ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ: «Αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά»

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σήμερα ενάντια στην κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου με συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και γονείς. Η μεγάλη περίοδος καραντίνας και η ανησυχία για την πανδημία, όπως και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δεν εμπόδισαν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα, όπως το αποκαλούν, ενάντια στις κάμερες, στις αξιολογήσεις, στο σχολείο δύο ταχυτήτων. Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τις γενικές συνελεύσεις και τους αγώνες τους κάλεσαν σε νέα συγκέντρωση την Παρασκευή 29 Μαΐου στη 1 μ.μ. για κλιμάκωση του αγώνα και δικαίωση των αιτημάτων τους.

«Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον αυταρχικό της κατήφορο ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το οποίο υπονομεύει τη δημόσια εκπαίδευση και στις τρεις βαθμίδες, διώχνοντας τα παιδιά από τα ΕΠΑΛ, πιέζοντας για μεγάλα τμήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και δημιουργώντας ένα ασφυκτικό λύκειο-εξεταστικό κέντρο, το οποίο υποβαθμίζει τη γνώση και λειτουργεί σαν διώκτης μαθητών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κινδυνεύουν και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και συνολικά υποβαθμίζεται η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα, θα συνεχίσουμε για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και οπωσδήποτε δεν θα δεχτούμε να εφαρμοστεί αυτός ο εκπαιδευτοκτόνος νόμος! Η εκπαιδευτική κοινότητα θα είναι στις επάλξεις!» δήλωσε ο Γ. Κρεασίδης, εκπαιδευτικός, μέλος ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της ΕΔΟΘ με τις Παρεμβάσεις στο Δημόσιο.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών στάθηκαν και σύλλογοι γονέων με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της παιδείας. «Εάν θέλει πραγματικά η κυβέρνηση να ενισχύσει την παιδεία, να αποφασίσει να πάρει μόνιμους εκπαιδευτικούς, να φτιάξει νέα σχολεία σύγχρονα με ευθύνη του κράτους. Χωρίς ιδιώτες και μεσάζοντες! Να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα, φύλακες, νοσηλευτές, γιατρούς. Να έχουμε ένα σχολείο που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Καλύτερο από αυτό που είχαμε εμείς, όχι χειρότερο. Για ένα τέτοιο σχολείο παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζικά και οργανωμένα με όλους τους γονείς μαζί», τόνισε ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών:

«Έξω οι κάμερες από το σχολείο – Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα» (ΣΕΠΕ & ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

«Όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου – Απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως-ΝΔ – Μόνιμοι διορισμοί και όχι απολύσεις/μη προσλήψεις εκπαιδευτικών» (Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Ενότητα Εκπαιδευτικών Π.Ε.)

«Απόσυρση του νέου νομοσχεδίου για την παιδεία! Οι φοιτητές παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία» (Σ.Φ. Φυσικού, Γεωπονίας, Βιολογικού, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΠΤΔΕ, Ψυχολογίας, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Ηλεκτρολόγων-μηχανικών, ΣΟΦΕΘ)

«Όχι στο πολυνομοσχέδιο – Καμία απόλυση – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων» (Πρωτοβουλία Αναπληρωτών)

«ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο λαιμητόμος – Δικαίωμα όλου του λαού σε δουλειά-σπουδές» (Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών- Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ)

«Κλείσιμο σχολείων – Αξιολόγηση – Το νομοσχέδιο-έκτρωμα δεν θα περάσει» (Σύλλογοι ΠΕ Θεσσαλονίκης)

«Κοινοί αγώνες μαθητών, φοιτητριών, εκπαιδευτικών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση» (Ανοιχτή συνέλευση μαθητών/μαθητριών)

«Σχολείο των σύγχρονων αναγκών – Μορφωτικά δικαιώματα για ΟΛΑ τα παιδιά» (Δ’ ΕΛΜΕ)

«Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως» (Φ.Σ. Εικαστικού)

«Κυβέρνηση-Πρυτάνεις ακούστε το καλά, κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως – Όχι στην τράπεζα θεμάτων και στο σχολείο εξεταστικό κάτεργο – Όχι στις κάμερες – Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών – Όχι στην ηλεκτρονική εξεταστική – Πτυχία με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα – Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση – Μαθητές-Φοιτητές δεν πειθαρχούμε στα σχέδιά τους, τα ανατρέπουμε!» (Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής, Γαλλικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Μουσικού, Νομικής, Φιλολογικού)

Μοιραστείτε το άρθρο