Μικροφωνική-συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Αντρέα Φ, Δευτέρα 17/6 στις 19:00 Τσιμισκή με Γούναρη

Στις 22/4/2024, σκουπίδια της αντιτρομοκρατικής εισβάλουν -για δεύτερη φορά – στο σπίτι του συντρόφου Α.Φ. στην Πάτρα, και σε συνεργασία με την κρατική ασφάλεια απάγεται και μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ. Την επόμενη μέρα περνά από ανακριτή και εισαγγελέα. Την υπόθεση έχει αναλάβει και επίσημα η αντιτρομοκρατική. Του απoδίδουν κατηγορίες στο πλαίσιο του τρομονόμου (187Α) και μέσα σε ένα ευρύτερο κλίμα κρατικής καταστολής απέναντι σε όσους/ες υψώνουν ανάστημα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, τον προφυλακίζουν.

Ταυτόχρονα, στήνεται ένα μιντιακό σόου από τα καθεστωτικά, που σε πλήρη συνεργασία με τους μπάτσους αναπαράγουν τρομοσενάρια, με σκοπό να προδικάσουν με τηλεδίκες, με την ηθική εξόντωση και τη δημιουργία ενός χαρακτήρα που θα ταιριάζει στα αφηγήματά τους. Το κατηγορητήριο που αποδίδεται στον Αντρέα και το οποίο ο σύντροφος αρνείται στο σύνολό του, περιλαμβάνει την ένταξη, τη συμμετοχή και τη φυσική αυτουργία σε ενέργειες της συγκεκριμένης “οργάνωσης” υπό τον 187Α. Λίγους μήνες πριν, μπάτσοι εισέβαλαν στο σπίτι του συντρόφου με αφορμή την υπόθεση μικροκλοπής στα LIDL, η οποία αναβαθμίστηκε σε «ληστρική επιδρομή» και κατάσχεσαν προσωπικά αντικείμενα και τον υπολογιστή του και με “πειστήριο” τις συντροφικές και φιλικές του επικοινωνίες με πολιτικούς κρατούμενους τον συλλαμβάνουν. Αυτό που διαφαίνεται είναι αυτό που για μας είναι από την αρχή ξεκάθαρο: πρόκειται για μια ακόμη σαθρή προσπάθεια ποινικοποίησης οποιασδήποτε επαφής με έγκλειστους αγωνιστές, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δράσης.

Οι κατασταλτικές κινήσεις απέναντι στα αγωνιζόμενα άτομα της πόλης, ωστόσο, δεν σταματούν στη δίωξη του συντρόφου. Το πρωί της Παρασκευής 26/4/2024, όταν ο σύντροφος περνά από εισαγγελέα στην Ευελπίδων, διαφόρων ειδών μπάτσοι επιτίθενται στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιείται έξω από την κατάληψη Παραρτήματος στην Πάτρα, ρίχνουν χημικά και κρότου λάμψης και εισβάλουν στο Παράρτημα, πραγματοποιούν 26 συλλήψεις και κατασχέτουν κινηματικό υλικό. Το μοτίβο κρατικής εισβολής στα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα, όταν οι κοινότητες που συναντιούνται, δρουν κι αγωνίζονται σε αυτά, εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στα συντρόφια τους που διώκονται, αποδεικνύει τον τρόμο του καθεστώτος απέναντι στα συλλογικά κύτταρα αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και μαχητικής αντίστασης.

Από τους χιλιάδες νεκρούς στην ισοπεδωμένη Γάζα με τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους, τις δολοφονημένες μετανάστριες στον Έβρο, την καθημερινή επισφάλεια και τις γυναικοκτονίες, από όσες και όσους το κράτος προσπαθεί να εγκλείει αποκλείοντάς τους σε κέντρα κράτησης, φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, υπάρχει μόνο ένας, όχι πάντα ευδιάκριτος και σαφής αλλά κοινός παρονομαστής, και αυτός, αν μη τι άλλω είναι η ανεξάντλητη βία του κράτους. Όσο κατατρεγμένες, τοξικοεξαρτημένοι, μετανάστες/ριες, τσουβαλιάζονται σε δικογραφίες με ανεπαρκή στοιχεία και βαφτίζονται τρομοκράτες (187Α), πάντα υπό τις αδιάψευστες πηγές, μαρτυρίες και ενδείξεις της ΕΛ.ΑΣ. τόσο θα γεμίζουμε οργή και θα διαβεβαιώνουμε πως καμία δίωξη, καμία φυλάκιση δεν μπορεί να διαγράψει την πορεία των αγώνων μας, γιατί είναι πάντα δίκαιοι.

ΚΑΜΙΑ/ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΝΤΡΕΑ Φ.

Δευτέρα 17 Ιούνη 19:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου|Μικροφωνική-συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Αντρέα Φ.

Αλληλέγγυες/οι στον σύντροφο Α.Φ


Στις 22/04/2024 μπάτσοι της κρατικής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής εισβάλουν στο σπίτι του συντροφου Α.Φ και τον συλλαμβάνουν, στην Πάτρα. Μετά από πολλές ώρες κρατησης μεταγάγεται στην ΓΑΔΑ και την επόμενη μέρα περναει εισαγγελέα όπου και του αποδίδονται κατηγορίες στο πλαίσιο του τρομονομου (187Α). Ο σύντροφος προφυλακιζεται και μεταγάγεται στις φυλακές της Άμφισσας.

Η συγκεκριμένη δίωξη όπως πολλές άλλες σκευωρίες που έχουν στηθεί από τον κρατικό μηχανισμό ανά τα χρόνια στοχεύουν στην πολιτική και ηθική εξόντωση οσων αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στο υπάρχον. Τα ΜΜΕ και οι μπάτσοι από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να δημιουργήσουν ένα κλιμα τρομοκρατίας σε μια προσπάθεια να καταστείλουν τον ίδιο και όσους/ες αντιστέκονται σε κεφάλαιο και κράτος.

Εμείς επιλέγουμε παντα να στεκόμαστε ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που μας συνθλίβει.

Κανένα μόνο στα χέρια του κράτους

Αλληλεγγύη στον σύντροφό Α.Φ

Ταμείο αλληλέγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών

Μοιραστείτε το άρθρο