Όργιο καταστολής στην κατειλημμένη γειτονιά των προσφυγικών χθες βράδυ 20/6

‘Επειτα από άγρια καταστολή της ΕΛΑΣ στα κατειλημμένα προσφυγικά, χθες το βράδυ (20/06) ομάδα ΟΠΚΕ απήγαγε δύο από τα  μέλη της κοινότητας, μετά  από επιθέσεις, συνεχόμενες ρίψεις κρότου λάμψης και δακρυγόνων και προσπάθεια για να απαγάγουν και άλλα μέλη.

Οι δύο προσαγωγές από την βάρβαρη βραδινή επίθεση της ΕΛΑΣ μετατράπηκαν σε συλλήψεις με τις εξής κατηγορίες: φθορά περιπολικού, απόπειρα σωματικής βλάβης από πέτρες σε αυτούς που επέβαιναν στα οχήματα, εξύβριση και απειλή, νόμος περί όπων για τις πέτρες, αντίσταση.

Κάλεσμα σήμερα Παρασκευή 21/06:

-Στις 10.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων

-Στις 16.00 σε ανοιχτή συνέλευση στο κοινωνικό κέντρο (1ο μπλοκ) της κοινότητας

-Στις 18.00 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην γειτονιά, Κουζή & Κερκίνης

Παρακάτω κείμενο της συνέλευσης των κατειλημμένων Προσφυγικών σχετικά με την χθεσινοβραδινή καταστολή (20/06).

“20/06/2024 στις 22.30 ομάδα ΟΠΚΕ απήγαγε δύο μέλη της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών μέσα από την γειτονιά, επί της οδού Κουζή και ένα τρίτο διερχόμενο επί της οδού Δημητσάνας, προσήχθη επίσης από ομάδα ΟΠΚΕ.

Ο κόσμος της γειτονιάς αντέδρασε άμεσα και ακολούθησε όργιο καταστολής με επιθέσεις και συνεχόμενες ρίψεις κρότου λάμψης και δακρυγόνων. Δόθηκε μάχη σώμα με σώμα και στην συνέχεια ακολούθησε μεγάλος αριθμός ομάδας ΔΡΑΣΗΣ, όπου προσπάθησαν να απαγάγουν και άλλα άτομα που βρίσκονταν στον δρόμο. Ο αγωνιζόμενος κόσμος της γειτονιάς δεν τρομοκρατήθηκε και η μάχη συνεχίστηκε παίρνοντας μέσα από τα χέρια τους, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που οι αφηνιασμένοι και ταυτόχρονα τρομοκρατημένοι μπάτσοι, προσπαθούσαν να απαγάγουν για ακόμη μία φορά.

Όλα αυτά, συνέβαιναν μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών που έπαιζαν εκείνη την ώρα στο δρόμο και μπροστά σε ηλικιωμένους και εγκύους που έκαναν τον συνηθισμένο τους περίπατο. Συνέβαιναν δίπλα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου φιλοξενεί δεκάδες ασθενείς και σε μια γειτονιά που κατοικείται εκτός των άλλων, από ανθρώπους όλων των ηλικιών και διαφόρων ευπαθών ομάδων.

Το όργιο καταστολής ήρθε σε συνέχεια των τεσσάρων προσαγωγών που έγιναν δύο ημέρες πριν, την Τρίτη (18/06), όπου και πάλι επιχειρήθηκε από δυνάμεις ΔΡΑΣΗΣ να απαγάγουν περισσότερα συντρόφια, αλλά και που πάλι ο κόσμος της γειτονιάς αντιστάθηκε και κράτησε το δρόμο μέχρι να αφεθούν όλα τα μέλη της Κοινότητας.

Αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στη γειτονιά με τις συνεχείς παρακολουθήσεις καμερών, (ακόμη και αυτής που βρίσκεται πάνω στην Αλεξάνδρας και υποτίθεται πως είναι της τροχαίας και η οποία στρέφεται επί ώρες στα σπίτια και τις δομές της Κοινότητας), με τις συνεχείς διελεύσεις κάθε ειδών μπάτσων μέσα από την γειτονιά που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με διάφορους τρόπους, όπως λήψη βίντεο, φακούς στα πρόσωπα κλπ κι ένα σωρό άλλους τρόπους που προσπαθούν να μηχανευτούν τα κεφάλια της ΓΑΔΑ και τα ανεκδιήγητα υφιστάμενα όργανα τους, είναι μια απόπειρα τρομοκράτησης που όμως πέφτει διαρκώς στο κενό. Ο κόσμος των Προσφυγικών έχοντας δεχτεί αρκετές φορές καταστολή μέσα στα τελευταία 14 χρόνια, έχει απαντήσει όλες τις φορές μία προς μία με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Κάθε φορά, οι κατασταλτικές επιχειρήσεις τους δυναμώνουν τη γειτονιά, δυναμώνουν το κίνημα αλληλεγγύης και αυτοί κάθε φορά μηχανεύονται τρόπους για να ευχαριστήσουν τους εντολοδόχους τους που θέλουν και να ξεμπερδέψουν με την Κοινότητα αγώνα και να προχωρήσουν στην Ανάπλαση της γειτονιάς και στα ληστρικά τους σχέδια.

Μιας και οι προσπάθειες τους βρίσκουν δυναμικές απαντήσεις, μιας και τα κατηγορητήρια που στήνουν καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι και μιας καιτα αφεντικά τους τους τραβάνε το αυτί για τις αποτυχημένες επιχειρήσεις, οι εγκέφαλοι της ΓΑΔΑ αποφάσισαν τις τελευταίες μέρες να κλιμακώσουν την καταστολή και να κάνουν συνεχείς επιθέσεις στη γειτονιά. Ταυτόχρονα με την φυσική επίθεση, η ΓΑΔΑ και το κράτος σπεύδουν φυσικά να ενεργοποιήσουν τουε γνωστούς μιντιακούς μηχανισμούς διαχείρισης των πολιτικών  τους κρίσεων, επιχειρώντας για ακόμη μία φορά να νομιμοποιήσουν στην κοινωνική συνείδηση τη βία που παράγουν. Τόσο την Τρίτη 18/06 όσο και την Πέμπτη 20/06 αναπαράγουν όργιο ψευδών ειδήσεων και μάλιστα το μοναδικό μέσο που δημοσίευσε στις 18/06 ήταν η real για της οποίας την εμπρηστική επίθεση, έχει κατηγορηθεί ο σύντροφος μας Κ. Δημαλέξης και παρέμεινε ένα χρόνο στη φυλακή μέχρι και την πανηγυρική αθώωση του.

Είναι δικό τους πρόβλημα να τους ενοχλεί ό,τι συμβαίνει στον απελευθερωμένο και συλλογικά οργανωμένο χώρο της γειτονιάς και είναι δικό μας θέμα το πως θα τον διαφυλάξουμε.

Έχουμε πει κι έχουμε δείξει ξεκάθαρα όλα αυτά τα χρόνια, ότι τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο και ότι θα υπερασπιζόμαστε τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, τις ζωές μας και ό,τι χτίζουμε μέρα τη μέρα με πίστη και μαχητικότηταγια την προοπτική ενός κόσμου που ανθίζει ζωή.

Καλούμε τον αγωνιζόμενο κόσμο να πλαισιώσει τα Προσφυγικά και την περιφρούρηση της γειτονιάς, καθώς επίσης, να είναι σε επιφυλακή για επικείμενο στήσιμο προβοκάτσιας, έτσι ώστε να “νομιμοποιήσουν” νέα εισβολή στη γειτονιά των Προσφυγικών και να στηρίξουν την εξελισσόμενη στρατηγική έντασης.

Ο ένας σύντροφος αφέθηκε πριν λίγο ελεύθερος και οι άλλοι δύο, έχουν συλληφθεί με τις εξής κατηγορίες: φθορά περιπολικού, απόπειρα σωματικής βλάβης από πέτρες σε αυτούς που επέβαιναν στα οχήματα, εξύβριση και απειλή, νόμος περί όπων για τις πέτρες, αντίσταση. Υπάρχει και ένα δεύτερο σκέλος κατηγοριών, που αφορά τον τραυματισμό τεσσάρων μπάτσων και τις φθορές σε τρία αμάξια πολιτών. Μέχρι αυτήν την ώρα, το δεύτερο σκέλος πηγαίνει κατά αγνώστων, όμως θέλουν να το συνδέσουν με τους δύο συλληφθέντες. Είναι άξιο απορίας βέβαια πως δύο άτομα δεμένα πισθάγκωνα μέσα από το όχημα των ΟΠΚΕ  τραυμάτισαν μπάτσους και προκάλεσαν φθορές. Αυτό το γνωρίζουν μόνο οι πυθίες της ΓΑΔΑ.

Κάλεσμα σήμερα Παρασκευή 21/06:

-Στις 10.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων

-Στις 16.00 σε ανοιχτή συνέλευση στο κοινωνικό κέντρο (1ο μπλοκ) της κοινότητας

-Στις 18.00 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην γειτονιά, Κουζή & Κερκίνης

ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (Συ.Κα.Προ)

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο