ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ «Το πρόβλημα δεν είναι ότι πεθαίνουμε αλλά ότι μας κάνουν να ζούμε έτσι»

Δευτέρα 6/7 19:30 κατειλημμένο πάρκο Ναυαρίνου

Οι  Συνάδελφοι σε [αργή] κίνηση στο  χώρο του βιβλίου – χάρτου – ψηφιακών μέσων και οι Εκδόσεις των συναδέλφων – Αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα βιβλίου, διοργανώνουν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στο κατηλειμμένο Πάρκο Ναυαρίνου σε μια εκδήλωση-συζήτηση με αφετηρία τα όσα ζήσαμε και βιώνουμε με αφορμή την πανδημία. Αντιμέτωποι με την απανθρωπιά των πολιτικών που υποστήκαμε με πρόσχημα την φροντίδα και την θεραπεία και αναλογιζόμενοι ότι το μέλλον είναι ακόμα χειρότερο, βάζουμε σε συζήτηση ένα ερώτημα που ζητάει απάντηση από χίλιες μεριές: Τι είδους ζωή θέλουμε να ζήσουμε; Σε ποιό κόσμο θέλουμε να ζήσουμε;

Οι ομιλητές που προσκαλέσαμε καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρημάτων της ριζοσπαστικής σκέψης και της κριτικής στην καπιταλιστική αντίληψη της πραγματικότητας.

Ο Βασίλης Μηνακάκης που το βιβλίο του «Μετά την πανδημία covid – 19. Τι είδους κόσμο θέλουμε» κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τις εκδόσεις ΚΨΜ. Μας συνδέει μαζί του μια πολύχρονη σχέση συναδελφική και εκτίμησης.

Ο Γιώργος Λιερός που το δοκίμιό του «Να τραβήξουμε το φρένο κινδύνου στο τρελό τρένο της προόδου» κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων σε ηλεκτρονική μορφή στο μέσο της καραντίνας και το μοιράσαμε και εμείς από το blog μας.

Ο Γιάννης Χαμόδρακας εκ μέρους του συλλογικού εγχειρήματος Αντίθεση, για την κατάργηση της μισθωτής εργασίας, του χρήματος και του κράτους -για τον κομμουνισμό, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας κυκλοφόρησαν την ανάλυση «Πανδημία: το σημείο έκρηξης της καπιταλιστικής σχέσης;». Μπορείτε επίσης να δείτε και το blog Ξενιστές καταστάσεων για την άρση της πανδημικής αποξένωσης, μια συλλογική μεταφραστική δουλειά πάνω στο θέμα της πανδημίας στην οποία επίσης συμμετείχε.