ΤΟ ΡΕΑΛΙΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Μαζικό και δυναμικό “ΟΧΙ” στο σ/ν – λαιμητόμο της Κεραμέως

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΡΙΤΗΣ 19/5, Εγνατία – Θεσσαλονίκη

Αυτή την ώρα δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

ΖΩΝΤΑΝΗ αναμετάδοση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια από alfavita

ΑΘΗΝΑ – Μπροστά στη Bουλή

Με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου και σύνθημα “Το ριάλιτι δεν είναι για σχολεία”, χιλιάδες εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές συμμετείχαν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ανά  την Ελλάδα σήμερα ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και την τροπολογία για την αναμετάδοση μαθημάτων.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

 

 

Ολοένα μαζικότερες και δυναμικότερες οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, τις οποίες είχαν καλέσει ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί,  μαθητές, φοιτητές και γονείς. Πολλά τα μπλοκ, τα πανό και τα συνθήματα, τα οποία επικέντρωναν στις αντιδραστικές διατάξεις για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για την επιβολή κάμερας στις τάξεις των σχολείων που μετατρέπουν τη σχολική ζωή σε τηλεοπτικό σόου.

Στην Αθήνα, το σύνθημα που επικράτησε αποτυπώνεται στα πλακάτ που κρατούσαν εκπαιδευτικοί μπροστά στη Βουλή και σχημάτιζαν τη φράση: “Το ριάλιτι δεν είναι για σχολεία, τις κάμερες να βάλετε μες στα υπουργεία”.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Εγνατία

 

Στη Θεσσαλονίκη, στην κεφαλή της πορείας εκπαιδευτικοί κρατούσαν αφίσες με γράμματα που σχημάτιζαν το σύνθημα: Δεν θα περάσει. Η πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους – Εγνατία κατευθύνθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μέσω Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου.

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Εγνατία και Αγ. Σοφία

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Κλείσιμο σχολείων – Αξιολόγηση -Το νομοσχέδιο-έκτρωμα δεν θα περάσει! (Σύλλογοι ΠΕ Θεσσαλονίκης)

Έξω οι κάμερες από το σχολείο – Το αντιεκπαιδευτικό

πολυνομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα (Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης)

Κοινοί αγώνες μαθητών, φοιτητριών, εκπαιδευτικών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση (Ανοιχτή συνέλευση μαθητών/μαθητριών)

Ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση – Οι αγώνες μαθητών, φοιτητριών, εκπαιδευτικών δεν μπαίνουν σε καραντίνα (Ε.Σ.

ΠΑΜΑΚ, Φ.Ε.Ρ.Μ.Α., QUIETA MOVERE, Ε.Σ.Φ. , Α.Σ.Φ. )

Απόσυρση του νέου νομοσχεδίου για την παιδεία! Οι φοιτητές παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία (Σ.Φ. Φυσικού, Γεωπονίας, Βιολογικού, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΠΤΔΕ, Ψυχολογίας, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Ηλεκτρολόγων-μηχανικών, ΣΟΦΕΘ)

Το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας δεν θα περάσει (Συντονιστικό μαθητών Θεσσαλονίκης)

Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο τώρα (Ομοσπονδία γονέων Κ. Μακεδονίας)

Όχι στο πολυνομοσχέδιο – Καμία απόλυση – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (Πρωτοβουλία Αναπληρωτών)

Ριάλιτι δεν είναι η  σχολική ζωή – Αυτή η τροπολογία να μην εφαρμοστεί ( ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης)

Παντού εργατικοί αγώνες για δημόσια υγεία και παιδεία – Δουλειά με δικαιώματα για όλους – Κάτω η  αστυνομοκρατία (ΟΚΔΕ)

Όχι στο πολυνομοσχέδιο σφαγείο – Όχι παιχνίδια με τις ζωές και την υγεία μας – Όχι εξετάσεις-ελεύθερη πρόσβαση για όλα τα παιδιά (Η τάξη μας)

ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο λαιμητόμος – Δικαίωμα όλου του λαού σε δουλειά-σπουδές (Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών- Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Τσιμισκή και Αριστοτέλους

Όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου – Απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως-Ν.Δ. (Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΠΕ)

Κάτω το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως – Κανένα παράλληλο πρόγραμμα σπουδών – Ενιαία πτυχία – Όχι στην ηλεκτρονική εξέταση – Όχι κάμερες στα σχολεία – Όχι στο σχολείο εξεταστικό κάτεργο – Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή (Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής, Γαλλικής φιλολογίας, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Μουσικού, Νομικής, Φιλολογικού)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΥΜΑΘ

 

Σαραϊδάρη Παρθενόπη (Πόπη), φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ. και πρ. πρόεδρος Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης και μέλος Γεν. Συμβουλίου ΕΔΟΘ/Νομαρ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης, μέλος ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ εκπαιδευτικών Δ.Ε.:

 «Το νομοσχέδιο αυτό είναι επίθεση στους εκπαιδευτικούς. Δείχνει απαξίωση, δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλουν να καταργήσουν και τους εκπαιδευτικούς και την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι κάμερες αυτό είναι για μας. Γι’ αυτό κάθε τρεις τέσσερις μέρες έχουμε συλλαλητήρια. Μάλιστα είναι κάθε φορά και πιο μαζικά. Έτσι, προχωράμε σε γενικές συνελεύσεις αυτή τη βδομάδα και την επόμενη, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Προχωράμε αγωνιστικά με συλλαλητήρια, αποκλεισμούς, απεργίες».

Όσον αφορά τον σχεδιασμό των επόμενων ημερών και του τρόπου πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα, όπως το αποκαλούν καθηγητές, φοιτητές και μαθητές, σχολιάζει: «Ακούμε ότι η υπουργός Παιδείας θέλει να ψηφίσει το νομοσχέδιο πολύ σύντομα, παρότι έχει πάρει ήδη πίσω σημείο του και αυτό το θεωρούμε νίκη. Είναι αποτέλεσμα της δικής μας πάλης, του ανυποχώρητου αγώνα μας, τον οποίο θα τον συνεχίσουμε. Μπορεί να δούμε ακόμα και απεργία διαρκείας! Ο αγώνας μας θα έχει όλες τις μορφές. Η κατάσταση δεν θα πάει όπως θέλει η υπουργός, θα αναγκαστεί εκτός από άρθρα να πάρει και το νομοσχέδιό της ολόκληρο πίσω».

Θεοπίστη Καπέτα

Σχετικά: Νέες  κινητοποιήσεις κατά του αντι-εκπαιδευτικού σχεδίου νόμου και των καμερών στα σχολεία ΤΡΙΤΗ 19/5

Μοιραστείτε το άρθρο