Έκοψαν το νερό των Σταγιατών!

Σταγιατιώτες/Σταγιατιώτισσες εν βρασμώ

Εδώ και περίπου 500 χρόνια, το χωριό των Σταγιατών υδρεύεται από την πηγή της Κρύας Βρύσης, που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τον οικισμό. Το νερό της πηγής είναι εξαιρετικής ποιότητας, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά στο παρελθόν για το νερό των Σταγιατών από ντόπιους, αλλά και από επισκέπτες που ακόμη και σήμερα έρχονται στην πλατεία του χωριού να πάρουν νερό με μπιτόνια για το σπίτι τους…

Πολλές, επίσης, είναι και οι μεθοδεύσεις για την υφαρπαγή του από το κράτος, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις εταιρείες που τους τρέχουν τα σάλια. Θέλουν πάση θυσία να εκμεταλλευτούν εμπορικά-επιχειρηματικά το δημόσιο αγαθό. Οι αγώνες των κατοίκων απέτρεπαν κάθε φορά την υφαρπαγή του.

Από 17/4/20 το νερό της Κρύας Βρύσης δεν τρέχει πια στα σπίτια του οικισμού!

Με πρόφαση την επιδημία και ότι “το νερό πάει χαμένο”, με πρόφαση την εφαρμογή της “μελέτης των υδάτινων πόρων” της χώρας, έκοψαν την παροχή της πηγής μας προς τα σπίτια του οικισμού. Με “έργα” που έκαναν τις προηγούμενες μέρες, εξέτρεψαν το νερό και το αντικατέστησαν, χωρίς καμία ειδοποίηση, με αγνώστου προέλευσης νερό, χλωριωμένο, σε καφέ και μπορντοροδοκόκκινους χρωματισμούς, που διέρχεται σε σημεία από αμιαντοσωλήνες.

Πρόκειται για μια μεθόδευση χρόνων που σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή από τα φερέφωνα των μνημονιακών πολιτικών, που θέλουν γη και ύδωρ προς δική τους εκμετάλλευση.

Το νερό των Σταγιατών συμβολίζει τη συνεύρεση των ανθρώπων, την κοινή τους πορεία με τη φύση!

Το σκάνδαλο της υφαρπαγής του νερού είναι και διατροφικό, καθώς με την υψηλή τιμολόγηση του νερού, που υπάρχει ήδη για τον κόσμο που ζει στα χωριά, στην ουσία αποτρέπει οποιονδήποτε να καλλιεργεί τη γη, όχι για να πουλήσει αλλά για να τραφεί.

Η κλοπή του νερού του χωριού ισοδυναμεί με την πλήρη υποβάθμισή του!

Και αυτό, ο ντόπιος πληθυσμός δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει!

Σταγιατιώτες/Σταγιατιώτισσες εν βρασμώ

Από Α.Π.Ο. ΔΡΑΣΗΣ:

Σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει, λέει ο ποιητής, κι εμείς από σήμερα δεν μπορούμε να το πιούμε γιατί τα σατανικά μυαλά της ΔΕΥΑΜΒ έφεραν άγνωστης προέλευσης νερό στη δεξαμενή από όπου υδρεύονται τα σπίτια του χωριού. Οι δημόσιες βρύσες συνεχίζουν να υδρεύονται απευθείας από την πηγή του χωριού.

Χωρίς καμιά ειδοποίηση μας στερεί (στα σπίτια) το νερό της Κρύας Βρύσης, της πηγής του χωριού, Μεγάλη Παρασκευή και εν μέσω πανδημίας. Καιρό τώρα είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο και κάναμε αγώνες διαφύλαξης του νερού και της ποιότητάς του. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι δεν θα αντιδράσει το χωριό. Ούτε ο κορονοϊός ούτε κανένας δεν μας σταματάει. Σταγιάτες σημαίνει νερό και Κρύα Βρύση.

Ενημέρωση των κατοίκων του χωριού μας για τη χτεσινή πραξικοπηματική ενέργεια της ΔΕΥΑΜΒ να αδρανοποιήσει την Κρύα Βρύση.
Σχετικό σημείωμα (φωτ.) θα μοιραστεί και θα αφισοκολληθεί σε όλο το χωριό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από Τοπικοποίηση: Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ

Μοιραστείτε το άρθρο