Ο “Εξωστρεφής” κατάληψη θα μείνει – ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα της Πέμπτης 13/6 και το πρόγραμμα Ιουνίου

Το πρωί της Πέμπτης 13/6 δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν στην κατάληψη του Εξωστρεφή στο λόφο Στρέφη. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα μέλη της κατάληψης, η αστυνομία πήρε τα λεφτά από το κουτί οικονομικής ενίσχυσης τα οποία ήταν πάνω από 300 ευρώ (στην ανακοίνωση της η αστυνομία ανέφερε για ποσό περίπου 170 ευρώ), καθώς και άλλα αντικείμενα και αποτυπώματα από την κατάληψη, προξενώντας παράλληλα καταστροφές στον χώρο. Στη συνέχεια αποχώρησαν με το χώρο να παραμένει προσβάσιμος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΤΟΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ

Το πρωί της Πέμπτης 13/6 οι γνωστοί τυχοδιώκτες συμμορίτες της ΕΛΑΣ μπούκαραν χώρο της κατάληψης του Εξωστρεφή. Εκεί έκλεψαν λεφτά από το κουτί οικονομικής ενίσχυσης (το οποίο είχε πάνω από 300 ευρώ) και άλλα αντικείμενα που δεν αναφέρθηκαν καν στην αναφορά τους. Πήρανε επίσης αποτυπώματα και έκαναν καταστροφές στο χώρο.

Ο εξωστρεφής αφέθηκε ανοιχτός και είναι κανονικά προσβάσιμος.

Καλούμε κόσμο σήμερα στις 8μμ να στηρίξει την κατάληψη του Εξωστρεφή.

Ξεφτίλες, φασίστες, μπάτσοι η θέση σας είναι εκεί που αφήσατε την πινακίδα (φωτό)

Βλάκες μπήκατε και βλάκες φύγατε.

Τα λέμε στους δρόμους.

ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ

Ο Εξωστρεφής αποτελεί από τις 20/04/2024 μια νέα κατάληψη – κοινωνικό στέκι, ανοιχτό στη γειτονιά, ελεύθερο από εμπορική κερδοφορία, έναν χώρο αντίστασης στον βίαιο εξευγενισμό της γειτονιάς των Εξαρχείων. Είναι ένας χώρος συλλογικοποίησης για όσα προάγουμε με τους αγώνες μας, δηλαδή τις καταλήψεις, τους ανοιχτούς χώρους πολιτικής έκφρασης και ζύμωσης, με γνώμονα την αυτοργάνωση και την αλληλεγγύη, χτίζοντας μια πιο φροντιστική σχέση με τη φύση και τα ζώα γύρω μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κοινότητες συνύπαρξης πέραν από εξουσιαστικές λογικές, να συμβιωσούμε και όχι να επιβάλλουμε τις ανθρώπινες ανάγκες μας στο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, την πατριαρχία.

Το άνοιγμα του Εξωστρεφή στη γειτονιά και στον κόσμο του αγώνα έχει στόχο να ελευθερώσει ένα ακόμα τμήμα του Λόφου, έπειτα από την αποχώρηση της κτηματομεσιτικής εταιρίας Prodea και των μπάτσων που είχαν στρατοπεδεύσειστον Λόφο για ενάμιση χρόνο. Αυτή η κατάληψη αποτελεί μια αντεπίθεση απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις και την επίθεση που δεχτήκαμε από το κράτος και το κεφάλαιο. Αποτρέποντας το άνοιγμα ενός καινούργιου μαγαζιού, επιδιώκουμε να προφυλάξουμε τον χώρο από τη μανία του εξευγενισμού και τη γειτονιά από την εκτεταμμένη εμπορευματοποίηση, καθώς και να αντισταθούμε σε κάθε είδους εξουσιαστικές, πατριαρχικές, ρατσιστικές, μισαναπηρικές και τρανσφοβικές συμπεριφορές που δεν μας αφήνουν χώρο να αναπνεύσουμε. Η κατάληψη του Εξωστρεφή είναι πλέον προσβάσιμη σε επισκέπτες του Λόφου που απλά θέλουν να αράξουν ή να καλύψουν βασικές ανάγκες σε νερό, καφέ ή τουαλέτα, σε πολιτικές συλλογικότητες, σε ομάδες της γειτονιάς και μη, σε παρέες, ανοιχτός για συνελεύσεις, προβολές, μοίρασμα ιδεών, εκδηλώσεις, κοινωνικές κουζίνες, παιχνίδια, κοινωνικοποίηση και λοιπές δράσεις!

Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί πλέον έναν χώρο αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης της γειτονιάς, που προωθεί το σεβασμό και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος του Λόφου, που αποκλείει την εκμετάλλευση ανθρώπων και ζώων και δημιουργεί μια ζώνη αντίστασης και αγώνα ενάντια στην καταστολή. Προτάσσουμε την αυτοοργάνωση των αναγκών μας, μακριά από λογικές ανάθεσης σε τρίτους που ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να μας καταλάβουν, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Εδώ δεν υπάρχουν αφεντικά και πελάτες, αυτο-εξυπηρετούμαστε και συνδιαμορφώνουμε τις αποφάσεις μας μέσω συλλογικών διαδικασιών. Υπερασπιζόμαστε από εδώ και στο εξής τον Εξωστρεφή ως ένα κατειλημμένο απελευθερωμένο έδαφος, συμμετέχοντας στον αγώνα για κατειλημμένους χώρους σε μια συγκυρία που δέχονται επίθεση. Η γειτονιά των Εξαρχείων κουβαλάει μεγάλη ιστορία καταλήψεων, μια ιστορία που θέλουμε να συνεχίσουμε.

Υπερασπιζόμαστε τον Εξωστρεφή ως αναπόσπαστο κομμάτι του Λόφου Στρέφη, ως ένα χώρο πολιτικής και κοινωνικής αντίστασης και δημιουργίας της κοινότητας της γειτονίας. Ο αγώνας μας μπορεί να φαίνεται τοπικός, στον Στρέφη, την πλατεία, το Πολυτεχνείο, την Μεσολογγίου, αλλά συνδέεται με τους αγώνες για ελεύθερους δημόσιους χώρους σε όλες τις γειτονιές, για τους αγώνες ενάντια στην τουριστικοποίηση κάθε πόλης, με τους αγώνες για γη και ελευθερία από τα μικρά μέχρι τα μεγάλα βουνά που λεηλατούνται στον βωμό του κέρδους, των καταπιεσμένων και εξεγερμένων από άκρη σε άκρη σε όλο τον κόσμο.

10, 100, 1000αδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Κατάληψη Εξωστρεφή


Πρόγραμμα για τον Ιούνιο

Σάββατο 15/6

6μμ Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

7μμ Πολιτική εκδήλωση για την υπόθεση «Σύντροφοι-Συντρόφισσες» Παρουσίαση μπροσούρας «Εκτοπισμός στην αοριστία» και συζήτηση

Δευτέρα 17/6

6μμ Ανοιχτή Αντισπισιστική Συνέλευση και δανειστική βιβλιοθήκη «Ολική απελευθέρωση»

Τρίτη 18/7

4μμ σκακιστικό καφενείο

7μμ Συνέλευση Κατάληψης Εξωστρεφής

Τετάρτη 19/6

6μμ Μπαρ Αστέρας Εξαρχείων

Πέμπτη 20/6

8.30μμ Προβολή και μπαρ για δικαστικά από συλλογικότητες και άτομα που συμμετείχαν στη Δερβενίων 56

Παρασκευή 21/6

9μμ Μπαρ/ Ρεμπέτικο οικονομικής ενίσχυσης

Σάββατο 22/6

6μμ Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη και μπαρ

Κυριακή 23/6

7μμ Ζουζουνοπεριπέτειες στο Λόφο Στρέφη

Δευτέρα 24/6

6μμ Ανοιχτή Αντισπισιστική Συνέλευση και δανειστική βιβλιοθήκη «Ολική Απελευθέρωση»

Τρίτη 25/6

4μμ σκακιστικό καφενείο

7μμ Συνέλευση Κατάληψης Εξωστρεφής

Πέμπτη 27/6

Εκδήλωση – Συζήτηση: Οι αντιφασιστικοί αγώνες από το 1990 έως σήμερα (Αναρχική Συλλογικότητα Acte)

Παρασκευή 28/6 6μμ Drill καφενείο

Σάββατο 29/6

6μμ Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη + μπαρ

Μοιραστείτε το άρθρο