Κινηματικό Μπλοκ στο EuroPride Thessaloniki 2024, Σάββατο 29/6 στις 17:00 στη ΧΑΝΘ

ΦΩΤΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ 29/6


Κάλεσμα στην πορεία στο Κινηματικό Μπλοκ στο Europride 2024

ΟΡΑΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ

ΑΟΡΑΤΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

Θέλουμε να ζούμε και να υπάρχουμε όλες τις μέρες και όλες τις ώρες ακριβώς όπως εκφραζόμαστε. Θέλουμε να μπορούμε να υπάρχουμε με ασφάλεια στον δημόσιο χώρο περήφανα. Να είμαστε ορατά με όποια σεξουαλικότητα, σωματικότητα, ταυτότητα ή έκφραση φύλου. Χωρίς να δεχόμαστε διακρίσεις και βία. Αυτή την ορατότητα διεκδικούμε, όχι την ορατότητα που επιχειρεί να επιβάλει το σύστημα.

Φέτος, η σημαντική νίκη της ισότητας στο γάμο και την παιδοθεσία, γρήγορα μας απέδειξε ότι για τον δρόμο προς την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί το σύστημα δεν αρκούν, καθώς απευθύνονται περισσότερο στα πιο προνομιούχα από εμάς, αδυνατώντας να απαντήσουν σε ζωτικά ζητήματα επιβίωσης που η κοινότητα εξακολουθεί να βιώνει. Δε μας αφορά, λοιπόν, η ορατότητα μόνο όταν είμαστε καταναλωτές των εταιρειών που θέλουν να πλασάρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην ολοένα και μεγαλύτερη λοατκια+ αγορά. Η υποστήριξη και οι χορηγίες στο Pride μεγάλων επιχειρήσεων είναι ένα μεγάλο ροζ πλυντήριο που θέλει να τους ξεπλύνει από την άγρια εκμετάλλευση στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των υπηρεσιών και των εργοστασίων τους αλλά και από τα εγκλήματά τους που φτάνουν στις δολοφονίες αδελφών μας που αντιστέκονται. Είναι ένα ροζ πλυντήριο όταν σιωπούν για τα εγκλήματα σε βάρος μας, αλλά και σε βάρος άλλων καταπιεσμένων ομάδων όπως οι μετανάστ(ρι)ες και οι πρόσφυγες/ προσφύγισσες. Τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ αδέλφια μας είναι ανάμεσα στους 600 της Πύλου που έπνιξε το λιμενικό της Ελλάδας, στους βίαια επαναπροωθημένους στα σύνορα, στις βιασμένες γυναίκες και θηλυκότητες στα καμπς, στις δολοφονημένες ΤΡΑΝΣ από την αστυνομία. Αρνούμαστε επίσης την υποστήριξη από τις ιμπεριαλιστικές χώρες που δηλώνουν αλληλέγγυες στα αιτήματα του ΛΟΑΤΚΙΑ+ κινήματος, τη στιγμή που εξοπλίζουν το Ισραήλ και ανέχονται τις δολοφονίες των γυναικών και ΛΟΑΤΚΙΑ ατόμων και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Στοχεύουμε στην ορατότητά μας με ασφάλεια σε κάθε πτυχή της ζωής μας και επιδιώκουμε τη συσπείρωση όλου του κινήματος ενάντια στην ομοτρανσφοβία. Το περιστατικό στην πλατεία Αριστοτέλους τον περασμένο Μάρτιο, όταν δύο τρανς/κουίρ θηλυκότητες δέχτηκαν επίθεση από ομοφοβικό όχλο, ανέδειξε αυτήν ακριβώςτην ανάγκη. Σε μια συγκυρία κατά την οποία οι υλικές συνθήκες γίνονται όλο και πιο δύσκολες για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, με την ακρίβεια να καλπάζει, τα εργατικά δικαιώματα να περιορίζονται δραστικά και τη φτώχεια να μεγαλώνει η οικονομική ανεξαρτησία για να σταθούμε ορατά και ελεύθερα στην κοινωνία γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Πολύ συχνά δεν έχουμε τη στήριξη της οικογένειάς μας, οπότε οι σταθερές και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας είναι ακόμη σημαντικότερες για εμάς. Το λοατκια+ κίνημα χρειάζεται την ενότητα όλων των κινηματικών δυνάμεων, των εργατικών σωματίων και των φοιτητικών συλλόγων, και το αντίστροφο, δηλαδή το κάθε κίνημα χρειάζεται στο πλάι του την λοατκια+ κοινότητα, καθώς η καταπίεση του ενός είναι η καταπίεση όλων, και καμία δεν είναι ελεύθερη αν δεν είμαστε όλες μας ελεύθερες.

Ένας από τους στόχους μας είναι να ενωθούμε σε ένα κοινό Κινηματικό Μπλοκ στο EuroPride για τη συνέχιση της κοινής απάντησης στις φασιστικές επιθέσεις, στη καθημερινή βία και τη φτώχεια. To EuroPride είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την κοινότητά μας να κατοχυρώσουμε αυτή την ορατότητα στην πόλη και να αφήσουμε μια παρακαταθήκη αυτοπεποίθησης και διεκδικήσεων για το μέλλον.

Καλούμε τα εργαζόμενα, άνεργα και αυτοαπασχολούμενα λοατκια+ και αλληλέγγυα άτομα να έρθουν να διαδηλώσουν, να χορέψουν και φωνάξουν συνθήματα μαζί μας πίσω από το άρμα του Κινηματικού Μπλοκ στην πορεία του Pride στις 29 Ιουνίου στις 6μμ και στις εκδηλώσεις μας από τις 25 ως τις 27 του μήνα. Για να περάσουμε το μήνυμα της συνολικής διεκδίκησης της λοατκια+ ορατότητας και των υλικών συνθηκών που απαιτούνται για αυτήν.

Κινηματικό Μπλοκ στο EuroPride Thessaloniki 2024

Η μετατροπή κουήρ αγώνων σε πολύχρωμα πανηγύρια, με αφορμή το Europride

Μοιραστείτε το άρθρο