ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 5+1 κατευθύνσεις δράσης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με συμμετοχή εκατό και πλέον ατόμων πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή  συνέλευση του δημοτικού σχήματος Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Δευτέρα βράδυ στον αίθριο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου. Στη συνέλευση τοποθετήθηκαν οι μισοί περίπου, αναπτύσσοντας προτάσεις για δράσεις και καταλήγοντας στη διατύπωση 5+1 κατευθύνσεων, στις οποίες το δημοτικό σχήμα θα δώσει προτεραιότητα την επόμενη περίοδο και αυτές είναι:

-Συμμετοχή στο κίνημα ενάντια στην καύση απορριμμάτων στο Τιτάν, καθώς αυτή αφορά όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και όχι μόνο τις δυτικές συνοικίες.

-Υποστήριξη όλων των κινήσεων για το θέμα ΟΑΣΘ.

-Δράση ενάντια στην παρεμπόδιση δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων που έχει σχεδιαστεί στο Ε ‘διαμέρισμα (περιοχή Μαρτίου με Αλεξάνδρειας ) και έχουν αρχίσει ακροδεξιοί της περιοχής να οργανώνονται.

-Για το θέμα των ελεύθερων χώρων και τη πρόθεση του δημάρχου να φτιάχνει τραπεζοπλατείες στην ουσία, θα βγει πλάνο δράσεων .

-Σύνδεση με το κίνημα art workers και την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στην εκπαίδευση.

-Τέλος, ένα σημαντικό ζήτημα προκύπτει με το ΙΚΑ Πύλης Αξιού, όπου ορατός είναι ο κίνδυνος κλεισίματος, με σκοπό την ένταξη του κτιρίου στο Δικαστικό Μέγαρο. Ο δημοτικό σχήμα θα έρθει πρώτα σε επαφή με τους εργαζόμενους εκεί και μετά θα εκπονήσει τις κινήσεις που θα ακολουθήσει. Σημειωτέον ότι στο ΙΚΑ Πύλης Άξιου λειτουργεί  μαστογράφος ο οποίος εξυπηρετεί εκατοντάδες ασφαλισμένους χαμηλών εισοδημάτων. Πάντως το ζήτημα αυτό θα μπει στις προτεραιότητες του σχήματος μόλις αποσαφηνιστεί επακριβώς τι  συμβαίνει.

Β. Γλ.

Μοιραστείτε το άρθρο