Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 9 συλληφθέντες από την πορεία της Πέμπτης ενάντια στο σχέδιο νόμου για τις διαδηλώσεις

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 13/7, με εκατοντάδες αλληλέγγυους να δίνουν το παρών έξω από τα δικαστήρια όπου οι 9 συλληφθέντες από την πορεία της Πέμπτης 9/7 (ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις) πέρασαν από τον ανακριτή.

Οι συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εννιά πλημμελήματα και τρία κακουργήματα απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον ανακριτή και αφέθηκαν και οι 9 ελεύθεροι. Πιο συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, της έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή. Τα πλημμελήματα είναι η διατάραξη κοινής ειρήνης, η επικίνδυνη σωματική βλάβη, η βία κατά αστυνομικών, η ελευθέρωση κρατουμένου, η απόπειρα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, η απείθεια, η εξύβριση και η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από την μέρα της πορείας, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις χωρίς καμία προφανή αιτία και γίνονται παράλληλα φανερές οι πρακτικές των δυνάμεις καταστολής με ξυλοδαρμούς και βίαιες επιθέσεις απέναντι στον κόσμο που συμμετείχε στην πορεία, ακόμα και κατά τη στιγμή της αποχώρησής τους. Η απάντηση για τις άδικες συλλήψεις ήρθε με τη δυναμική συγκέντρωση των αλληλέγγυων έξω από την Ευελπίδων.

https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/videos/987054648402422/UzpfSTEwMDAwNTg4MzY0MjAxMjoxMzc1MDI4Mjc2MDM2NjE0/

 

Μοιραστείτε το άρθρο