Ο ακαδημαϊκός κόσμος της Γαλλίας βγαίνει και καλεί σε καταψήφιση της ακροδεξιάς

Ο φόβος είναι έκδηλος στην Γαλλία ότι η ακροδεξιά “βρίσκεται προ των πυλων της εξουσίας”, όπως λέγεται πλέον αυτή τη βδομάδα προς τον β’ γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών. Έτσι βγαίνουν και καλούν σε καταψήφιση των ακροδεξιών υποψηφίων την ερχόμενη Κυριακή. Έκκληση απηύθυναν 200 φιλόσοφοι που καλούν τους πολίτες να αποτρέψουν την πρόσβαση στην εξουσία της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης (RN). Ενώ σε ανακοίνωσή τους τα γαλλικά πανεπιστήμια και οι μεγάλες σχολές αναφέρουν ότι «Η απειλή είναι άμεση, πραγματική και πρωτοφανής» και «πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα».

Έκκληση 200 φιλοσόφων κατά της ένταξης της ακροδεξιάς στην εξουσία

Jean-Claude Monod, Barbara Cassin, Camille Froidevaux-Metterie, Claire Marin… Είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των φιλοσόφων, οι οποίοι μέσα από τις στήλες της Libération, καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν στον β’ γύρο για να αποτρέψουν την πρόσβαση στην εξουσία της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης (RN).

«Η επίγνωση του παγκόσμιου και κοσμοπολίτικου προορισμού της φιλοσοφίας, καθώς και της αιματηρής ιστορίας της ακροδεξιάς στην εξουσία, μας επιβάλλουν να καλέσουμε όλους τους Γάλλους πολίτες να δώσουν την ψήφο τους, στον β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών, στον υποψήφιο που είναι “σε θέση να κερδίσει την ΕΣ, είτε είναι υποψήφιος του Νέου Λαϊκού Μετώπου, της Αναγέννησης ή της Ρεπουμπλικανικής Δεξιάς”.

Μοιραστείτε το άρθρο