Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Μύθοι και Πραγματικότητα – Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, Πέμπτη 27/6 19:30 στην πλατεία Τσουκλείδη, Ίλιον

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Μύθοι και Πραγματικότητα.

Μέσα σε ένα περιβάλλον εφιαλτικής ακρίβειας, μασκαρεμένης ανεργίας, κρατικής/κυβερνητικής καταστολής και αυξανόμενης πολεμικής απειλής, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι και συνταξιούχοι, αναζητούμε τους δρόμους του αγώνα για μία πραγματική διέξοδο από τον καπιταλιστικό εφιάλτη. Η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, μέσα από την αδιάλειπτη δράση της στα Δυτικά της Αθήνας, στις εργατικές γειτονιές και δήμους της Αττικής, εδώ και έξι χρόνια, προσπαθεί να ανοίξει δρόμους συλλογικής δράσης στα καθημερινά μέτωπα αγώνα. Προσπαθεί να ανοίξει τα μονοπάτια επεξεργασίας και κατανόησης της εμπειρίας αγώνων, που χωρίς διακοπή, δίνονται καθημερινά από τον Λαό και τους εργαζόμενους. Αγώνων απέναντι στην εργοδοτική εκμετάλλευση και την κρατική καταστολή, για την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων στην Υγεία, και την Παιδεία, για το δικαίωμα στην δουλειά, ενάντια στην ακρίβεια.

Η επόμενη ημέρα των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουν μεσολαβήσει, αποδεικνύεται με απόλυτη συνέπεια απογοητευτική για τις εκλογικές προσδοκίες και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Ακόμα χειρότερα, κάθε φορά «γεννάει» νέους εφιάλτες, αποδεικνύοντας πως η καπιταλιστική κρίση που διαπερνά την ζωή μας, ιδιαίτερα τα τελευταία 15 χρόνια της μνημονιακής εξαθλίωσης που ξεπήδησε μέσα από την κρίση του χρέους, είναι πλέον ασύμβατη με την ζωή μας.

Η ακρίβεια και η φτιασιδωμένη με μισθούς πείνας και επιδόματα, ανεργία, δεν μπορεί να ανεχτούμε να είναι η ζωή μας, μέσα σε ένα κόσμο που η απειλή του πολέμου γίνεται ο καθημερινός εφιάλτης των λαών. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, αυξάνουν ραγδαία την προοπτική γενίκευσης του μακελειού. Το ΝΑΤΟ πολλαπλασιάζει και πυροδοτεί καθημερινά τις εστίες ενός νέου πολεμικού μακελειού στην ευρύτερη περιοχή και η ελληνική κυβέρνηση γίνεται ολοένα και περισσότερο απαραίτητο εργαλείο αυτής της απειλής. Ο αγώνας του Λαού για ψωμί δουλειά λευτεριά γίνεται πλέον αγώνας για την ίδια μας την Ζωή. Μια Ζωή που είναι πλέον ασύμβατη με τις ανάγκες του χρηματιστικού κεφαλαίου στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης.

Η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά μπαίνοντας στον έβδομο χρόνο δουλειάς, συνεχίζει την προσπάθειά της για την συσπείρωση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην περιοχή αυτή της Αθήνας, με μια καμπάνια για το δικαίωμα στην δουλειά, ενάντια στην ακρίβεια και την απειλή του πολέμου.

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, Πέμπτη 27 Ιουνίου, 7.30μμ,

Πλατεία Τσουκλείδη (Ναυσικάς και Βρισηίδος, πίσω από τον ΟΤΕ), Ίλιον

Μοιραστείτε το άρθρο