Μικροφωνική Συγκέντρωση από τα Ζιζάνια έξω από τα γραφεία της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, Παρασκευή 14/6 στις 10:00

Το πρωί της Τετάρτης εμφανίστηκαν εργάτες στην εκκενωμένη κατάληψη των Ζιζανίων για να σφραγίσουν το κτήριο. Το κυβερνητικό σύνθημα δόθηκε εξάλλου πριν από λίγες ημέρες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για αύξηση της καταστολής και των επιχειρήσεων απέναντι σε κάθε κατάληψη.

Καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση την Παρασκευή 14/6/2024 στις 10:00 έξω από τα γραφεία της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, Φαβιέρου 30, Μεταξουργείο. Η συγκεκριμένη εταρεία διαχειρίζεται όλα τα κτήρια του δημοσίου και είναι αμέσα υπεύθηνη για την εκκένωση του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου Ζιζάνια, κάθως κατέθεσε μήνυση για την κατάληψη και ξεκίνησε την όλη διαδικασία εκκένωσης.
ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ
ENGLISH.
We call for gathering on Friday 14/6/2024 at 10:00 in front of the offices of “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, Favierou 30 Metaxourgeio. The specific state company is responsible of all the buildings own by the public sector, and is direct responsable of the eviction of the Squated Social Center Zizania, since they filed the lawsuit against the squat to start the legal proceedings for its eviction.
NO EVICTION WILL REMAIN UNANSWERED
10-100-1000 SQUATS, AGAINST A WORLD OF ORGANISED DECAY

Ενημέρωση για τα σημερινά (Τετάρτη 12/6) γεγονότα στα Ζιζάνια

Σήμερα Τετάρτη 12/6/2024 ξεκίνησαν εργασίες για το μπάζωμα των “εισόδων” των Ζιζανίων. Το κτήριο θεωρείται διατηρητέο αλλά αυτό προφανώς δεν σταματάει το κράτος από το να κάνει ότι είδους παρεμβάσεις θέλει, ειδικά όταν αφόρα κατειλημμένους χώρους. Όπως πάντα, η νομιμότητα χρησιμοποιείται κατά το δοκούν όταν εξυπηρετεί τους καπιταλιστικούς στόχους του κράτους, και αγνοείται όταν δεν τους εξυπηρετεί. Αλληλέγγυος κόσμος προσέγγισε το κτήριο και αφού προσπάθησε να ζήτησει εξήγησεις για το ποιες εργασίες συμβαίνουν ακριβώς καθώς και αν υπάρχουν σχετικές άδειες , κατάλαβε ότι ούτε εργολάβος ήταν παρών ούτε κάποια άδεια είχε δωθεί και ότι η όλη διαδικασία γινόταν τελείως άτυπα . Παράλληλα, έγινε επικοινωνία με την εταιρία του δημοσίου “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, όπου είναι η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται όλων των ειδών τα δημοσία κτήρια μαζί και αυτό των Ζιζάνιων, όπου έγινε ξεκαθάρο ότι είχαν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και ήταν αυτοί που είχαν ξεκινήσει την διαδικασία. Συγκεκρίμενα ύστερα από παράπονα που διατυπώθηκαν για τις εργασίες που λαμβάνουν χώρο χώρις άδεια, ο εργαζόμενος στο τηλέφωνο, προέτρεψε να γίνει μία αναφόρα με αριθμό πρωτοκόλλου και η απάντηση στο ότι αυτό θα πάρει τουλάχιστον δύο μέρες, αλλά και το ότι οι εργασίες θα έχουν τελειώσει μέχρι τότε, ανταποκρίθηκε με ένα απλό “Το ξέρω”… Καθόλη την διαρκεία που ο κόσμος ήταν συγκεντρώμενος όλο και περισσότεροι ΟΠΚΕ και ΜΑΤ μαζεύονταν με κύριο μέλημα τους να παρενοχλούν τον συγκεντρωμένο κόσμο. Τελικά, μετά από τις διαρκείες πιεσεις που ασκήθηκαν, οι εργασίες στάματησαν με μόνο ένα από τα παράθυρα να έχει σφραγιστεί προς το παρόν . Προφανώς δεν έλειψαν οι τραμπουκισμοί των μπάτσων για να διώξουν τον κόσμο και τον ακολούθησαν από τα Ζιζάνια μέχρι την Πατησίων με κράνη και ασπίδες.

Είναι ξεκάθαρο για μας ότι την ευθύνη για την εκκένωση καθώς και οτιδήποτε συμβεί στο κτήριο από εδώ και πέρα, την έχει το κράτος και οι μπάτσοι του, αλλά και πολύ συγκεκριμένα η εταιρεία του “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” Ο Χρυσοχοΐδης και ο Δούκας . Τα καθάρματα των ΜΜΕ επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά ότι “το κτίριο επιστρέφει στους νόμιμους ιδιοκτήτες του ” και πως αποκαθιστά “τον νόμο και την τάξη”. Το να τσιμεντώσουν τα παράθυρα και να αφήσουν το κτίριο να ρημάξει, δείχνει ότι η ηθική της ιδιοκτησίας είναι πιο σημαντική γι’ αυτούς από τη πραγματική ζωή που κατοικεί μέσα του και προσφέρει ανάσα στη γειτονιά. Εμείς επισκευάσαμε τους τοίχους, τη στέγη, τα πατώματα και τα παράθυρα αυτού του κτιρίου ξανά και ξανά όλα αυτά τα χρόνια, αρνούμενοι την παραμέληση και την καταστροφή του, αρνούμενοι να μετατραπεί και αυτή η γωνιά της γειτονιάς μας βορά του καπιταλισμού και του εξευγενισμού . Στην καταστροφή των δημοσίων και απελευθερωμένων χώρων θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντι τους. Καλουμε σε συγκέντρωση-μικροφωνική την Παρασκεύη στις 10.00 έξω από τα γραφεία της εταιρίας “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, Φαβιέρου 30, Μεταξουργείο.

10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Ζιζάνια

Καλούμε σε μικροφωνική στην πλατεία Βικτωρίας την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 6.30

Υποστηρίζουμε το κάλεσμα για τη διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στη Βικτωρία την ίδια μέρα στις 7.30

Καλούμε σε συγκέντρωση και μικροφωνική την Παρασκευή 14 Ιουνίου έξω από τα γραφεία της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στις 10 π.μ.

Στηρίζουμε επίσης τα καλέσματα για τη διαδήλωση ενάντια στην κρατική δολοφονία στην Πύλο στα προπύλαια στις 14 Ιουνίου στις 7, τη διαδήλωση ενάντια στα κέντρα κράτησης στην Κόρινθο στις 12μμ το Σάββατο 15 Ιουνίου και τη διαδήλωση ενάντια στα ισραηλινά συμφέροντα στον εξευγενισμό της Εξαρχίας την ίδια μέρα από το ΚΑΤ Πολυτεχνείο στις 8μμ


Ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο «Ζιζάνια» που εκκενώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. την Τετάρτη 5 του Ιούνη.

Ως εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες αναγνωρίζουμε τη σημασία τόσο των εργατικών αγώνων όσο και των ευρύτερων κοινωνικών. Γιατί για μας όση αξία έχουν οι αγώνες για καλύτερους μισθούς και συνθήκες στους χώρους εργασίας, άλλη τόσο έχουν και οι αγώνες ενάντια, για παράδειγμα, στην παρανομοποίηση και τις μαζικές δολοφονίες μεταναστών/ριών στα σύνορά από το ελληνικό κράτος (βλ. δολοφονικό ναύαγιο στην Πύλο τον Ιούνη του ʾ23).

Τα «Ζιζάνια» είναι μια κατάληψη, μια κοινότητα που οργανώνει και συμμετέχει σε αγώνες ενάντια στον εξευγενισμό, ενάντια στις ρατσιστικές επιχειρήσεις-σκούπα των μπάτσων, ενάντια στις εξώσεις μεταναστών/ριών και ντόπιων στο κέντρο της πόλης, ενάντια στον διάχυτο σεξισμό, την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Συμμετέχουν και στηρίζουν εργατικούς αγώνες -όπως αυτήν που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Γράψας» τον Νοέμβρη του ʾ22– και απεργίες, με εκδηλώσεις και κοινωνικές κουζίνες σε δημόσιους χώρους τις μέρες των γενικών απεργιών.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι στα Ζιζάνια οργανώνονται μαθήματα ξένων γλωσσών σε μετανάστες/ριες και ντόπιους, όπως και μαθήματα στήριξης-προετοιμασίας μαθητών/ριών για τις πανελλαδικές εξετάσεις έξω από και ενάντια στο κυρίαρχο εκμεταλλευτικό-καπιταλιστικό πλαίσιο της εκπαίδευσης, στη βάση της αλληλεγγύης και της κοινότητας.

Σε μια περίοδο που η ιδιωτικοποίηση και η ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους της εκπαίδευσης γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, πρωτοβουλίες σαν κι αυτή των Ζιζανίων δείχνουν ότι υπάρχουν χώροι και εγχειρήματα που αντιστέκονται στο ανταγωνιστικό μοντέλο της εκπαίδευσης. Αυτός είναι άλλωστε και ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει η εκπαίδευση το πραγματικό της νόημα: μέσα από κοινότητες των καταπιεσμένων, με στόχο κοινωνίες αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.

Ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση στηρίζουμε τη συγκέντρωση υπεράσπισης της Κοινότητας των Ζιζανίων μπροστά από το κτίριο των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.» την Παρασκευή 14 του Ιούνη ώρα 10:00, στην οδό Φαβιέρου 30 στο Μεταξουργείο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Μικροφωνική Συγκέντρωση από τα Ζιζάνια έξω από τα γραφεία της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Μοιραστείτε το άρθρο