3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Κω, Παρασκευή 14 και Σάββατο 15/6

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κω είναι μια αυτοργανωμένη συλλογική προσπάθεια που συντονίζεται από τον Κοινωνικό Χώρο της Μανδηλαρά, με τη συμμετοχή ατόμων και εγχειρημάτων. Η αρχική σκέψη ήταν να δοθεί ένας αέρας, μια εικόνα, μια φωνή από την ακριτική, επαρχιακή, νησιωτική Ελλάδα με βασικό πρόταγμα την αλληλεγγύη, τον αντιρατσισμό και αντιφασισμό.

Οι εικόνες που κυριαρχούν στα κυρίαρχα μέσα για το νησί είναι εικόνες που παλεύουμε καθημερινά να μη προβάλλονται. Θέλουμε να δείξουμε την άλλη πλευρά, αυτήν της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και να δυναμώσουμε τη φωνή μας.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Στεκόμαστε απέναντι σε μια Ευρώπη φρούριο που συντηρεί τη ξενοφοβία, τον ρατσισμό και φλερτάρει ανοικτά με το φασισμό. Μια Ευρώπη που διακινεί ελεύθερα όπλα και εμπορεύματα και θεωρεί λαθραίους τους ανθρώπους. Μια Ευρώπη που πνίγει ανθρώπους στη Μεσόγειο, όπως ξεκάθαρα μας υπενθυμίζει το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου ένα χρόνο πριν. Μια Ευρώπη που στηρίζει ανοιχτά την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Με το ελληνικό κράτος όχι μόνο συνένοχο στη θανατοπολιτική τους αλλά άμεσο συνεργό.

Για μας κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Για εμάς ο αντιφασισμός δεν είναι να εναντιώνεσαι μόνο στους φασίστες αλλά και στα αίτια που γεννούν αυτές τις ιδέες και πρακτικές. Για εμάς, αντιφασισμός σημαίνει αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, ζωή. Ένας διαρκής αγώνας για την ισότητα και την ελευθερία.

Μοιραστείτε το άρθρο