Έξω οι φασίστες από το Ηράκλειο Αττικής – Καμία ανοχή στις επιθέσεις 


Το φασιστικό «φίδι» προσπαθεί να σηκώσει ξανά κεφάλι στις γειτονιές μας. Τις τελευταίες μέρες «τάγματα εφόδου» φασιστικών ομάδων έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο επιθέσεις στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου Αττικής. Προσεγγίζοντας οργανωμένα την πλατεία αργά το βράδυ, με κράνη και μπουκάλια μπύρας στα χέρια (!), τραμπούκισαν, κυνήγησαν και χτύπησαν νεαρούς που απλώς βρίσκονταν στο σημείο. Δεν παρέλειψαν φυσικά να αφήσουν και τα ναζιστικά και εθνικιστικά συνθήματά τους στους τοίχους της πόλης μας. 

Αυτές οι ενέργειες δεν έρχονται σαν «κεραυνός εν αιθρία». Αναπαράγονται και τροφοδοτούνται από την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, την αντιμεταναστευτική πολιτική της «Ευρώπης-φρούριο», την πολεμική της προετοιμασία και συνολικά της πολιτικής του συστήματος που γεννά φτώχεια και ρατσισμό. Οι φασίστες αποτελούν μακρύ χέρι του συστήματος στοχοποιώντας αγωνιστές/τριες της αριστεράς και του κινήματος. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσες φωνές αγωνίζονται και αντιδρούν αλλά και να πατήσουν πάνω στην οργή και την απογοήτευση του λαού στρέφοντας την ενάντια στους μετανάστες, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και το εργατικό κίνημα. 

Καμία αντισυστημικότητα δεν υπάρχει στην πολιτική τους δράση. Αξιοποιείται από το σύστημα για να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις, ανέργους, εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα και να δημιουργεί πλαστούς εχθρούς. Αξιοποιείται από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, προκειμένου να προωθούνται τα σχέδια και οι επεμβάσεις τους, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας και της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για την απομόνωση και το τσάκισμα των φασιστικών ομάδων, όποιον πολιτικό μανδύα και αν χρησιμοποιούν κάθε φορά. 

Δε θα δώσουμε ούτε σπιθαμή στους φασίστες και τους δολοφόνους! Δίνουμε μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τους πολέμους του κεφαλαίου, για την υπεράσπιση των αναγκών, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας! Τσακίζουμε το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει!

Όλοι και όλες την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 19.00 στα Προπύλαια στο συλλαλητήριο για τον έναν χρόνο από το ρατσιστικό έγκλημα στην Πύλο, το οποίο στοίχισε τη ζωή 600 προσφύγων. 

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία μας, τις πλατείες και τους χώρους εργασίας μας!

ΝΑΡ-νΚΑ Βορείων, οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μοιραστείτε το άρθρο