Άγρια καταστολή της αστυνομίας, προσαγωγές και ξυλοδαρμοί στην Κυψέλη

Περίπου στη 1:30 το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη έγινε ξαφνική επέμβαση της αστυνομίας, με  αναίτιο κυνηγητό, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές. Η ακροδεξιά ατζέντα της κυβέρνησης συνεχίζεται…

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι ενώ είχε κυρίως νεανικό κόσμο στην πλατεία ξαφνικά έσβησαν τα φώτα δημιουργώντας πανικό στους παρευρισκόμενους. Η αστυνομία (ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ) άρχισε να ρίχνει δακρυγόνα και κρότου λάμψεις και να προχωρά σε προσαγωγές και συλλήψεις καθώς και σε ξυλοδαρμούς στην πλατεία και τους γύρω δρόμους προκαλώντας μία εμπόλεμη κατάσταση. Παράλληλα υπήρξαν παρενοχλήσεις και ξυλοδαρμοί ανθρώπων έξω από τα σπίτια που προσπαθούσαν να μπουν μέσα για να αποφύγουν την άγρια καταστολή.

 

(Τα βίντεο από κατοίκους της περιοχής)

Σύμφωνα με κόσμο που βρίσκονταν εκεί και παρακολουθούν την εξέλιξη, υπάρχουν τραυματισμένοι οι οποίοι έχουν πάει στο νοσοκομείο.  Παράλληλα υπάρχει κάλεσμα στη ΓΑΔΑ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας – στο ύψος του σταθμού μετρό Αμπελόκηποι) τώρα για τα άτομα που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής παρέμβασης.

Είναι πλέον φανερή η πολιτική της κυβέρνησης, με αφορμή την υγειονομική κρίση που έχει ξεσπάσει, να επιβάλλει μία αυταρχική πολιτική ακροδεξιού τύπου με την αστυνομία να προβαίνει σε άγριες επιχειρήσεις καταστολής υπαίθριων συναθροίσεων -πάντα επιλεκτικά.

Όπως είδαμε τις προηγούμενες μέρες στην Αγ. Παρασκευή, όπου η αστυνομία μετέτρεψε με την προκλητική παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ, που επιτέθηκαν με χημικά μέσα στην πλατεία, μια γειτονιά σε τοπίο με τις δυνάμεις καταστολής να κυνηγάνε στους δρόμους και τα στενά νέους/ες, που είχαν διαπράξει… έγκλημα με το να βρίσκονται απλά στα παγκάκια και τα σκαλάκια της πλατείας της γειτονιάς τους. Δυστυχώς για τους δήθεν προστάτες μας από την πανδημία ΜΑΤατζήδες, που με τα χημικά τους προκάλεσαν πλήθος κόσμου να βήχει δεξιά κι αριστερά, οι κάτοικοι της περιοχής υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χώρο απωθώντας με τις διαμαρτυρίες και τις φωνές τους τα ΜΑΤ, επιστρέφοντας και πάλι στην πλατεία, όπως είχε αναφέρει η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων.

ΝΕΟΤΕΡΕΣ πληροφορίες αναφέρουν 37 προσαγωγές, εκ των οποίων οι  5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις…

Μοιραστείτε το άρθρο