«Έχουνε λεφτά, έχουμε φωνή, όχι στον κάθε βιαστή» ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ Θεσσαλονίκη 28/1

Ξεχείλισε η οργή στην Θεσσαλονίκη, όπου χιλιάδες κόσμου πλημμύρισε το κέντρο της πόλης, φωνάζοντας πλήθος συνθημάτων ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού, τις γυναικοκτονίες, την έμφυλη βία, την πατριαρχία, τα κυκλώματα και τη συγκάλυψη της εκμετάλλευσης των γυναικών.

Χαρακτηριστικά ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας, από την Καμάρα, Εγνατία, Αριστοτέλους, παλιά παραλία, Ν. Γερμανού, Αγγελάκη και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης:

Με την Γεωργία είμαστε μαζί, να στείλουμε στο διάολο τον κάθε βιαστή, Έχουνε λεφτά, έχουμε φωνή, όχι στον κάθε βιαστή, Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει στο δρόμο στη δουλειά καμία δεν είναι μόνη, Εργάτριες μετανάστριες είναι ενωμένες στο δίκαιο το έχουν οι εξεγερμένες, Μπάτσοι τιβί δικαστική αρχή, όλοι μαζί ξεπλένετε τον κάθε βιαστή, Αγώνας ταξικός και φεμινιστικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος…

Να σημειώσουμε πως η πορεία σταμάτησε για πολύ ώρα μπροστά από το “Αχίλλειον” στην παλιά παραλία, με φωνές και συνθήματα των χιλιάδων που συμμετείχαν κατά αυτών που εμπλέκονται στην υπόθεση της Γεωργίας και όλων των γυναικών που πέφτουν θύματα κυκλωμάτων εκμεταλλευσης και βιασμών.

ΦΩΤΟς: Ανθή Κ.

Μπροστά στο “Αχίλλειον” στην παλιά παραλία, με συνθήματα κατά αυτών που εμπλέκονται στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας.

Από την συγκέντρωση στην Καμάρα ξεκίνησε πορεία στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

https://new.infolibre.gr/2022/01/27/poreia-enantia-stin-koyltoyra-toy-viasmoy-tin-emfyli-via-kai-tis-gynaikoktonies-paraskeyi-28-01-stis-18-00-stin-kamara/

Μοιραστείτε το άρθρο