Μοτοπορεία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων για τα έξοδα κίνησης και τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Μοτοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 25/5 η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων με στόχο τη θεσμοθέτηση νόμου για την αποζημίωση καυσίμων, με τους εργοδότες στις περισσότερες περιπτώσεις να επιβαρύνουν τους διανομείς με τα έξοδα μετακινήσεων, μειώνοντας το ήδη πενιχρό εισόδημά τους. Η πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου, κάνοντας μία στάση στην ψαραγορά “Θάλασσα” για να διαμαρτυρηθεί για την εκδικητική απόλυση διανομέα. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στο ΥΜΑΘ όπου και πραγματοποίησαν παρέμβαση ενημερώνοντας για τα συνθήκες εργασίας και ζητώντας την κατοχύρωση αποζημίωσης καυσίμων. Παράλληλα διαμαρτυρήθηκαν για την επιχείρηση “εκκαθάρισης” στην efood με τις μαζικές απολύσεις που επιθυμεί να πραγματοποιήσει η εταιρεία.

Τα αιτήματα:

  • Θεσμοθέτηση Αποζημίωσης Καυσίμων με τουλάχιστον 0,03 λίτρα/χλμ Χ την Μέση Τιμή βενζίνης ανά περιοχή και με πραγματική χιλιομέτρηση!
  • Η Αποζημίωση Καυσίμων να είναι μηνιαία, αφορολόγητη, ακατάσχεση, να αναγράφεται στην μισθοδοτική κατάσταση και διεκδικήσιμη μέσω ΣΕΠΕ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β. Γλ.)



Δεν καίμε αέρα… ΚΑΙΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ!, μοτοπορεία για τη βενζίνη, Τετάρτη 25/5 στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Μοιραστείτε το άρθρο