανώσεις.

Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα καταργηθεί στην πράξη, αρνούμενοι να υποταχθούμε στο νέο πλαίσιο “νομιμότητας”, αλλά χτίζοντας ένα μαζικό, μαχητικό, διεθνιστικό, αντικαπιταλιστικό πόλο ιδεολογικής και ακτιβίστικης δράσης ενάντια στην κρίση του κεφαλαίου και το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας.

Όλοι και όλες στην διαδήλωση ενάντια στον χουντικό νόμο για την υπεράσπιση του δικαιώματος του ‘συνέρχεσθαι’.

Την Πέμπτη 16/7 στις 7μμ στα Προπύλαια.

Κάτω τα ξερά σας από τις διαδηλώσεις. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων της 9/7.
Καμία συναίνεση, καμία υποχώρηση, καμία ανοχή στην ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα. Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16/7

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα

Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα ανατραπεί στους δρόμους

Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16/7

Αθήνα 19:00 Προπύλαια
Θεσσαλονίκη 19:00 Αγ. Βενιζέλου
Ιωάννινα 19:00 Περιφέρεια

Καθαρή πρόγευση τι σημαίνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων έδωσε η κυβέρνηση. Ο νέος νόμος ψηφίστηκε στη Βουλή από τη ΝΔ και τα «συνεταιράκια» της, ακροδεξιά και «κεντρώα», με τον υπουργό Προ.Πο. Χρυσοχοϊδη να προκαλεί μιλώντας για διαδηλωτές «τραμπούκους και δολοφόνους» που θέλουν να σκοτώσουν αστυνομικούς. Έξω από τη Βουλή, τα ΜΑΤ και οι μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ εξαπέλυαν όργιο καταστολής ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές.

Με πραγματικό μένος, χτύπησαν επανειλημμένα με χημικά και κυνήγησαν για ώρα τους διαδηλωτές για να τους διαλύσουν, ενώ από την δολοφονική επίθεση αρκετοί αγωνιστές βρέθηκαν χτυπημένοι στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα έκαναν προσαγωγές και συλλήψεις οι περισσότερες σε μέλη αριστερών οργανώσεων. Στους εννιά συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή! Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν και εννέα πλημμελήματα κατά περίπτωση, μεταξύ των οποίων διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά αγνώστων και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονία, σε βάρος αστυνομικών!

Τη Δευτέρα 13/7 ακόμα ένα θύμα ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των δολοφονιών της ΕΛΑΣ. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος από το Βόλο, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα, όντας σε κατ’ οίκον νοσηλεία/αποθεραπεία, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό του, στις 14/6, από αστυνομικούς στη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Οι συμμορίες των ΜΑΤ τον ξυλοκόπησαν σπάζοντάς του 7 πλευρά και προκαλώντας του κατάγματα σε ζωτικά όργανα. Ενώ η επίσημη αιτία του θανάτου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε δικό του πόρισμα λέγοντας ότι είναι ψέμα η σύνδεση του θανάτου του 27χρονου με τον ξυλοδαρμό του για να καλύψει τους δολοφόνους αστυνομικούς.

Νόμος που θα ζήλευε και η Χούντα

Ο νέος νόμος αποτελεί χειρότερη εκδοχή του χουντικού διατάγματος Ν.δ.794/1971. Με σειρά προϋποθέσεων, περιορισμών, απαγορεύσεων, βάζει στον γύψο τις διαδηλώσεις:

– Καμία διαδήλωση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς προηγούμενη άδεια από την αστυνομία. Μόνο σε «κατεπείγουσες και σοβαρές» περιπτώσεις η διάλυση μιας συγκέντρωσης θα απαιτεί ενημέρωση εισαγγελέα. Απαιτείται να δηλώνονται αναλυτικές λεπτομέρειες: «ακριβής τόπος», «χρόνος έναρξης», «εκτιμώμενος χρόνος λήξης», «δρομολόγιο». Οποιαδήποτε διαδήλωση-συγκέντρωση δεν έχει γνωστοποιηθεί, χαρακτηρίζεται «αυθόρμητη» ή «έκτακτη» και θεωρείται καταρχήν παράνομη, είναι στην απόλυτη ευχέρεια των μηχανισμών καταστολής να την απαγορεύσουν.

– Για κάθε διαδήλωση ή συγκέντρωση πρέπει να δηλώνεται στην Αστυνομία ο «οργανωτής». Αυτός είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται και να βοηθάει στην επιβολή των διαταγών της Αστυνομίας στο εσωτερικό της διαδήλωσης. Ο «οργανωτής» θα θεωρείται υπεύθυνος για τυχόν ζημιές και επεισόδια που έγιναν στη διαδήλωση αν δεν έχει «τηρήσει τις υποχρεώσεις του».

– Ορίζεται «Διαμεσολαβητής» της Αστυνομίας ή του Λιμενικού, που θα επικοινωνεί «άμεσα και διαρκώς» με τον «οργανωτή». Θα είναι πρακτικά το αφεντικό, που θα διατάζει τι επιτρέπεται ή όχι.

– Απαγόρευση ή περιορισμοί θα ισχύουν πρακτικά για οποιονδήποτε λόγο. Όλα επιτρέπονται στους μηχανισμούς καταστολής, όταν «απειλείται» ή είναι πιθανό(!) να «απειληθεί» η «ασφάλεια», η «ιδιοκτησία», η «πολιτειακή εξουσία». Η Αστυνομία αποφασίζει πόσοι και που θεωρούνται αρκετοί για να δώσει άδεια, αλλιώς θα επιβάλλει πορείες σε μια λωρίδα, σε άλλη περιοχή κ.λπ.

– Ιδιαίτερα μεριμνά το νομοσχέδιο για να απαγορευτούν οι «αντισυγκεντρώσεις», ώστε να προστατεύουν τις φασιστοσυμμορίες από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

– Για τη διάλυση συγκέντρωσης επιτρέπεται «κάθε νόμιμο μέσο» γενικά. Χωρίς να αποκλείονται, έτσι, ακόμα και τα αστυνομικά πιστόλια.

– Η συμμετοχή σε διαδήλωση, που έχει απαγορευτεί, επιφέρει σκληρές ποινές μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση!

Πρόκειται ξεκάθαρα για έναν νόμο που παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Αυτό εκφράστηκε και από δεκάδες ανακοινώσεις-πορίσματα από φορείς και οργανισμούς όχι ιδιαίτερα φιλικούς προς το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του (δικηγορικοί σύλλογοι, ένωση εισαγγελέων, επιστημονική επιτροπή της βουλής, διεθνής αμνηστία κ.α.) που κατακρίνουν τον νόμο ή σημεία του.

Κράτος Έκτακτης Ανάγκης: απαραίτητο συμπλήρωμα των Μνημονίων

Η ψήφιση του νόμου για τις διαδηλώσεις είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην οικοδόμηση ενός ακόμα πιο βάρβαρου κράτους έκτακτης ανάγκης. Με ευκαιρία τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε μια γενική πρόβα αστυνομοκρατίας. Επιχείρησε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και επιδόθηκε σε μια επιχείρηση μαζικού εκφοβισμού της κοινωνίας. Μπροστά μας, άμεσα, βρίσκονται νέα νομοσχέδια και ένα ακόμα σκληρό, νέο μνημόνιο.

Για να επιβάλλουν αυτή τη βάρβαρη ταξική επίθεση, χρειάζονται ένα όλο και πιο σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και των δικαστηρίων. Σε όλο τον κόσμο, η αστική εξουσία, όλο και πιο γυμνή μπροστά στην κρίση και τη χρεοκοπία των πολιτικών της, χρησιμοποιεί όλο και πιο ακραία καταστολή ενάντια στις μάζες, τους αγώνες και τις εξεγέρσεις τους.

Ούτε βήμα πίσω!

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί ένα όργιο καταστολής και δολοφονικών επιθέσεων στα πιο πρωτοπόρα κομμάτια της κοινωνίας. Για να τσακίσει κάθε έννοια αντίστασης ψήφισε το χουντικού τύπου νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που δημιουργεί ένα καθεστώς αστυνομικής και ποινικής τρομοκρατίας σε αγωνιστές, εργαζόμενους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! Ο αγώνας ενάντια σε αυτό το χουντο-νόμο θα συνεχιστεί. Όχι από τη δήθεν «αντιπολίτευση», του ΣΥΡΙΖΑ, της ρεφορμιστικής αριστεράς και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που δεν θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν αυτή τη μάχη. Αλλά από τους εργαζόμενους και νέους, τους άνεργους και φτωχούς. Που «δεν μπορούν να αναπνεύσουν» στη σημερινή αθλιότητα και βαρβαρότητα. Που δεν θα δεχτούν αυτή τη νέα «κατάργηση της πάλης των τάξεων», όπως ονειρεύεται η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ. Που έχουν αρχίσει πάλι να αναζητούν διέξοδο μέσα από αγώνες, απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για κοινωνικές εκρήξεις και εξεγέρσεις.

Οι σιδερόφραχτοι νόμοι τους και οι μηχανισμοί καταστολής, όσο και να τους θωρακίσουν, δεν θα τους σώσουν. Τρέμουν μια επικείμενη άνοδο του κινήματος και των αγώνων ενάντια στην εξαθλίωση που ζούμε σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζουν ότι η «σταθερότητα» της κυβέρνησης, παρά τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του υπόλοιπου μνημονιακού συρφετού, θα κλονιστεί. Ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζομένων και νέων σε όλο τον κόσμο, να οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες και εξεγέρσεις απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτική και βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας. Με ενωτικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Με οργάνωση και αλληλεγγύη να τσακίσουμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής.

  • Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις
  • Αθώωση των συλληφθέντων της 9 Ιούλη
  • Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί του Β. Μάγγου
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Αφοπλισμός της αστυνομίας
  • Οι δρόμοι ανήκουν στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας
  • Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο. Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η αστυνομία δολοφονεί – Δικαιοσύνη για το Βασίλη

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ

Ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου είναι μία ακόμα δολοφονία της αστυνομίας και της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο 27χρονος Βασίλης, όπως και πολλοί άλλοι διαδηλωτές την προηγούμενη ημέρα, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο Βόλο από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον συλληφθέντα της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στις 14 Ιουνίου.

Από τον ξυλοδαρμό της αστυνομίας, έξω από το δικαστικό μέγαρο και στο αστυνομικό τμήμα, ο Β. Μάγγος υπέστη 7 κατάγματα πλευρών και ρήξη ήπατος και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες χωρίς να αποκατασταθεί η υγεία του και τελικά κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Ιούλη.

Η πολιτική του “νόμου και της τάξης” και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων είναι ένα καθαρό μήνυμα στην αστυνομία να χτυπάει διαδηλωτές, εργάτες, νεολαία, πρόσφυγες και μετανάστες. Η δολοφονία του Φλόυντ στην Αμερική ξεσήκωσε ένα παγκόσμιο κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Η δολοφονία του νεαρού Βασίλη φούντωσε ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση ενάντια στη μαφία του Μπέου και της ΑΓΕΤ – Lafarge και τους ένστολους δολοφόνους του Χρυσοχοΐδη.

Την Πέμπτη 9 Ιούλη, την ημέρα που ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα με την κυβέρνηση να βάζει την αστυνομία να πνίξει στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, να χτυπάει και να συλλαμβάνει δεκάδες διαδηλωτές.

Όμως, να γνωρίζουν ότι ούτε οι νόμοι ούτε η βία τους θα μας σταματήσουν!

Απαιτούμε:

Δικαιοσύνη για τον Βασίλη! Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του! Ένοχοι κυβέρνηση, Μπέος και αστυνομία!

Να αφοπλιστεί η αστυνομία! Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις!

Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα ανατραπεί με απεργίες, καταλήψεις και στο δρόμο !

Όλες και όλοι στις διαδηλώσεις ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αστυνομική βία την Πέμπτη 16 Ιούλη:

Αθήνα 7μμ Προπύλαια

Θεσσαλονίκη 7μμ Αγ. Βενιζέλου

Γιάννενα 7μμ Περιφέρεια

Ηράκλειο 7μμ Πλ. Λιονταριών

Βόλος 7.30 μμ Άγιος Νικόλαος

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όλοι και όλες στη διαδήλωση Πέμπτη 16/7 στα Προπύλαια (Κοραή) στις 19:00 να σπάσουμε στον δρόμο την κρατική τρομοκρατία και την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Οι δυνάμεις που συνυπογράφουμε το κείμενο, καλούμε σε μαζική λαϊκή οργανωμένη και περιφρουρημένη διαδήλωση την Πέμπτη 16/7 στις 19:00 στα Προπύλαια (Κοραή) για:

– Να καταγγείλουμε το σχέδιο διάλυσης της διαδήλωσης της Πέμπτης 9/7 έξω από τη Βουλή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και το πογκρόμ βίας που ακολούθησε στους δρόμους του κέντρου από το μηχανοκίνητο τάγμα της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας κόσμο στον σωρό.

– Να δείξουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και να καταπέσουν όλες οι ανυπόστατες και στημένες κατηγορίες σε βάρος τους.

– Να αμφισβητήσουμε στον δρόμο τον κατάπτυστο νόμο που θέλει να βάλει στον γύψο το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις.

– Να καταγγείλουμε την όξυνση της κρατικής καταστολής σε κάθε κινητοποίηση με ξυλοδαρμούς αγωνιστών πέρα από κάθε όριο, όπως συνέβη με τον 27χρονο Βασίλη Μάγκο στον Βόλο.

Για εμάς μόνο ένα ενωτικό, μαχητικό και οργανωμένο μαζικό κίνημα μπορεί να επιβάλει στην πράξη το δικαίωμα στη διαδήλωση και άλλες δημοκρατικές κατακτήσεις. Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με σοβαρότητα και οργάνωση και με ενωτική κοινή δράση για τη διασφάλιση της περιφρούρησης των κινητοποιήσεών μας από τα τυφλά και οργανωμένα χτυπήματα της αστυνομίας με παράλληλη διάκριση από πρακτικές που γίνονται έξω από τις διεργασίες του μαζικού κινήματος και δεν συμβάλουν στην ανάπτυξή του. Μπροστά σε όσα βλέπουν ότι θα έρθουν, θέλουν να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε κοινωνική αντίσταση. Δεν θα τους περάσει, αυτός ο νόμος που προσβάλει κάθε δημοκρατικό πολίτη πρέπει να ανατραπεί.

Δ.Ε.Α

ΚΚΕ(μ-λ)

ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ομάδα Κομμουνιστών Κομμουνιστριών Αναμέτρηση

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων (ΑΡ.ΑΝ., ΚΚ Εργατικός Αγώνας, Παρέμβαση, Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Σύλλογος διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης «Γιάννης Κορδάτος»)

antigeitonies3.blogspot.com

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Εδώ και μια εβδομάδα αποτελεί ψηφισμένο νόμο ένα άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατικό και αυταρχικό έκτρωμα, το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις. Οι μεγάλες διαδηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας αντιμετωπίστηκαν με καταστολή και ανεξέλεγκτη βία από την αστυνομία σύμφωνα με τις εντολές της κυβέρνησης. Η ΝΔ έκανε σαφές το τι ακριβώς θα σημαίνει η κατάργηση των διαδηλώσεων για το πολιτικό σύστημα: την καλύτερη αφορμή για να προσπαθήσουν να ταπεινώσουν την αγωνιζόμενη νεολαία και εργαζόμενους να κλείσουν κάθε στόμα που αντιδρά.

Δεν κατάφεραν τίποτα από αυτά. Οι κινητοποιήσεις όχι μόνο ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών αλλά παρά τη χυδαία καταστολή και ασυδοσία των ΜΑΤ η συμμετοχή και ο παλμός απέδειξαν ότι δεν πρόκειται να ζητήσουμε άδεια για να αγωνιστούμε, να διαδηλώσουμε και να βρεθούμε στους δρόμους. Δεν μπόρεσαν να μας τρομοκρατήσουν τότε και δεν μπορούν να το κάνουν ούτε και τώρα. Οι δρόμοι μας ανήκουν δικαιωματικά στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία. Μας ανήκουν γιατί εμείς τους δίνουμε ζωή και όχι οι μιζαδόρικες αναπλάσεις περίγελος, εμπνευσμένες από ανθρώπους που ποτέ τους δε ζούσαν στην ίδια πόλη με εμάς.

Καλούμε όλους και όλες στη νέα συγκέντρωση την Πέμπτη 16/7 στις 7μμ στα Προπύλαια.

Αγώνας μέχρι την κατάργηση του νομσχεδίου

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Κάλεσμα του ¡NO PASARAN! στη διαδήλωση της Πέμπτης 16/7

Καλούμε στην διαδήλωση Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, Προπύλαια στις 19:00. ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, Ο ΦΟΒΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ¡No Pasaran!

Κάλεσμα του ¡NO PASARAN! στη διαδήλωση της Πέμπτης 16/7

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κλείνοντας έναν χρόνο διακυβέρνησης η ΝΔ εντείνει τον κατασταλτικό σχεδιασμό προς τον κόσμο του αγώνα και συνολικότερα απέναντι στην κοινωνία, με το νέο χουντικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, το οποίο επί της ουσίας έχει σαν στόχο του την ποινικοποίηση και την απαγόρευση των πορειών και των συγκεντρώσεων.

Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» το οποίο έχει δανειστεί την φρασεολογία και το πνεύμα παλιότερων χουντικών νομοσχεδίων, η πραγματοποίηση διαδηλώσεων επαφίεται στη βούληση των ιθυνόντων της κρατικής καταστολής. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, θα απαιτείται πριν την οποιαδήποτε κινητοποίηση το φακέλωμα των διοργανωτών της διαδήλωσης, μέσω του ορισμού του «υπεύθυνου διοργανωτή», ο οποίος θα πρέπει να δημοσιοποιεί στις αρχές τα στοιχεία ταυτότητας του, καθώς και την ημερομηνία, την ώρα, το δρομολόγιο και το περιεχόμενο της διαδήλωσης.

Τόσο η ίδια η δυνατότητα διεξαγωγής των κινητοποιήσεων όσο και ο χαρακτήρας της θα πρέπει να παίρνουν την άδεια των αρχών ενάντια στις οποίες στρέφεται αυτή η κινητοποίηση, με πρόβλεψη για τη βίαιη διάλυση τους είτε σε περίπτωση που κριθεί επικίνδυνη για την «δημόσια ασφάλεια» είτε με αιτιολόγηση της «διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής» και της άρνησης για το φακέλωμα των διοργανωτών της διαδήλωσης. Οι κινητοποιήσεις ταξικών σωματείων βάσης, πολιτικών συλλογικοτήτων, κοινωνικών πρωτοβουλιών που δεν συνεργάζονται με τους θεσμούς μπαίνουν στο στόχαστρο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο απειλεί ευθέως την δυνατότητα μας ως εργαζόμενων, ανέργων, μαθητών και φοιτητών να κινητοποιούμαστε απέναντι στην επιβολή συνθηκών ακραίας εκμετάλλευσης και υποτίμησης της ζωής μας. Επιδιώκει να επιβάλει τη σιγή και το φόβο προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την λεηλασία της κοινωνίας και της φύσης.

Από την συνεχιζόμενη επίθεση στις καταλήψεις, το πολύμηνο lock-out του Κάτω Πολυτεχνείου, το σφράγισμα του κτηρίου Γκίνη, τα βασανιστήρια και τις δολοφονικές επιθέσεις των κατασταλτικών σωμάτων και την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, μέχρι το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, τα πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες ως την επίθεση στις τοπικές κοινωνίες που αντιστέκονται στη λεηλασία της φύσης, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το κράτος συνεχίζει να οξύνει την επίθεση του στην κοινωνική βάση. Το κοινωνικό και ταξικό κίνημα χτυπιέται προκειμένου να μην μπορέσει να αντεπιτεθεί η μεγάλη κοινωνική και ταξική πλειοψηφία που πλήττεται σφοδρά από τις συνθήκες που επιβάλλουν το κράτος και τα αφεντικά. Η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, είναι μία κίνηση προληπτικού εκφοβισμού από την πλευρά του κράτους που σπεύδει να θωρακιστεί απέναντι στην οργή των καταπιεσμένων. Ένα εργαλείο για την ποινικοποίηση και την αντιμετώπιση των μελλοντικών ταξικών αντιστάσεων, με στόχο, εν τέλει, το οριστικό ξερίζωμα της ίδιας της κουλτούρας της αντίστασης που πηγάζει από τα κάτω ορθώνοντας αναχώματα ενάντια στην πολύπλευρη επίθεση του συστήματος. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο με τους δικούς μας όρους και να αντιστεκόμαστε στην εκστρατεία διάχυσης του φόβου. Ο δρόμος ανήκει στους ανθρώπους της τάξης μας, σε όλους και όλες εμάς που βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την καταστολή σε όλους εκείνες και εκείνες που ασφυκτιούν από ένα καθεστώς που το μόνο που προσφέρει είναι περισσότερη εξαθλίωση. Να συναντηθούμε μαζικά και μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων, εκεί όπου χτίζονται συνειδήσεις και ανθίζουν εξεγέρσεις, μέχρι να οικοδομήσουμε έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Καλούμε στην διαδήλωση Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, Προπύλαια στις 19:00.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, Ο ΦΟΒΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

¡No Pasaran!

Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, TΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Αντιφασιστική-Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 19:00

Πορεία: Απαγόρευση διαδηλώσεων | Να καταργηθεί στην πράξη!

Να σταματήσουμε στην πράξη την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων

Το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις» που ψηφίστηκε στη Βουλή, αποτελεί πρόκληση για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο, ξυπνώντας μαύρες μνήμες από την ιστορία με απαγορεύσεις, ιδιώνυμα, φακελώματα, διώξεις και φυλακίσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βγάλει στη παρανομία τους λαϊκούς-εργατικούς αγώνες, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Στοχεύει στην απαγόρευση, στη ποινικοποίηση, στη καταστολή και τη διάλυση κάθε μορφής διαμαρτυρίας, επιδιώκει να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης. Δεν είναι καθόλου τυχαία και η χρονική περίοδος που επιλέγει, μιας και έχει γίνει συνήθεια πλέον να ψηφίζονται νομοσχέδια που μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις μέσα στο καλοκαίρι, με προφανή στόχο να εκφραστούν οι λιγότερες δυνατές αντιστάσεις από την μεριά του λαού και του κινήματος.

Με τη φόρα που έχει πάρει από τις αντιλαϊκές και αντεργατικές τομές που επέβαλε το προηγούμενο διάστημα (κατάργηση ασύλου στα Πανεπιστήμια, ανοιχτή ενίσχυση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου με ταυτόχρονο χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία με το νόμο έκτρωμα που ψήφισε αλλά και έντονη αστυνομοκρατία και άγρια καταστολή στη νεολαία, στους πρόσφυγες και μετανάστες και γενικότερα σ’ όποιον αντιδρά) κάνει φανερό ότι σκοπεύει να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης του συστήματος, της όξυνσής της λόγω πανδημίας και των αδιεξόδων της άρχουσας τάξης, στις πλάτες του λαού και της νεολαίας.

Γνωρίζει ότι, αργά ή γρήγορα, κομμάτια του λαού θ’ αναζητήσουν τη λύση στα προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και καταπίεσης που το σύστημα τα καταδικάζει, στις μαζικές και συλλογικές αντιστάσεις, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες για περίθαλψη, εκπαίδευση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Στη κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θωρακίζει νομικά και κλιμακώνει τη κρατική τρομοκρατία και καταστολή απέναντι στον εχθρό λαό, για να επιβάλει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική του συστήματος.

Η βίαιη διάλυση των διαδηλωτών στην Αθήνα με ανελέητο κυνηγητό, ξύλο και συλλήψεις και το αναίτιο χτύπημα της διαδήλωσης έξω από το Υπουργείο στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισαν τί σημαίνει το χουντικό νομοσχέδιο Χρυσοχοίδη!

Κάθε δύναμη του κινήματος, κάθε μαζικός φορέας και κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στο αντιδραστικό αυτό νομοσχέδιο και να το αντιπαλέψει στην πράξη. Όλοι μαζί στο δρόμο να ακυρώσουμε στην πράξη την εφαρμογή του.

Εργαζόμενοι και Νεολαία στον αγώνα.

Δεν θα πληρώσουμε πάλι εμείς την Κρίση

– Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων
– Να απαλλαγούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες της διαδήλωσης στην Αθήνα

Συγκέντρωση ενάντια στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων
Πέμπτη 16 Ιούλη – 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα. Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16/7

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα

Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα ανατραπεί στους δρόμους

Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16/7

Αθήνα 19:00 Προπύλαια
Θεσσσαλονίκη 19:00 Αγ. Βενιζέλου
Ιωάννινα 19:00 Περιφέρεια

Καθαρή πρόγευση τι σημαίνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων έδωσε η κυβέρνηση. Ο νέος νόμος ψηφίστηκε στη Βουλή από τη ΝΔ και τα «συνεταιράκια» της, ακροδεξιά και «κεντρώα», με τον υπουργό Προ.Πο. Χρυσοχοϊδη να προκαλεί μιλώντας για διαδηλωτές «τραμπούκους και δολοφόνους» που θέλουν να σκοτώσουν αστυνομικούς. Έξω από τη Βουλή, τα ΜΑΤ και οι μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ εξαπέλυαν όργιο καταστολής ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές.

Με πραγματικό μένος, χτύπησαν επανειλημμένα με χημικά και κυνήγησαν για ώρα τους διαδηλωτές για να τους διαλύσουν, ενώ από την δολοφονική επίθεση αρκετοί αγωνιστές βρέθηκαν χτυπημένοι στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα έκαναν προσαγωγές και συλλήψεις οι περισσότερες σε μέλη αριστερών οργανώσεων. Στους εννιά συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή! Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν και εννέα πλημμελήματα κατά περίπτωση, μεταξύ των οποίων διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά αγνώστων και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονία, σε βάρος αστυνομικών!

Τη Δευτέρα 13/7 ακόμα ένα θύμα ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των δολοφονιών της ΕΛΑΣ. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος από το Βόλο, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα, όντας σε κατ’ οίκον νοσηλεία/αποθεραπεία, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό του, στις 14/6, από αστυνομικούς στη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Οι συμμορίες των ΜΑΤ τον ξυλοκόπησαν σπάζοντάς του 7 πλευρά και προκαλώντας του κατάγματα σε ζωτικά όργανα. Ενώ η επίσημη αιτία του θανάτου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε δικό του πόρισμα λέγοντας ότι είναι ψέμα η σύνδεση του θανάτου του 27χρονου με τον ξυλοδαρμό του για να καλύψει τους δολοφόνους αστυνομικούς.

Νόμος που θα ζήλευε και η Χούντα

Ο νέος νόμος αποτελεί χειρότερη εκδοχή του χουντικού διατάγματος Ν.δ.794/1971. Με σειρά προϋποθέσεων, περιορισμών, απαγορεύσεων, βάζει στον γύψο τις διαδηλώσεις:

– Καμία διαδήλωση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς προηγούμενη άδεια από την αστυνομία. Μόνο σε «κατεπείγουσες και σοβαρές» περιπτώσεις η διάλυση μιας συγκέντρωσης θα απαιτεί ενημέρωση εισαγγελέα. Απαιτείται να δηλώνονται αναλυτικές λεπτομέρειες: «ακριβής τόπος», «χρόνος έναρξης», «εκτιμώμενος χρόνος λήξης», «δρομολόγιο». Οποιαδήποτε διαδήλωση-συγκέντρωση δεν έχει γνωστοποιηθεί, χαρακτηρίζεται «αυθόρμητη» ή «έκτακτη» και θεωρείται καταρχήν παράνομη, είναι στην απόλυτη ευχέρεια των μηχανισμών καταστολής να την απαγορεύσουν.

– Για κάθε διαδήλωση ή συγκέντρωση πρέπει να δηλώνεται στην Αστυνομία ο «οργανωτής». Αυτός είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται και να βοηθάει στην επιβολή των διαταγών της Αστυνομίας στο εσωτερικό της διαδήλωσης. Ο «οργανωτής» θα θεωρείται υπεύθυνος για τυχόν ζημιές και επεισόδια που έγιναν στη διαδήλωση αν δεν έχει «τηρήσει τις υποχρεώσεις του».

– Ορίζεται «Διαμεσολαβητής» της Αστυνομίας ή του Λιμενικού, που θα επικοινωνεί «άμεσα και διαρκώς» με τον «οργανωτή». Θα είναι πρακτικά το αφεντικό, που θα διατάζει τι επιτρέπεται ή όχι.

– Απαγόρευση ή περιορισμοί θα ισχύουν πρακτικά για οποιονδήποτε λόγο. Όλα επιτρέπονται στους μηχανισμούς καταστολής, όταν «απειλείται» ή είναι πιθανό(!) να «απειληθεί» η «ασφάλεια», η «ιδιοκτησία», η «πολιτειακή εξουσία». Η Αστυνομία αποφασίζει πόσοι και που θεωρούνται αρκετοί για να δώσει άδεια, αλλιώς θα επιβάλλει πορείες σε μια λωρίδα, σε άλλη περιοχή κ.λπ.

– Ιδιαίτερα μεριμνά το νομοσχέδιο για να απαγορευτούν οι «αντισυγκεντρώσεις», ώστε να προστατεύουν τις φασιστοσυμμορίες από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

– Για τη διάλυση συγκέντρωσης επιτρέπεται «κάθε νόμιμο μέσο» γενικά. Χωρίς να αποκλείονται, έτσι, ακόμα και τα αστυνομικά πιστόλια.

– Η συμμετοχή σε διαδήλωση, που έχει απαγορευτεί, επιφέρει σκληρές ποινές μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση!

Πρόκειται ξεκάθαρα για έναν νόμο που παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Αυτό εκφράστηκε και από δεκάδες ανακοινώσεις-πορίσματα από φορείς και οργανισμούς όχι ιδιαίτερα φιλικούς προς το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του (δικηγορικοί σύλλογοι, ένωση εισαγγελέων, επιστημονική επιτροπή της βουλής, διεθνής αμνηστία κ.α.) που κατακρίνουν τον νόμο ή σημεία του.

Κράτος Έκτακτης Ανάγκης: απαραίτητο συμπλήρωμα των Μνημονίων

Η ψήφιση του νόμου για τις διαδηλώσεις είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην οικοδόμηση ενός ακόμα πιο βάρβαρου κράτους έκτακτης ανάγκης. Με ευκαιρία τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε μια γενική πρόβα αστυνομοκρατίας. Επιχείρησε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και επιδόθηκε σε μια επιχείρηση μαζικού εκφοβισμού της κοινωνίας. Μπροστά μας, άμεσα, βρίσκονται νέα νομοσχέδια και ένα ακόμα σκληρό, νέο μνημόνιο.

Για να επιβάλλουν αυτή τη βάρβαρη ταξική επίθεση, χρειάζονται ένα όλο και πιο σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και των δικαστηρίων. Σε όλο τον κόσμο, η αστική εξουσία, όλο και πιο γυμνή μπροστά στην κρίση και τη χρεοκοπία των πολιτικών της, χρησιμοποιεί όλο και πιο ακραία καταστολή ενάντια στις μάζες, τους αγώνες και τις εξεγέρσεις τους.

Ούτε βήμα πίσω!

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί ένα όργιο καταστολής και δολοφονικών επιθέσεων στα πιο πρωτοπόρα κομμάτια της κοινωνίας. Για να τσακίσει κάθε έννοια αντίστασης ψήφισε το χουντικού τύπου νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που δημιουργεί ένα καθεστώς αστυνομικής και ποινικής τρομοκρατίας σε αγωνιστές, εργαζόμενους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! Ο αγώνας ενάντια σε αυτό το χουντο-νόμο θα συνεχιστεί. Όχι από τη δήθεν «αντιπολίτευση», του ΣΥΡΙΖΑ, της ρεφορμιστικής αριστεράς και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που δεν θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν αυτή τη μάχη. Αλλά από τους εργαζόμενους και νέους, τους άνεργους και φτωχούς. Που «δεν μπορούν να αναπνεύσουν» στη σημερινή αθλιότητα και βαρβαρότητα. Που δεν θα δεχτούν αυτή τη νέα «κατάργηση της πάλης των τάξεων», όπως ονειρεύεται η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ. Που έχουν αρχίσει πάλι να αναζητούν διέξοδο μέσα από αγώνες, απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για κοινωνικές εκρήξεις και εξεγέρσεις.

Οι σιδερόφραχτοι νόμοι τους και οι μηχανισμοί καταστολής, όσο και να τους θωρακίσουν, δεν θα τους σώσουν. Τρέμουν μια επικείμενη άνοδο του κινήματος και των αγώνων ενάντια στην εξαθλίωση που ζούμε σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζουν ότι η «σταθερότητα» της κυβέρνησης, παρά τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του υπόλοιπου μνημονιακού συρφετού, θα κλονιστεί. Ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζομένων και νέων σε όλο τον κόσμο, να οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες και εξεγέρσεις απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτική και βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας. Με ενωτικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Με οργάνωση και αλληλεγγύη να τσακίσουμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής.

  • Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις
  • Αθώωση των συλληφθέντων της 9 Ιούλη
  • Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί του Β. Μάγγου
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Αφοπλισμός της αστυνομίας
  • Οι δρόμοι ανήκουν στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας
  • Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο. Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νέα διαδήλωση ενάντια στον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων – Πέμπτη 16/7, 7μ.μ., άγ. Βενιζέλου

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. καταγγέλλει το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις», που ψηφίστηκε από την Βουλή, με το οποίο καταργείται το δικαίωμα στη διαδήλωση, προβλέποντας απαγορεύσεις και ευχέρεια στη διάλυση των συγκεντρώσεων, διαδήλωση μόνο όταν το επιτρέπουν κυβέρνηση κι αστυνομία, βαριές ποινές και ιδιώνυμο κατά διαδηλωτών!

Πρόκειται για έναν νόμο εξαιρετικά αντιδραστικό, αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971, που επιβάλλει το κράτος του αστυνόμου και αντιμετωπίζει την ελεύθερη έκφραση ως όχληση, ως διατάραξη της οικονομικής ζωής, με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αποκαλύπτει τον χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής και την αντιλαϊκή λαίλαπα που ετοιμάζουν και οχυρώνονται προκαταβολικά. Εκφράζει την βαρβαρότητα της εποχής, όπου η σιδερένια φτέρνα μιας κατ’ όνομα δημοκρατίας επιχειρεί να συντρίψει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας στην εργασία, τη μόρφωση, τη ζωή, την ελευθερία.

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθείται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία, συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον λαό στο περιθώριο και τους αγώνες του στο γύψο.

Αυτή την ώρα πρέπει να κτυπήσει συναγερμός στο μαζικό κίνημα. Στο κατάπτυστο νομοσχέδιο απαντάμε με μαζικό ξεσηκωμό για να πάει στα σκουπίδια! Ο αγώνας για το δικαίωμα στη διαδήλωση πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού και της νεολαίας. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο. Άλλωστε ποτέ και κανένας πραγματικός αγώνας δεν πήρε άδεια για να αναπτυχθεί!

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων την Πέμπτη 16/7, 7μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!

-Θα φωνάζουμε, δεν θα σιωπήσουμε!

-Θα ανατρέπουμε, δεν θα διαχειριζόμαστε!

-Θα διαδηλώνουμε, δεν θα υποταχτούμε!

-Θα αναπνεύσουμε, δεν θα μας πνίξετε!

Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ

Ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου είναι μία ακόμα δολοφονία της αστυνομίας και της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο 27χρονος Βασίλης, όπως και πολλοί άλλοι διαδηλωτές την προηγούμενη ημέρα, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο Βόλο από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον συλληφθέντα της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στις 14 Ιουνίου.

Από τον ξυλοδαρμό της αστυνομίας, έξω από το δικαστικό μέγαρο και στο αστυνομικό τμήμα, ο Β. Μάγγος υπέστη 7 κατάγματα πλευρών και ρήξη ήπατος και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες χωρίς να αποκατασταθεί η υγεία του και τελικά κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Ιούλη.

Η πολιτική του “νόμου και της τάξης” και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων είναι ένα καθαρό μήνυμα στην αστυνομία να χτυπάει διαδηλωτές, εργάτες, νεολαία, πρόσφυγες και μετανάστες. Η δολοφονία του Φλόυντ στην Αμερική ξεσήκωσε ένα παγκόσμιο κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Η δολοφονία του νεαρού Βασίλη φούντωσε ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση ενάντια στη μαφία του Μπέου και της ΑΓΕΤ – Lafarge και τους ένστολους δολοφόνους του Χρυσοχοΐδη.

Την Πέμπτη 9 Ιούλη, την ημέρα που ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα με την κυβέρνηση να βάζει την αστυνομία να πνίξει στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, να χτυπάει και να συλλαμβάνει δεκάδες διαδηλωτές.

Όμως, να γνωρίζουν ότι ούτε οι νόμοι ούτε η βία τους θα μας σταματήσουν!

Απαιτούμε:

Δικαιοσύνη για τον Βασίλη! Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του! Ένοχοι κυβέρνηση, Μπέος και αστυνομία!

Να αφοπλιστεί η αστυνομία! Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις!

Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα ανατραπεί με απεργίες, καταλήψεις και στο δρόμο !

Όλες και όλοι στις διαδηλώσεις ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αστυνομική βία την Πέμπτη 16 Ιούλη:

Αθήνα 7μμ Προπύλαια

Θεσσαλονίκη 7μμ Αγ. Βενιζέλου

Γιάννενα 7μμ Περιφέρεια

Ηράκλειο 7μμ Πλ. Λιονταριών

Βόλος 7.30 μμ Άγιος Νικόλαος

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Ιουλίου ο Βασίλης Μάγγος, ένας 26χρονος σύντροφος βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του. Είχε προηγηθεί πριν ένα μήνα η φριχτή κακοποίηση και ο βασανισμός του από άνδρες των ΜΑΤ. Αυτά τα ισχυρά χτυπήματα μπορεί, όπως δήλωσε και η οικογένειά του, να μην ήταν η άμεση αιτία της κατάληξής του όμως είναι γεγονός ότι το Υπουργείο του Χρυσοχοΐδη ενώ δεν βρήκε να πει μια λέξη για τον ανηλεή ξυλοδαρμό αυτού του ανθρώπου έσπευσε να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες πριν το σώμα του νεκρού παγώσει. Είναι αδίστακτοι και διαμορφώνουν μέρα με τη μέρα το κλίμα για τις επερχόμενες κρατικές δολοφονίες.

Αν με το περιβόητο νομοσχέδιο [προηγούμενη ανακοίνωση της ΑΠΟ εδώ] για τις διαδηλώσεις έκαναν παραπάνω από γνωστές τις μύχιες επιθυμίες τους να διαλύσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις η εφαρμογή του δόγματος ξεδιπλώθηκε σε όλο της το εύρος στη χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση της πλατείας Βικτωρίας. Αποδεχόμενοι πλήρως ότι οι επιτροπές κατοίκων δεν είναι άλλο παρά κρατικά κατασκευάσματα, ο φασίστας Μπογδάνος σε συνεργασία με τον Μπακογιάννη έβαλαν πλάτη στους νεοναζί του Κασιδιάρη για να πραγματοποιηθεί μια θλιβερή συνεστίαση 20 ρατσιστών υπό την τρυφερή προστασία της Αστυνομίας. Αυτή η άθλια θράκα ανεγκέφαλων που συγκεντρώθηκαν για να αποδιώξουν μανάδες και παιδάκια από την πλατεία που κατέληξαν παρά τη θέλησή τους, εξαιτίας των εκκενώσεων των καταλήψεων όπου διέμεναν ή της έξωσής τους από τα σπίτια που φιλοξενούνταν, τελικά δεν κατόρθωσε τίποτε γιατί βρήκε απέναντί της μια μαζική συγκέντρωση αντιφασιστών.

Το μόνο που έμενε στον κυβερνητικό σχεδιασμό για να αποφέρει όφελος ήταν να διαλύσουν τη συγκέντρωση και οι αμετανόητοι δολοφόνοι των εγκληματικών συμμοριών ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ να ανακουφίσουν τη μανία τους χτυπώντας αντιφασίστες αγωνιστές. Δεν χρησιμοποιούν μάλιστα πλέον καν τη δικαιολογία κάποιων επεισοδίων. Αρκεί να μην ταιριάζεις πόσο μάλλον να αντιστέκεσαι στον σχεδιασμό για συντονισμένη δράση κρατικών-παρακρατικών υπό την υψηλή εποπτεία των μπάτσων. Όλα αυτά συνέβησαν μια μέρα αφότου όλη η χώρα ενημερώθηκε -εξαιτίας του θανάτου του- για τα βασανιστήρια που υπέστη ο Βασίλης Μάγγος πριν ένα μήνα στο Βόλο. Και πάλι εκδήλωσαν τις δολοφονικές προθέσεις τους, ενώ με το απύθμενο θράσος τους δεν δίστασαν να επιχειρήσουν να φορτώσουν και πράγματα -όπως βέβαια και κατηγορίες- στους δύο από τους τρεις συλληφθέντες.

Θα δώσουμε όλες τις μάχες μία προς μία απέναντι σε όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις: το κράτος, την τωρινή κυβέρνηση, την προηγούμενη και την επόμενη, τους μπάτσους τους, το παρακράτος και τους φασίστες τους και θα τις δώσουμε στον δρόμο εκεί που θα κριθεί, όπως πάντα, το δίκιο. Το κίνημα για το οποίο μίλησαν οι γονείς του Βασίλη ενάντια στην αστυνομική βία είναι το κίνημα ενάντια στο κράτος και την ίδια την αστυνομία και είναι παρών. Στο χέρι μας είναι να μεγαλώσει και να είναι νικηφόρο. Και θα είναι όταν πολλαπλασιαστούν οι άνθρωποι που γυρίζουν να πέσουν πάνω στους πραίτορες για να υπερασπιστούν έναν πεσμένο σύντροφο. Καλούμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, όλους τους αγωνιστές να συσπειρωθούν στη σημερινή συγκέντρωση στο αναρχικό μπλοκ. Οργάνωση κι Αγώνας. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 19:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

– ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟ

– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑ

– ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΥΝΤΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΚΡΑΤΟΣ – ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

ΠΑΤΡΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΡΑΤΟΥ 18:30

Αντικατασταλτική πορεία

Πάτρα/ αντικατασταλτική πορεία: Ενάντια στο νέο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, θα υπερασπιστούμε τους αγώνες

Την περασμένη Πέμπτη υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, ως συνέχεια της κατασταλτικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κράτος στους από τα κάτω αυτής της γωνιάς του πλανήτη. Καλούμε την Πέμπτη 16/7 σε Πορεία από το Παράρτημα στις 18:30.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναρχικές,Αναρχικοί

Νέα Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή. Στους δρόμους να υπερασπιστούμε τους αγώνες μας

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ

Συγκέντρωση στο Παράρτημα στις 19:00 και Πορεία στις 19.30 από Πλ. Γεωργίου

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,TΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΚΑΜΙΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

FIGHT BACK!

απεργίες-καταλήψεις-διαδηλώσεις-συγκρούσεις

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» / AΠΟ & συντρόφισσες -οι

[…] Η ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη την κατασταλτική επίθεση στον κόσμο του αγώνα και συνολικότερα στην κοινωνία. Από το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, την εκκένωση καταλήψεων, την απαγόρευση εισόδου του κινήματος στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και την μετατροπή του ιστορικού κτιρίου Γκίνη σε μουσείο, μέχρι το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, τη λεηλασία της φύσης, τους πλειστηριασμούς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ο συγκεκριμένος νόμος για την καταστολή των διαδηλώσεων στοχεύει στην εξόντωση όποιου ορίζει το κράτος ως «εσωτερικό εχθρό». Και ενώ μπορεί παλιότερα ο όρος «εσωτερικός εχθρός» να φάνταζε ξένος και μακρινός για κάποιους, να θεωρούσαν ότι αφορά μόνο κάποιους «αναρχικούς, καταληψίες, ακροαριστερούς, μετανάστες, τοξικοεξαρτημένους, οροθετικές», σήμερα όμως επιβεβαιώνεται ότι αφορά πολύ περισσότερους. Ότι ο χαρακτηρισμός και η στοχοποίηση των προηγούμενων, ήταν η αρχή μιας συνολικότερης κατασταλτικής στρατηγικής που περιελάμβανε πολλούς περισσότερους.

Πρόκειται για μια ακόμα απόπειρα προληπτικής θωράκισης του κράτους και παροπλισμού των κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα, λόγω του βαθέματος της κρίσης και της λεηλασίας που θα επακολουθήσει. […]

απόσπασμα από την ανακοίνωση της αναρχικής ομάδας “δυσήνιος ίππος” (7/7/2020)

Σχετικό κάλεσμα της συνέλευσης αναρχικών που πραγματοποιήθηκε για την οργάνωση των αντιστάσεων μπροστά στην κατασταλτική δράση του κράτους εδώ

Πορεία / Ενάντια στο νέο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, θα υπερασπιστούμε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες

ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ-ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο παγκόσμιος καπιταλισμός εισέρχεται για ακόμη μια φορά σε περίοδο ύφεσης. Μιας ύφεσης που οι κυρίαρχοι προσπαθούν να αποδώσουν στη πανδημία του κορωνοϊού και στις καταστροφικές επιπτώσεις που είχε ο ιός για την παραγωγή, το εμπόριο,συνολικά την οικονομία. Ακόμη και αν η πανδημία οδήγησε τη καπιταλιστική μηχανή να περιορίσει την επέλασή της, τα νεοφιλελεύθερα μοντέλα να αμφισβητηθούν (π.χ. σε κράτη που αρχικά δεν διαχειρίστηκαν τη πανδημία με τους ηγέτες τους να την αποδίδουν σε fake news όπως στις Η.Π.Α και τη Βραζιλία με εντελώς ιδιωτικοποιημένα συστήματα υγείας), οι φτώχεια,η εξαθλίωση και οι καταπιέσεις που επιφέρει ο καπιταλισμός προϋπήρχαν της πανδημίας. Οι εξεγέρσεις και οι ταραχές που ξεσπούν ανά πυκνά χρονικά διαστήματα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου το τελευταίο χρόνο (Χιλή,Ιράν,Χονκ Κονγκ, Η.Π.Α) μαρτυρούν ακριβώς πως η κρίση στην οποία ο καπιταλισμός έχει εισέρθει και που θα επιδεινωθεί ραγδαία στο προσεχές διάστημα λόγω της τωρινής συγκυρίας , δεν αποτελεί έργο της πανδημίας αλλά είναι αναπόσπαστο και δομικό κομμάτι της καπιταλιστικής πραγματικότητας. Στον αντίποδά της όμως βλέπουμε να γεννιέται η αντίσταση και μάλιστα με όλο και περισσότερο κοινά χαρακτηριστικά στα διάφορα μέρη του κόσμου, όπως ο ακηδεμόνευτος τρόπος από κάθε πολιτικό φορέα(αστικό κόμμα,οργάνωση) τρόπος οργάνωσης των ανθρώπων και τα ριζοσπαστικά-ελευθεριακά περιεχόμενα που αποκτούν διάφοροι αγώνες ανά την υφήλιο.

Τα κράτη γνωρίζοντας πως τόσο η πανδημία και η επερχόμενη ύφεση όσο και οι ήδη υπάρχουσες συνθήκες εξαθλίωσης, διαμορφώνουν εκρηκτικές κοινωνικές συνθήκες στο εσωτερικό τους. Σπεύδουν να πλέξουν αφηγήματα ανακατεύθυνσης και επαναπροσδιορισμού των κοινωνικών σχέσεων και συνειδήσεων που αναδύθηκαν μέσα στους αγώνες που ξεσπούν. Αφηγήματα τα οποία μέσω της εθνικής ενότητας έναντι σε έναν εξωτερικό εχθρό που θα επιφέρει κρίση(αναφερόμενα στη πανδημία),της μεταφοράς ευθυνών για τη διευθέτηση της πανδημίας από τα κράτη στο ίδιο το κοινωνικό σώμα (ιδιαίτερα το κομμάτι της ατομικής ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν και το κύριο χαρτί που η εξουσία χρησιμοποίησε για να πειθαρχήσει τις κοινωνίες και να αναγράψει από τη σκοπιά της έννοιες όπως η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια) και της συνεχούς επιτήρησης ζωής εν καιρώ καραντίνας, επιχείρησαν τόσο να εγκαταστήσουν ένα περιβάλλον ισχυροποίησης του κράτους.

Το ελληνικό κράτος συγκεκριμένα, δεν έχασε καμία ευκαιρία να χρησιμοποιήσει με τη σειρά του αυτά τα αφηγήματα. Ακόμη και πριν τη πανδημία η κυρίαρχη αφήγηση από πλευράς του για τη διαχείριση τόσο των μεταναστευτικών ροών όσο και των επικείμενων ανταγωνισμών του με το τουρκικό κράτος βασιζόταν σε μια “πολεμική” ρητορική περί εισβολής και εξωτερικού εχθρού,η οποία είναι συνεχής. Διαμορφώνεται έτσι το περιβάλλον για την ανάδυση συντηρητικών-ακροδεξιών αντανακλαστικών από μεριά της κοινωνικής βάσης. Αυτήν ακριβώς τη “πολεμική” ρητορική χρησιμοποίησε για να διαμορφώσει τον κυρίαρχο λόγο εν καιρώ καραντίνας και να τον διαχύσει μέσω των ΜΜΕ με συνεχείς ενημερώσεις και δελτία στο κοινωνικό σώμα. Μια ρητορική που όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω είχε(και ακόμα έχει) πολλαπλούς στόχους. Αφενός από τη μια την διαχείριση της ίδιας της πανδημίας που χωρίς τις απαγορεύσεις και τα αυστηρά μέτρα ελέγχου το χρόνια παραμελημένο από το κράτος δημόσιο σύστημα υγείας θα κατέρρεε,αφετέρου την πειθάρχηση του ίδιου του κοινωνικού σώματος μέσω ενός περιβάλλοντος συνεχούς επιτήρησης και ελέγχου. Με αυτό το τρόπο ένα πειθαρχημένο ως προς το κράτος κοινωνικό υποκείμενο θα μπορεί αποτελεσματικά χωρίς αντιστάσεις να αφομοιώσει τις προσταγές του και οικειοθελώς να “αφήσει” το κράτος να απλώσει την εξουσία του σε βασικές πτυχές της ζωής, όπως η κοινωνικκοποίηση, η διασκέδαση, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεπίδραση. Τα γεγονότα με τις εισβολές των μπάτσων στις πλατείες με το πρόσχημα των “υγειονομικών βομβών” και ο συνεχής μιντιακός βομβαρδισμός για την ανευθυνότητα των πολιτών να τηρήσουν τα μέτρα βγαίνοντας μια βόλτα σηματοδοτούν ακριβώς αυτήν την προαναφερόμενη κρατική στρατηγική.

Μέσα, λοιπόν, στο ασταθές μονοπάτι που βαδίζει πλέον ο παγκόσμιος καπιταλισμός, με τη κρίση στο εσωτερικό του ολοένα και να διογκώνεται, το ελληνικό κράτος θέλοντας να εντείνει την ήδη υπάρχουσα δεξιά-ακροδεξιά αντι-εξεγερτική πολιτική του. Τόσο για να ισχυροποιήσει τη θέση του ως κοινωνικός τοποτηρητής των γεγονότων στο εσωτερικό του, όσο και για να αποτρέψει τυχόν αγώνες και αντιστάσεις που θα προκύψουν από τους/τις καταπιεσμένους/ες λόγω της αυξανόμενης εξαθλίωσης. Συνεχίζει έτσι τη γνωστή “πολεμική” ρητορική του και μετά την άρση των μέτρων. Εντός της γενικότερης στροφής που κάνει η αστική δημοκρατία σε πιο ολοκληρωτικά μοντέλα διαχείρισης(με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης να μονιμοποιείται και με τις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις σε πολλούς τομείς να συνεχίζεται) το ελληνικό κράτος,αφού κατήργησε το πανεπιστημιακό άσυλο,εκκένωσε στεγαστικές και πολιτικές καταλήψεις,κατήργησε “έκτακτα” την απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης σε περίπτωση απεργίας, προχωρά στη ψήφιση του γνωστού νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις,τις πορείες και τις συγκεντρώσεις. Ενός νομοσχεδίου που προβλέπει την ολοκληρωτική παρέμβαση του κράτους στις έννοιες της διεκδίκησης,του αγώνα, της διαδήλωσης και τον επαναπροσδιορισμό τους από το ίδιο. Ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά αποσκοπεί να αποτελέσει ιστορική καμπή πάνω στην αντίληψη, τη διεξαγωγή, τη διάρκεια, τα χαρακτηριστικά των πορειών, των συγκεντρώσεων, των διαδηλώσεων που διαχρονικά νοηματοδοτούνται από τους/τις αγωνιζόμενους/ες ως προς το χαρακτήρα,τα μέσα και τις πολιτικές τους στοχεύσεις. Αποτελούν αναπόσπαστο και δομικό κομμάτι επικοινώνησης των περιεχομένων μας, των απόψεων και των προταγμάτων μας στο δρόμο και της ανάπτυξης των κοινωνικών-ταξικών αγώνων στον ελλαδικό χώρο. Με το νομοσχέδιο αυτό στο κράτος δίνεται η δυνατότητα να ορίζει “οργανωτές” οι οποίοι θα είναι υπόλογοι για την ομαλή και νόμιμη διεξαγωγή της πορείας και θα αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ αυτού και των διαδηλωτών. Παράλληλα προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους για μη αδειοδοτούμενη συνάθροιση (δηλαδή παράνομη κατά το κράτος πορεία ή συγκέντρωση),ενώ προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως δύο έτη για όσους/όσες επιλέξουν το εργαλείο της σύγκρουσης στο δρόμο.

Εμείς ως αναρχικοί/ές αντιλαμβανόμαστε αυτό το νομοσχέδιο ως ξεκάθαρη απόπειρα, από μεριάς κράτους, καταστολής των κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων και αγώνων εντός του ελλαδικού χώρου. Μιας απόπειρας που επιχειρεί να δημιουργήσει πολιτικό χάσμα ανάμεσα στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και τους/τις υπόλοιπους/ες καταπιεσμένους/ες, ως προς τη κουλτούρα και τα μέσα αγώνα που επιλέγουμε και προτάσσουμε. Μιας απόπειρας που επιχειρεί να απονευρώσει τις μελλοντικές κοινωνικές αντιστάσεις, να τις καταστήσει ελέγξιμες και συνάμα ακίνδυνες στην νεοφιλελεύθερη επέλαση που έρχεται και στην πραγματικότητα που ζούμε όλοι και όλες μας. Ας μην γελιόμαστε, δεν καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική/χουντική διάσταση του νομοσχεδίου και συνάμα διαμαρτυρόμαστε με σκοπό την απόσυρσή του, καθώς είναι η ίδια η αστική δημοκρατία η οποία μιλώντας για τη “δημόσια ασφάλεια” και την ομαλή διατήρηση της “οικονομικής-εμπορικής” ζωής προβαίνει σε αυτή τη κίνηση. Αντιθέτως, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως η οποιαδήποτε κίνηση της εξουσίας να επιτεθεί στις κοινωνικές αντιστάσεις και τους αγώνες, όσο και να επιχειρήσει να επαναπροσδιορίσει τους σκοπούς και τα μέσα αγώνα, θα απαντηθεί ως μια πράξη υπεράσπισης των ιστορικών κεκτημένων αντίστασης. Η προσπάθεια τερματισμού των κοινωνικών αντιστάσεων στην ζοφερή πραγματικότητα που υπάρχει και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο μας βρίσκει σε θέση μάχης, για να συνεχίσουμε να ορίζουμε το πότε, το που ,το πως υπάρχουμε και θα υπάρχουμε στο πεδίο του κοινωνικού-ταξικού πολέμου, τη κουλτούρα αγώνα και τα μέσα που προτάσσουμε, μην αφήνοντας τον ίδιο μας τον εχθρό να μας τα καθορίσει. Γιατί οι πορείες,οι συγκεντρώσεις, οι συγκρούσεις, οι καταλήψεις είναι κομμάτια της πολιτικής μας κουλτούρας που έχει στο πυρήνα της τα προτάγματα της ελευθερίας,της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας, της αλληλοβοήθειας, τα συστατικά χαρακτηριστικά της ζωής που ονειρευόμαστε να δομήσουμε πάνω στα συντρίμμια αυτού του καταπιεστικού κόσμου.

Ενάντια στο νέο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων,

θα υπερασπιστούμε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες

Πορεία Πέμπτη 16/7: Κατάληψη Παραρτήματος στις 19:00 / στις 19.30 Πλ. Γεωργίου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ

ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΜΙΣΟΥΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Κάθε Δευτέρα στις 19:00 στην Κατάληψη Παραρτήματος

 

Διαδήλωση ενάντια στο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα. Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16/7

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα

Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα ανατραπεί στους δρόμους

Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16/7

Αθήνα 19:00 Προπύλαια
Θεσσσαλονίκη 19:00 Αγ. Βενιζέλου
Ιωάννινα 19:00 Περιφέρεια

Καθαρή πρόγευση τι σημαίνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων έδωσε η κυβέρνηση. Ο νέος νόμος ψηφίστηκε στη Βουλή από τη ΝΔ και τα «συνεταιράκια» της, ακροδεξιά και «κεντρώα», με τον υπουργό Προ.Πο. Χρυσοχοϊδη να προκαλεί μιλώντας για διαδηλωτές «τραμπούκους και δολοφόνους» που θέλουν να σκοτώσουν αστυνομικούς. Έξω από τη Βουλή, τα ΜΑΤ και οι μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ εξαπέλυαν όργιο καταστολής ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές.

Με πραγματικό μένος, χτύπησαν επανειλημμένα με χημικά και κυνήγησαν για ώρα τους διαδηλωτές για να τους διαλύσουν, ενώ από την δολοφονική επίθεση αρκετοί αγωνιστές βρέθηκαν χτυπημένοι στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα έκαναν προσαγωγές και συλλήψεις οι περισσότερες σε μέλη αριστερών οργανώσεων. Στους εννιά συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή! Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν και εννέα πλημμελήματα κατά περίπτωση, μεταξύ των οποίων διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά αγνώστων και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονία, σε βάρος αστυνομικών!

Τη Δευτέρα 13/7 ακόμα ένα θύμα ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των δολοφονιών της ΕΛΑΣ. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος από το Βόλο, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα, όντας σε κατ’ οίκον νοσηλεία/αποθεραπεία, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό του, στις 14/6, από αστυνομικούς στη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Οι συμμορίες των ΜΑΤ τον ξυλοκόπησαν σπάζοντάς του 7 πλευρά και προκαλώντας του κατάγματα σε ζωτικά όργανα. Ενώ η επίσημη αιτία του θανάτου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε δικό του πόρισμα λέγοντας ότι είναι ψέμα η σύνδεση του θανάτου του 27χρονου με τον ξυλοδαρμό του για να καλύψει τους δολοφόνους αστυνομικούς.

Νόμος που θα ζήλευε και η Χούντα

Ο νέος νόμος αποτελεί χειρότερη εκδοχή του χουντικού διατάγματος Ν.δ.794/1971. Με σειρά προϋποθέσεων, περιορισμών, απαγορεύσεων, βάζει στον γύψο τις διαδηλώσεις:

– Καμία διαδήλωση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς προηγούμενη άδεια από την αστυνομία. Μόνο σε «κατεπείγουσες και σοβαρές» περιπτώσεις η διάλυση μιας συγκέντρωσης θα απαιτεί ενημέρωση εισαγγελέα. Απαιτείται να δηλώνονται αναλυτικές λεπτομέρειες: «ακριβής τόπος», «χρόνος έναρξης», «εκτιμώμενος χρόνος λήξης», «δρομολόγιο». Οποιαδήποτε διαδήλωση-συγκέντρωση δεν έχει γνωστοποιηθεί, χαρακτηρίζεται «αυθόρμητη» ή «έκτακτη» και θεωρείται καταρχήν παράνομη, είναι στην απόλυτη ευχέρεια των μηχανισμών καταστολής να την απαγορεύσουν.

– Για κάθε διαδήλωση ή συγκέντρωση πρέπει να δηλώνεται στην Αστυνομία ο «οργανωτής». Αυτός είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται και να βοηθάει στην επιβολή των διαταγών της Αστυνομίας στο εσωτερικό της διαδήλωσης. Ο «οργανωτής» θα θεωρείται υπεύθυνος για τυχόν ζημιές και επεισόδια που έγιναν στη διαδήλωση αν δεν έχει «τηρήσει τις υποχρεώσεις του».

– Ορίζεται «Διαμεσολαβητής» της Αστυνομίας ή του Λιμενικού, που θα επικοινωνεί «άμεσα και διαρκώς» με τον «οργανωτή». Θα είναι πρακτικά το αφεντικό, που θα διατάζει τι επιτρέπεται ή όχι.

– Απαγόρευση ή περιορισμοί θα ισχύουν πρακτικά για οποιονδήποτε λόγο. Όλα επιτρέπονται στους μηχανισμούς καταστολής, όταν «απειλείται» ή είναι πιθανό(!) να «απειληθεί» η «ασφάλεια», η «ιδιοκτησία», η «πολιτειακή εξουσία». Η Αστυνομία αποφασίζει πόσοι και που θεωρούνται αρκετοί για να δώσει άδεια, αλλιώς θα επιβάλλει πορείες σε μια λωρίδα, σε άλλη περιοχή κ.λπ.

– Ιδιαίτερα μεριμνά το νομοσχέδιο για να απαγορευτούν οι «αντισυγκεντρώσεις», ώστε να προστατεύουν τις φασιστοσυμμορίες από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

– Για τη διάλυση συγκέντρωσης επιτρέπεται «κάθε νόμιμο μέσο» γενικά. Χωρίς να αποκλείονται, έτσι, ακόμα και τα αστυνομικά πιστόλια.

– Η συμμετοχή σε διαδήλωση, που έχει απαγορευτεί, επιφέρει σκληρές ποινές μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση!

Πρόκειται ξεκάθαρα για έναν νόμο που παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Αυτό εκφράστηκε και από δεκάδες ανακοινώσεις-πορίσματα από φορείς και οργανισμούς όχι ιδιαίτερα φιλικούς προς το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του (δικηγορικοί σύλλογοι, ένωση εισαγγελέων, επιστημονική επιτροπή της βουλής, διεθνής αμνηστία κ.α.) που κατακρίνουν τον νόμο ή σημεία του.

Κράτος Έκτακτης Ανάγκης: απαραίτητο συμπλήρωμα των Μνημονίων

Η ψήφιση του νόμου για τις διαδηλώσεις είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην οικοδόμηση ενός ακόμα πιο βάρβαρου κράτους έκτακτης ανάγκης. Με ευκαιρία τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε μια γενική πρόβα αστυνομοκρατίας. Επιχείρησε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και επιδόθηκε σε μια επιχείρηση μαζικού εκφοβισμού της κοινωνίας. Μπροστά μας, άμεσα, βρίσκονται νέα νομοσχέδια και ένα ακόμα σκληρό, νέο μνημόνιο.

Για να επιβάλλουν αυτή τη βάρβαρη ταξική επίθεση, χρειάζονται ένα όλο και πιο σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και των δικαστηρίων. Σε όλο τον κόσμο, η αστική εξουσία, όλο και πιο γυμνή μπροστά στην κρίση και τη χρεοκοπία των πολιτικών της, χρησιμοποιεί όλο και πιο ακραία καταστολή ενάντια στις μάζες, τους αγώνες και τις εξεγέρσεις τους.

Ούτε βήμα πίσω!

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί ένα όργιο καταστολής και δολοφονικών επιθέσεων στα πιο πρωτοπόρα κομμάτια της κοινωνίας. Για να τσακίσει κάθε έννοια αντίστασης ψήφισε το χουντικού τύπου νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που δημιουργεί ένα καθεστώς αστυνομικής και ποινικής τρομοκρατίας σε αγωνιστές, εργαζόμενους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! Ο αγώνας ενάντια σε αυτό το χουντο-νόμο θα συνεχιστεί. Όχι από τη δήθεν «αντιπολίτευση», του ΣΥΡΙΖΑ, της ρεφορμιστικής αριστεράς και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που δεν θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν αυτή τη μάχη. Αλλά από τους εργαζόμενους και νέους, τους άνεργους και φτωχούς. Που «δεν μπορούν να αναπνεύσουν» στη σημερινή αθλιότητα και βαρβαρότητα. Που δεν θα δεχτούν αυτή τη νέα «κατάργηση της πάλης των τάξεων», όπως ονειρεύεται η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ. Που έχουν αρχίσει πάλι να αναζητούν διέξοδο μέσα από αγώνες, απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για κοινωνικές εκρήξεις και εξεγέρσεις.

Οι σιδερόφραχτοι νόμοι τους και οι μηχανισμοί καταστολής, όσο και να τους θωρακίσουν, δεν θα τους σώσουν. Τρέμουν μια επικείμενη άνοδο του κινήματος και των αγώνων ενάντια στην εξαθλίωση που ζούμε σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζουν ότι η «σταθερότητα» της κυβέρνησης, παρά τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του υπόλοιπου μνημονιακού συρφετού, θα κλονιστεί. Ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζομένων και νέων σε όλο τον κόσμο, να οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες και εξεγέρσεις απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτική και βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας. Με ενωτικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Με οργάνωση και αλληλεγγύη να τσακίσουμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής.

  • Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις
  • Αθώωση των συλληφθέντων της 9 Ιούλη
  • Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί του Β. Μάγγου
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Αφοπλισμός της αστυνομίας
  • Οι δρόμοι ανήκουν στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας
  • Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο. Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η αστυνομία δολοφονεί – Δικαιοσύνη για το Βασίλη

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ

Ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου είναι μία ακόμα δολοφονία της αστυνομίας και της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο 27χρονος Βασίλης, όπως και πολλοί άλλοι διαδηλωτές την προηγούμενη ημέρα, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο Βόλο από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον συλληφθέντα της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στις 14 Ιουνίου.

Από τον ξυλοδαρμό της αστυνομίας, έξω από το δικαστικό μέγαρο και στο αστυνομικό τμήμα, ο Β. Μάγγος υπέστη 7 κατάγματα πλευρών και ρήξη ήπατος και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες χωρίς να αποκατασταθεί η υγεία του και τελικά κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Ιούλη.

Η πολιτική του “νόμου και της τάξης” και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων είναι ένα καθαρό μήνυμα στην αστυνομία να χτυπάει διαδηλωτές, εργάτες, νεολαία, πρόσφυγες και μετανάστες. Η δολοφονία του Φλόυντ στην Αμερική ξεσήκωσε ένα παγκόσμιο κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Η δολοφονία του νεαρού Βασίλη φούντωσε ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση ενάντια στη μαφία του Μπέου και της ΑΓΕΤ – Lafarge και τους ένστολους δολοφόνους του Χρυσοχοΐδη.

Την Πέμπτη 9 Ιούλη, την ημέρα που ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα με την κυβέρνηση να βάζει την αστυνομία να πνίξει στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, να χτυπάει και να συλλαμβάνει δεκάδες διαδηλωτές.

Όμως, να γνωρίζουν ότι ούτε οι νόμοι ούτε η βία τους θα μας σταματήσουν!

Απαιτούμε:

Δικαιοσύνη για τον Βασίλη! Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του! Ένοχοι κυβέρνηση, Μπέος και αστυνομία!

Να αφοπλιστεί η αστυνομία! Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις!

Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα ανατραπεί με απεργίες, καταλήψεις και στο δρόμο !

Όλες και όλοι στις διαδηλώσεις ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αστυνομική βία την Πέμπτη 16 Ιούλη:

Αθήνα 7μμ Προπύλαια

Θεσσαλονίκη 7μμ Αγ. Βενιζέλου

Γιάννενα 7μμ Περιφέρεια

Ηράκλειο 7μμ Πλ. Λιονταριών

Βόλος 7.30 μμ Άγιος Νικόλαος

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ 19:00

Διαδήλωση ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αστυνομική βία

Η αστυνομία δολοφονεί – Δικαιοσύνη για το Βασίλη

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ

Ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου είναι μία ακόμα δολοφονία της αστυνομίας και της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο 27χρονος Βασίλης, όπως και πολλοί άλλοι διαδηλωτές την προηγούμενη ημέρα, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο Βόλο από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον συλληφθέντα της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στις 14 Ιουνίου.

Από τον ξυλοδαρμό της αστυνομίας, έξω από το δικαστικό μέγαρο και στο αστυνομικό τμήμα, ο Β. Μάγγος υπέστη 7 κατάγματα πλευρών και ρήξη ήπατος και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες χωρίς να αποκατασταθεί η υγεία του και τελικά κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Ιούλη.

Η πολιτική του “νόμου και της τάξης” και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων είναι ένα καθαρό μήνυμα στην αστυνομία να χτυπάει διαδηλωτές, εργάτες, νεολαία, πρόσφυγες και μετανάστες. Η δολοφονία του Φλόυντ στην Αμερική ξεσήκωσε ένα παγκόσμιο κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Η δολοφονία του νεαρού Βασίλη φούντωσε ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση ενάντια στη μαφία του Μπέου και της ΑΓΕΤ – Lafarge και τους ένστολους δολοφόνους του Χρυσοχοΐδη.

Την Πέμπτη 9 Ιούλη, την ημέρα που ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα με την κυβέρνηση να βάζει την αστυνομία να πνίξει στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, να χτυπάει και να συλλαμβάνει δεκάδες διαδηλωτές.

Όμως, να γνωρίζουν ότι ούτε οι νόμοι ούτε η βία τους θα μας σταματήσουν!

Απαιτούμε:

Δικαιοσύνη για τον Βασίλη! Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του! Ένοχοι κυβέρνηση, Μπέος και αστυνομία!

Να αφοπλιστεί η αστυνομία! Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις!

Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα ανατραπεί με απεργίες, καταλήψεις και στο δρόμο !

Όλες και όλοι στις διαδηλώσεις ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αστυνομική βία την Πέμπτη 16 Ιούλη:

Αθήνα 7μμ Προπύλαια

Θεσσαλονίκη 7μμ Αγ. Βενιζέλου

Γιάννενα 7μμ Περιφέρεια

Ηράκλειο 7μμ Πλ. Λιονταριών

Βόλος 7.30 μμ Άγιος Νικόλαος

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΒΟΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 19:30

Διαδήλωση ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αστυνομική βία

Η αστυνομία δολοφονεί – Δικαιοσύνη για το Βασίλη

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ

Ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου είναι μία ακόμα δολοφονία της αστυνομίας και της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο 27χρονος Βασίλης, όπως και πολλοί άλλοι διαδηλωτές την προηγούμενη ημέρα, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο Βόλο από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον συλληφθέντα της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στις 14 Ιουνίου.

Από τον ξυλοδαρμό της αστυνομίας, έξω από το δικαστικό μέγαρο και στο αστυνομικό τμήμα, ο Β. Μάγγος υπέστη 7 κατάγματα πλευρών και ρήξη ήπατος και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες χωρίς να αποκατασταθεί η υγεία του και τελικά κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Ιούλη.

Η πολιτική του “νόμου και της τάξης” και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων είναι ένα καθαρό μήνυμα στην αστυνομία να χτυπάει διαδηλωτές, εργάτες, νεολαία, πρόσφυγες και μετανάστες. Η δολοφονία του Φλόυντ στην Αμερική ξεσήκωσε ένα παγκόσμιο κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Η δολοφονία του νεαρού Βασίλη φούντωσε ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση ενάντια στη μαφία του Μπέου και της ΑΓΕΤ – Lafarge και τους ένστολους δολοφόνους του Χρυσοχοΐδη.

Την Πέμπτη 9 Ιούλη, την ημέρα που ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα με την κυβέρνηση να βάζει την αστυνομία να πνίξει στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, να χτυπάει και να συλλαμβάνει δεκάδες διαδηλωτές.

Όμως, να γνωρίζουν ότι ούτε οι νόμοι ούτε η βία τους θα μας σταματήσουν!

Απαιτούμε:

Δικαιοσύνη για τον Βασίλη! Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του! Ένοχοι κυβέρνηση, Μπέος και αστυνομία!

Να αφοπλιστεί η αστυνομία! Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις!

Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα ανατραπεί με απεργίες, καταλήψεις και στο δρόμο !

Όλες και όλοι στις διαδηλώσεις ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αστυνομική βία την Πέμπτη 16 Ιούλη:

Αθήνα 7μμ Προπύλαια

Θεσσαλονίκη 7μμ Αγ. Βενιζέλου

Γιάννενα 7μμ Περιφέρεια

Ηράκλειο 7μμ Πλ. Λιονταριών

Βόλος 7.30 μμ Άγιος Νικόλαος

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 19:00

Διαδήλωση ενάντια στο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα. Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16/7

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα

Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα ανατραπεί στους δρόμους

Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16/7

Αθήνα 19:00 Προπύλαια
Θεσσσαλονίκη 19:00 Αγ. Βενιζέλου
Ιωάννινα 19:00 Περιφέρεια

Καθαρή πρόγευση τι σημαίνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων έδωσε η κυβέρνηση. Ο νέος νόμος ψηφίστηκε στη Βουλή από τη ΝΔ και τα «συνεταιράκια» της, ακροδεξιά και «κεντρώα», με τον υπουργό Προ.Πο. Χρυσοχοϊδη να προκαλεί μιλώντας για διαδηλωτές «τραμπούκους και δολοφόνους» που θέλουν να σκοτώσουν αστυνομικούς. Έξω από τη Βουλή, τα ΜΑΤ και οι μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ εξαπέλυαν όργιο καταστολής ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές.

Με πραγματικό μένος, χτύπησαν επανειλημμένα με χημικά και κυνήγησαν για ώρα τους διαδηλωτές για να τους διαλύσουν, ενώ από την δολοφονική επίθεση αρκετοί αγωνιστές βρέθηκαν χτυπημένοι στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα έκαναν προσαγωγές και συλλήψεις οι περισσότερες σε μέλη αριστερών οργανώσεων. Στους εννιά συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή! Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν και εννέα πλημμελήματα κατά περίπτωση, μεταξύ των οποίων διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά αγνώστων και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονία, σε βάρος αστυνομικών!

Τη Δευτέρα 13/7 ακόμα ένα θύμα ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των δολοφονιών της ΕΛΑΣ. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος από το Βόλο, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα, όντας σε κατ’ οίκον νοσηλεία/αποθεραπεία, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό του, στις 14/6, από αστυνομικούς στη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Οι συμμορίες των ΜΑΤ τον ξυλοκόπησαν σπάζοντάς του 7 πλευρά και προκαλώντας του κατάγματα σε ζωτικά όργανα. Ενώ η επίσημη αιτία του θανάτου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε δικό του πόρισμα λέγοντας ότι είναι ψέμα η σύνδεση του θανάτου του 27χρονου με τον ξυλοδαρμό του για να καλύψει τους δολοφόνους αστυνομικούς.

Νόμος που θα ζήλευε και η Χούντα

Ο νέος νόμος αποτελεί χειρότερη εκδοχή του χουντικού διατάγματος Ν.δ.794/1971. Με σειρά προϋποθέσεων, περιορισμών, απαγορεύσεων, βάζει στον γύψο τις διαδηλώσεις:

– Καμία διαδήλωση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς προηγούμενη άδεια από την αστυνομία. Μόνο σε «κατεπείγουσες και σοβαρές» περιπτώσεις η διάλυση μιας συγκέντρωσης θα απαιτεί ενημέρωση εισαγγελέα. Απαιτείται να δηλώνονται αναλυτικές λεπτομέρειες: «ακριβής τόπος», «χρόνος έναρξης», «εκτιμώμενος χρόνος λήξης», «δρομολόγιο». Οποιαδήποτε διαδήλωση-συγκέντρωση δεν έχει γνωστοποιηθεί, χαρακτηρίζεται «αυθόρμητη» ή «έκτακτη» και θεωρείται καταρχήν παράνομη, είναι στην απόλυτη ευχέρεια των μηχανισμών καταστολής να την απαγορεύσουν.

– Για κάθε διαδήλωση ή συγκέντρωση πρέπει να δηλώνεται στην Αστυνομία ο «οργανωτής». Αυτός είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται και να βοηθάει στην επιβολή των διαταγών της Αστυνομίας στο εσωτερικό της διαδήλωσης. Ο «οργανωτής» θα θεωρείται υπεύθυνος για τυχόν ζημιές και επεισόδια που έγιναν στη διαδήλωση αν δεν έχει «τηρήσει τις υποχρεώσεις του».

– Ορίζεται «Διαμεσολαβητής» της Αστυνομίας ή του Λιμενικού, που θα επικοινωνεί «άμεσα και διαρκώς» με τον «οργανωτή». Θα είναι πρακτικά το αφεντικό, που θα διατάζει τι επιτρέπεται ή όχι.

– Απαγόρευση ή περιορισμοί θα ισχύουν πρακτικά για οποιονδήποτε λόγο. Όλα επιτρέπονται στους μηχανισμούς καταστολής, όταν «απειλείται» ή είναι πιθανό(!) να «απειληθεί» η «ασφάλεια», η «ιδιοκτησία», η «πολιτειακή εξουσία». Η Αστυνομία αποφασίζει πόσοι και που θεωρούνται αρκετοί για να δώσει άδεια, αλλιώς θα επιβάλλει πορείες σε μια λωρίδα, σε άλλη περιοχή κ.λπ.

– Ιδιαίτερα μεριμνά το νομοσχέδιο για να απαγορευτούν οι «αντισυγκεντρώσεις», ώστε να προστατεύουν τις φασιστοσυμμορίες από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

– Για τη διάλυση συγκέντρωσης επιτρέπεται «κάθε νόμιμο μέσο» γενικά. Χωρίς να αποκλείονται, έτσι, ακόμα και τα αστυνομικά πιστόλια.

– Η συμμετοχή σε διαδήλωση, που έχει απαγορευτεί, επιφέρει σκληρές ποινές μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση!

Πρόκειται ξεκάθαρα για έναν νόμο που παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Αυτό εκφράστηκε και από δεκάδες ανακοινώσεις-πορίσματα από φορείς και οργανισμούς όχι ιδιαίτερα φιλικούς προς το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του (δικηγορικοί σύλλογοι, ένωση εισαγγελέων, επιστημονική επιτροπή της βουλής, διεθνής αμνηστία κ.α.) που κατακρίνουν τον νόμο ή σημεία του.

Κράτος Έκτακτης Ανάγκης: απαραίτητο συμπλήρωμα των Μνημονίων

Η ψήφιση του νόμου για τις διαδηλώσεις είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην οικοδόμηση ενός ακόμα πιο βάρβαρου κράτους έκτακτης ανάγκης. Με ευκαιρία τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε μια γενική πρόβα αστυνομοκρατίας. Επιχείρησε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και επιδόθηκε σε μια επιχείρηση μαζικού εκφοβισμού της κοινωνίας. Μπροστά μας, άμεσα, βρίσκονται νέα νομοσχέδια και ένα ακόμα σκληρό, νέο μνημόνιο.

Για να επιβάλλουν αυτή τη βάρβαρη ταξική επίθεση, χρειάζονται ένα όλο και πιο σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και των δικαστηρίων. Σε όλο τον κόσμο, η αστική εξουσία, όλο και πιο γυμνή μπροστά στην κρίση και τη χρεοκοπία των πολιτικών της, χρησιμοποιεί όλο και πιο ακραία καταστολή ενάντια στις μάζες, τους αγώνες και τις εξεγέρσεις τους.

Ούτε βήμα πίσω!

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί ένα όργιο καταστολής και δολοφονικών επιθέσεων στα πιο πρωτοπόρα κομμάτια της κοινωνίας. Για να τσακίσει κάθε έννοια αντίστασης ψήφισε το χουντικού τύπου νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που δημιουργεί ένα καθεστώς αστυνομικής και ποινικής τρομοκρατίας σε αγωνιστές, εργαζόμενους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! Ο αγώνας ενάντια σε αυτό το χουντο-νόμο θα συνεχιστεί. Όχι από τη δήθεν «αντιπολίτευση», του ΣΥΡΙΖΑ, της ρεφορμιστικής αριστεράς και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που δεν θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν αυτή τη μάχη. Αλλά από τους εργαζόμενους και νέους, τους άνεργους και φτωχούς. Που «δεν μπορούν να αναπνεύσουν» στη σημερινή αθλιότητα και βαρβαρότητα. Που δεν θα δεχτούν αυτή τη νέα «κατάργηση της πάλης των τάξεων», όπως ονειρεύεται η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ. Που έχουν αρχίσει πάλι να αναζητούν διέξοδο μέσα από αγώνες, απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για κοινωνικές εκρήξεις και εξεγέρσεις.

Οι σιδερόφραχτοι νόμοι τους και οι μηχανισμοί καταστολής, όσο και να τους θωρακίσουν, δεν θα τους σώσουν. Τρέμουν μια επικείμενη άνοδο του κινήματος και των αγώνων ενάντια στην εξαθλίωση που ζούμε σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζουν ότι η «σταθερότητα» της κυβέρνησης, παρά τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του υπόλοιπου μνημονιακού συρφετού, θα κλονιστεί. Ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζομένων και νέων σε όλο τον κόσμο, να οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες και εξεγέρσεις απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτική και βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας. Με ενωτικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Με οργάνωση και αλληλεγγύη να τσακίσουμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής.

  • Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις
  • Αθώωση των συλληφθέντων της 9 Ιούλη
  • Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί του Β. Μάγγου
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Αφοπλισμός της αστυνομίας
  • Οι δρόμοι ανήκουν στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας
  • Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο. Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η αστυνομία δολοφονεί – Δικαιοσύνη για το Βασίλη

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ

Ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου είναι μία ακόμα δολοφονία της αστυνομίας και της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο 27χρονος Βασίλης, όπως και πολλοί άλλοι διαδηλωτές την προηγούμενη ημέρα, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο Βόλο από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον συλληφθέντα της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στις 14 Ιουνίου.

Από τον ξυλοδαρμό της αστυνομίας, έξω από το δικαστικό μέγαρο και στο αστυνομικό τμήμα, ο Β. Μάγγος υπέστη 7 κατάγματα πλευρών και ρήξη ήπατος και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες χωρίς να αποκατασταθεί η υγεία του και τελικά κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Ιούλη.

Η πολιτική του “νόμου και της τάξης” και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων είναι ένα καθαρό μήνυμα στην αστυνομία να χτυπάει διαδηλωτές, εργάτες, νεολαία, πρόσφυγες και μετανάστες. Η δολοφονία του Φλόυντ στην Αμερική ξεσήκωσε ένα παγκόσμιο κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Η δολοφονία του νεαρού Βασίλη φούντωσε ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση ενάντια στη μαφία του Μπέου και της ΑΓΕΤ – Lafarge και τους ένστολους δολοφόνους του Χρυσοχοΐδη.

Την Πέμπτη 9 Ιούλη, την ημέρα που ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα με την κυβέρνηση να βάζει την αστυνομία να πνίξει στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, να χτυπάει και να συλλαμβάνει δεκάδες διαδηλωτές.

Όμως, να γνωρίζουν ότι ούτε οι νόμοι ούτε η βία τους θα μας σταματήσουν!

Απαιτούμε:

Δικαιοσύνη για τον Βασίλη! Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του! Ένοχοι κυβέρνηση, Μπέος και αστυνομία!

Να αφοπλιστεί η αστυνομία! Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις!

Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα ανατραπεί με απεργίες, καταλήψεις και στο δρόμο !

Όλες και όλοι στις διαδηλώσεις ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αστυνομική βία την Πέμπτη 16 Ιούλη:

Αθήνα 7μμ Προπύλαια

Θεσσαλονίκη 7μμ Αγ. Βενιζέλου

Γιάννενα 7μμ Περιφέρεια

Ηράκλειο 7μμ Πλ. Λιονταριών

Βόλος 7.30 μμ Άγιος Νικόλαος

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Μοιραστείτε το άρθρο