Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται μία συντονισμένη προσπάθεια κανιβαλισμού με συνεχή διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος του 34χρονου διδακτορικού φοιτητή, με στόχο την προώθηση της κυβερνητικής ατζέντας για τα πανεπιστήμια. Φτάνει μάλιστα σε τέτοιο βαθμό χυδαιότητας που παραποιούνται εσκεμμένα γεγονότα και παρά την ύπαρξη των βίντεο που δείχνουν μία τελείως διαφορετική εκδοχή από το κυβερνητικό – μιντιακό αφήγημα, προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο από αυτό που φαίνεται στο οπτικοακουστικό υλικό.
Η αρχή έγινε με την προσπάθεια σύνδεσης δύο τελείως διαφορετικών γεγονότων για την δημιουργία εντυπώσεων και την ενίσχυση της γραμμής περί ανομίας εντός των πανεπιστημίων. Ουδεμία σχέση είχε η αφισοκόλληση στο κυλικείο με το άλλο περιστατικό. Η κατασυκοφάντηση του διδακτορικού φοιτητή συνεχίστηκε με την παρουσίαση στοιχείων για το περιστατικό που είναι πλήρως ψευδή όπως ότι “χαστούκισε εργαζόμενη” στο κυλικείο της πολυτεχνειούπολης. Πρόκειται όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, για τη νέα ιδιοκτήτρια Γεωργία Τύρου, του πρώην Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου Μηχανολόγων, το οποίο είχε παλαιότερα εκκενωθεί από την αστυνομία. Ένα ακόμα ερώτημα που προκύπτει φυσικά είναι το πώς και με ποια κριτήρια ανέλαβε το κυλικείο.
Στη συνέχεια τα ΜΜΕ παρουσίασαν το περιστατικό ως ένα ξυλοδαρμό από 34χρονο φοιτητή, με τα γνωστούς επί πληρωμή αλλά και από υπέρμετρο ζήλο τρολ – υπαλλήλους να εκτοξεύουν οχετό σχετικά με την ιδιότητά του και το τι υποτιθέμενα διέπραξε. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια πρόκειται για 34χρονο διδακτορικό φοιτητή που κολλούσε αφίσα για τις εκδηλώσεις της Παρασκευής 9/5 στο κάτω μέρος του Πολυτεχνείου.
Όσον αφορά το ίδιο το περιστατικό, παρά τις ψευδείς καταγγελίες και τις ανυπόστατες κατηγορίες της ιδιοκτήτριας που υιοθέτησαν εσκεμμένα τα ΜΜΕ, όπως έγινε φανερό και από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, η ίδια κινήθηκε επιθετικά προς τα άτομα που επιχειρούσαν να κάνουν αφισοκόλληση και προχώρησε σε επιθετικές κινήσεις με τον 34χρονο να της σπρώχνει το χέρι και να την ακουμπά, διατηρώντας στη συνέχεια την ψυχραιμία του παρά τις κατηγορίες της ιδιοκτήτριας. Τα ΜΜΕ ωστόσο προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο – μαύρο και συνέχισαν να παρουσιάζουν το περιστατικό σαν ξυλοδαρμό. Το βράδυ της ίδιας ημέρας η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι φίλης του και συνέλαβαν τον 34χρονο με την κατηγορία πρόκλησης σωματικής βλάβης και τη φίλη του για υπόθαλψη.
Μετά την εξοργιστική αυτή δίωξη, ο 34χρονος συνέχισε να κανιβαλίζεται στα ΜΜΕ, όπου πέρα από δημοσιογράφο του OPEN, γνωστός αστυνομικός – τηλεπερσόνα ανέφερε γι’ αυτόν: «Αυτός είχε συμμετάσχει και σε περιστατικό με τα ΜΑΤ στη Νέα Σμύρνη. Οι αστυνομικοί τιμωρήθηκαν και αυτός βρήκε το δίκιο του. Το δικαστήριο ήταν υπέρ του, και είχε πει ότι τότε δεν είχε κάνει κάτι, αλλά απλώς καθόταν στη Νέα Σμύρνη.
Είμαι εναντίον της αστυνομικής βίας, όμως πώς να πιστέψω αυτόν τον άνθρωπο που μετά από χρόνια σηκώνει το χέρι του και χτυπάει μια ανυπεράσπιστη γυναίκα; Και αυτό είναι παράνομη πράξη.
Είναι συμπεριφορές που «έχει προηγούμενα». Ίσως αυτός να είχε επιτεθεί τότε στους αστυνομικούς».
Το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται ο αστυνομικός, είναι ο ξυλοδαρμός πολίτη στη Νέα Σμύρνη το 2021 από αστυνομικές δυνάμεις γιατί βρίσκονταν μαζί με φίλους του στο πάρκο, όπως φάνηκε και στα βίντεο που κυκλοφόρησαν από περαστικούς. Η χυδαιότητα όμως δεν έχει τέλος, η συντακτική ομάδα γνωστού μέσου αναφέρει σε άρθρο:
«Να θυμίσουμε ότι τότε η επικρατούσα εκδοχή (τουλάχιστον σε ορισμένα media), ήταν ότι ο ανυποψίαστος περίοικος, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς, μόνο και μόνο γιατί ήθελε να καθίσει στην πλατεία, αν και τα μέτρα για την πανδημία το απαγόρευαν. Τώρα και μόνο η εμπλοκή του με τις ομάδες εφόδου των αναρχικών, επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριζε τότε η Αστυνομία- αλλά κανείς δεν πίστευε- ότι δηλαδή ο νεαρός μαζί με τους συντρόφους του, ήταν στην πλατεία για να προκαλέσουν επί τούτου επεισόδια.
Οι αστυνομικοί είχαν καταδικαστεί για τη βάναυση συμπεριφορά τους σε βάρους του εν λόγω άνδρα. Σημειώνεται ότι μετά το συγκεκριμένο επεισόδιο στη Νέα Σμύρνη, είχαν γίνει εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, με τις εικόνες να θυμίζουν σκηνικό πολέμου, με έναν αστυνομικό να τραυματίζεται σοβαρά. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος των δήθεν ανυποψίαστων κατοίκων που δήθεν το μόνο που ήθελαν ήταν να κάτσουν στην πλατεία. Να προκαλέσουν επεισόδια ήθελαν…».
Παραπάνω φαίνεται πώς σε αγαστή συνεργασία κρατικοί μηχανισμοί και ΜΜΕ, κατασυκοφαντούν και κανιβαλίζουν έναν άνθρωπο που δέχθηκε αστυνομική βία και δολοφονία χαρακτήρα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.
Να αναφερθεί επίσης ότι παρά τις προσπάθειες του γνωστού Πρύτανη του ΕΜΠ για τις δηλώσεις “αυτό είναι το μαγαζί μου”, αναφερόμενος στο πανεπιστήμιο, τους χαρακτηρισμούς έσκορτ σε φοιτήτριες, τα συνεχή lock out του πανεπιστημίου, οι εκδηλώσεις την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν κανονικά με μαζική παρουσία κόσμου. Νωρίτερα ο ίδιος είχε προσπαθήσει να προχωρήσει σε lock out του πανεπιστημίου από τις 15:00 και είχε καλέσει την αστυνομία για να μην διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Κείμενα και ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο σχετικά με το περιστατικό στο κυλικείο:
“Ξέρω πως λένε ψέματα οι εφημερίδες”
Λένε πως την χαστούκισε… ΨΕΜΜΑΤΑ
Λένε πως είναι φοιτητής.. ΨΕΜΜΑΤΑ
Λένε ότι αυτή είναι υπάλληλος.. ΨΕΜΜΑΤΑ
Τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, μας γεμίζουν οργή.
Το ένα περιστατικό είναι βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ ΑΡΑΣ και ενός κομματιού του α/α χώρου. Γενικά, τέτοια περιστατικά δεν βοηθάνε το κίνημα να ορθοποδήσει, αλλά συμβάλλουν στην απομόνωση των εμπλεκόμενων μεριών από την κοινωνική βάση. Σε αυτό το κείμενο όμως δεν θα ασχοληθούμε με αυτό. Αναφέρθηκε μόνο και μόνο για να δείξουμε τον βρώμικο ρόλο των ΜΜΕ για το πώς πήγαν να το χειριστούν επικοινωνιακά, κάνοντας επίτηδες έναν αχταρμά, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο περιστατικό, για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Το δεύτερο περιστατικό έγινε για μία αφίσα. Συγκεκριμένα, συνδικαλιστικοί φορείς του ΕΜΠ, πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση σχετικά με την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9/5 στο κάτω Πολυτεχνείο. Στη διάρκεια της αφισοκόλλησης, η νέα ιδιοκτήτρια (κι όχι “υπάλληλος”) Γεωργία Τύρου του πρώην Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου Μηχανολόγων, ήρθε προς τον Υποψήφιο Διδάκτορα (κι όχι “φοιτητή”) με σκοπό να τον χτυπήσει. Πράγματι εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση, με φωνές αλλά δε δίστασε να ασκήσει και σωματική βία (με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να έχει μώλωπες στο σώμα του). Παρόλα αυτά, ο εργαζόμενος συνδικαλιστής διατήρησε την ψυχραιμία του και δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει τον λόγο της επίθεσης που του έγινε. Το πιο κατάπτυστο ψέμα των κυρίαρχων ΜΜΕ είναι πως ο εργαζόμενος άσκησε την οποιαδήποτε μορφή βίας σε βάρος της ιδιοκτήτριας. Έχουν γράψει πολλά διαφορετικά σενάρια στο έργο που πάνε να πουλήσουν, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των αναγνωστ(ρι)ών τους, για “βίαιη επίθεση κουκουλοφόρων σε εργαζόμενη του κυλικείου”, ότι “φοιτητής τη χτύπησε”, ότι “34χρονος φοιτητής τη χαστούκισε” και άλλα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις πως ακόμα κι όταν αυτή χειροδίκησε, ο ΥΔ δεν ανταπέδωσε. Όπως αναφέρει και το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο ΥΔ και μέλος του σωματείου κατασυκοφαντήθηκε, ενώ επίσης δέχτηκε απρόκλητη επίθεση κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης. Τα ακραία ψεύδη και στρεβλώσεις που διακινήθηκαν και αναπαράχθηκαν άκριτα παρουσίασαν το θύμα ως θύτη, ανατρέποντας πλήρως την πραγματικότητα.
Μέσα σε λίγη ώρα έγινε μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, αλλά και κρατική ασφάλεια μέσα στην Πολυτεχνειούπολη, καταπατώντας το άσυλο για ακόμα μια φορά. Παράλληλα, άρχισε με ταχύτατους ρυθμούς να μεταδίδονται τα fake news της υποτιθέμενης επίθεσης στην υπάλληλο, με πρωτοστάτες τα κυβερνητικά και άλλα media, όπως Καθημερινή, enikos, lawandorder, athens voice, protothema, thePresidentGR, ellada24, nicemagazine, news247, foititikanea, μέχρι και πιο προοδευτικά που ίσως να μην μπήκαν στη διαδικασία διασταύρωσης των λεγομένων τους τύπου “kosmodromio” κ.α.
Τελικά, το βράδυ έκαναν έφοδο στο σπίτι φιλικού προσώπου του συναδέλφου μας και συνέλαβαν τον ίδιο αλλά και το φιλικό του πρόσωπο. Τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, χθες το βράδυ. Τους απέδωσαν κατηγορίες πλημελημματικού χαρακτήρα, του ΥΔ για σωματική βλάβη, ενώ της φίλης του για υπόθαλψη (!). Σήμερα πέρασαν από Ευελπίδων και ζήτησαν 3ημερη αναβολή της δίκης με στόχο να πάει ο συνάδελφος στον ιατροδικαστή για τα χτυπήματα που δέχτηκε από την τραμπούκος ιδιοκτήτρια (με απευθείας ανάθεση(!) και χωρίς διαγωνισμό…) του κυλικείου Μηχανολόγων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά που πέρασαν οι δυο τους, το αίτημα αναβολής έγινε δεκτό, αλλά μόνο υπό τον όρο παράτασης της κράτησης, με αποτέλεσμα να μείνουν στο ΑΤ και στη ΓΑΔΑ αντίστοιχα μέχρι την Παρασκευή 9/5 που ορίστηκε η νέα δικάσιμος.
“Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος το νου σου ε;”
Κεντρική πολιτική κατεύθυνση αποτελεί πράγματι η ολόπλευρη επίθεση στο άσυλο και στην συνδικαλιστική δράση, ιδιαίτερα μέσα σε σχολεία και σχολές που αποτελούν χώρους έκφρασης των νέων.
Όπως αναφέρει και η Πρωτοβουλία ΜΤΠΧ & ΥΔ Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: “Πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια για τη δημιουργία εικόνας εγκληματικών φοιτητικών υποκειμένων. Προσπάθεια που γίνεται σε άμεση σύνδεση με τις ευρύτερες πολιτικές της διοίκησης για το πολυτεχνείο και κατά συνέπεια της κυβέρνησης. Η πρυτανεία Χατζηγεωργίου έχει ύποπτο ιστορικό απευθείας αναθέσεων (!) χώρων σε επιχειρηματίες, οι οποίοι όπως φαίνεται ικανοποιούν το πολιτικό του προφίλ. Η επίθεση που δέχονται εργαζόμενοι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τους συνδικαλιστές της δευτεροβάθμιας μέχρι τους ερευνητές, συνδέεται άμεσα με το περιστατικό αυτό: εγκληματοποιείται η συνδικαλιστική του δράση.”
Αυτή η ολοφάνερη κατεύθυνση καταστολής και τρομοκράτησης κάθε φωνής αντίστασης, ιδιαίτερα μέσα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, είναι πλέον πιο ξεκάθαρη από ποτέ!
Πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη πρότεινε την διαγραφή των φοιτητ(ρι)ών «που συμμετέχουν σε εγκληματικές ενέργειες», αγνοώντας πως η φοίτηση -με βραχιολάκι- αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα ακόμα και των κρατούμενων. Μάλιστα, παραδέχτηκε δημόσια πως το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν πέτυχε. Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, που ανέφερε «Δεν γίνεται να μην υπάρχουν αυτοματοποιημένες πειθαρχικές συνέπειες για εκείνους τους φοιτητές που έχουν μπλέξει την ελευθερία της έκφρασης με την οργανωμένη βία», χρησιμοποιώντας το αφήγημα “νόμος & τάξη”. Του συναδέλφου μας του επιτέθηκαν, τον διέσυραν, τον συνέλαβαν, χωρίς λόγο! Αν αυτό είναι το πρόβλημα, είμαστε όλοι & όλες αφισοκολλητές! Είμαστε όλοι & όλες συνδικαλιστές! Και δεν πρόκειται να τον αφήσουμε μόνο στα χέρια του κράτους.
…Θα ‘ρθει καιρός που θ’ αλλάξουν τα πράγματα…
- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση μέσα στις σχολές!
- Κάτω τα χέρια από τους 2 διωκόμενους! Να πέσουν άμεσα οι κατηγορίες!
- Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας και παρακολουθούμε τις διαδικασίες των Φοιτητικών μας Συλλόγων!
- Χτυπάνε έναν – Να απαντάμε 1000αδες!
- Όλοι & όλες να γεμίσουμε τις σχολές στέκια, σπρέι, αφίσες & πολιτική/ πολιτισμική έκφραση!
- Η ιστορία του Πολυτεχνείου του ‘73 μας δείχνει τον δρόμο! Να υπερασπιστούμε μαχητικά όλα εκείνα που μας έχουν στερήσει!
- Έξω οι τραμπούκοι μαγαζάτορες από τις σχολές! Το άσυλο δεν είναι τσιφλίκι κανενός!
- Να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για ένα πανεπιστήμιο με βάση τις σύγχρονες κοινωνικές μας ανάγκες!
Το πρωί της Δευτέρας 5/5 η μισθώτρια του νέου εμπορικού κυλικείου πλησίον της λέσχης των φοιτητών ΕΜΠ ξεκίνησε αντεγκλήσεις με παριστάμενους γιατί καταλάμβαναν (με τραπεζοκαθίσματα) το χώρο του προαυλίου μπρος από το νέο κυλικείο, τον οποίο κατά δήλωση της, είχε και αυτόν μισθώσει.
Αναφερόμαστε στον χώρο όπου φοιτητικά σχήματα και άλλοι παρουσίαζαν επί χρόνια, το πολιτικό υλικό τους. Το δε νέο εμπορικό κυλικείο είναι το ανακαινισμένο πρώην αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο του φοιτητικού συλλόγου των μηχανολόγων μηχανικών ΕΜΠ. Το μέχρι πρότινος αυτοδιαχειριζόμενο, αντιεμπορευματικό κυλικείο του συλλόγου είχε εκκενωθεί μόλις πριν λίγους μήνες από την πρυτανεία του ΕΜΠ (μαζί με τις καταλήψεις Γραμμικό και Παπασωτηρίου) και είχε δεχθεί στη συνέχεια επίθεση από φασιστοειδή (όπως συνέβει και στις καταλήψεις γραμμικό και παπασωτηρίου).
Στη συνέχεια, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, και κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης προσπαθήθηκε να κολληθεί αφίσα σε χώρο εξωτερικά του μισθωμένου μαγαζιού, η ιδιοκτήτρια αυτού αντέδρασε έντονα. Συγκεκριμένα, έσπρωξε και έβρισε το άτομο που επιχείρησε να τοποθετήσει την αφίσα. Στη συνέχεια άρπαξε τον κουβά με την κόλλα και τον πέταξε με το μεγαλύτερο μέρος της κόλλας να καταβρέχει παρευρισκομένους φοιτητές. Πάνω στην μανία της να πετάξει τον κουβά καταβρέχθηκε και αυτη με κόλλα πλησίον του αυτιού και του τριχωτού της κεφαλής.
Η ίδια δήλωσε ότι μπήκε κόλλα στο αυτί της και θα επιδιώξει να πάει στο νοσοκομείο.Σημείωση, δυστυχώς απαραίτητη: η κόλλα αυτή είναι υδατοδιαλητή.
Εαν ήμασταν αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι (ΑΡΔ), στοχεύοντας στο να δημιουργήσουμε κλίμα/είδηση/views θα λέγαμε ότι χειροδίκησε η ιδιοκτήτρια με (την παραπάνω) ευτελή αφορμή δημιουργώντας ψυχολογική συμφόρηση προς το άτομο που δέχθηκε την επίθεση της, ενώ στην συνέχεια η εκδικητική μανία της ίδιας είχε ως αποτέλεσμα να λούσει με κολλώδες υλικό παριστάμενο.
Τα παραπάνω γεγονότα είχαν ως αποτέλεσμα να συντρέξει προς αποκλιμάκωση ή προς επίρρωση της κατασταλτικής μανίας της διοίκησης του ΕΜΠ, η ασφάλεια του ιδρύμματος. Μετά αυτών στρατοπέδευσαν στο ΕΜΠ ΜΑΤ, Δράση και κρατική ασφάλεια και σε άμεσο χρόνο και γνωστοί φωτορεπόρτερ.
Από τα αστικά μέσα πληροφορούμαστε ότι η ιδιοκτήτρια της νέας επιχείρησης στο ΕΜΠ δήλωσε ότι έχει διάθεση να προβεί ή έχει ήδη προβεί σε μηνύσεις.
Λίγη ώρα αργότερα από την αρχή των παραπάνω γεγονότων και ανεξάρτητα από αυτά, κάποια άτομα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στη πλατεια της Πολυτεχνειούπολης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απόσπασμα αυτού του περιστατικού καταγράφει σε video ο καθηγητής δασολόγος-περιβαλλοντολόγος Ελευθέριος Σταματόπουλος, ο οποίος και το δημοσιοποίησε στα social media, από όπου και το αναπαρήγαναν πρωτίστως φιλοκυβερνητικά site. Στο βίντεο του κύριου καθηγητή ακούμε τα γέλια και το χουζούρεμα του ίδιου ή και ατόμων πλησίων αυτού. Είναι απορίας άξιο πώς αποτελεί διασκεδαστικό γεγονός κάτι το οποίο ταυτόχρονα καταγγέλεται.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο αστικά μίντια αναφέρθηκε επίθεση σε αστικό λεωφορείο, χωρίς άλλη εξήγηση ή περιγραφή αλλά με τη σημείωση/περιγραφή ότι ο οδηγός του λεωφορείου αναγκάστηκε να αναπτύξει ταχύτητα. Το αφήγημα ή μύθευμα αυτό – δε γνωρίζουμε- αλλάξε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το νέο αφήγημα των mass media, και δη των φιλοκυβερνητικών, αναφέρει ότι ο όδηγός του αστικού λεωφορείου είδε άτομα να πετάνε πέτρες μεταξύ τους και κάλεσε την αστυνομία.
Ανακοίνωση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: