Παρεμβάσεις σε πρεσβείες σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό και την απεργό πείνας Lea Courtois Dakpa

Την Τρίτη 4/6 πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες παρεμβάσεις έξω από τις πρεσβείες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό και τους/τις διωκόμενους/ες Ευρωπαίους/ες διεθνιστές/τριες συντρόφους/ισσες που συνελήφθησαν στην κατάληψη της Νομικής στις 14/5 και βρίσκονται υπό καθεστώς απέλασης.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Lea Courtois Dakpa

«Υπενθυμίζω στον κόσμο γιατί κρατούμαστε: η Παλαιστίνη βρίσκεται υπό σιωνιστική στρατιωτική κατοχή από το 1948, υποκείμενη σε απαρτχάιντ και γενοκτονία. Η κράτησή μας είναι μια πολιτική κίνηση για να καταπνίξουνε την αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη. Αυτό δεν θα το επιτύχουν» – Lea Courtois Dakpa

Τους τελευταίους 8 μήνες γινόμαστε μάρτυρες μιας εξελισσόμενης γενοκοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Ο Νετανιάχου με την στήριξη των ΗΠΑ και τις ευλογίες της πλειοψηφίας των ΝΑΤΟικών χωρών συνεχίζει το έργο των προκατόχων του, που από την Νάκμπα του 1948 έχουν ως στόχο τον αφανισμό της παλαιστινιακής αντίστασης και των κοινωνών της. Το ελληνικό κράτος ταυτιζόμενο και πλήρως εξαρτώμενο από τις «δυτικές υπερδυνάμεις» συμμετέχει κοινές σε στρατιωτικές ασκήσεις με τους δυνάστες των Παλαιστίνιων καθώς και παρέχει τις ΝΑΤΟικές του βάσεις (όπως στη Σούδα) για την μεταφορά οπλισμού προς την εμπόλεμη ζώνη της Γάζας.

Ο Παλαιστινιακός λαός που έχει υποστεί έναν συνεχιζόμενο διωγμό επί 76 χρόνια και αμέτρητες σφαγές από τους σιωνιστές δυνάστες του, έχει επιδείξει διαρκή μαχητικότητα με κορυφαίες στιγμές την πρώτη και την δεύτερη Ιντιφάντα, γενικευμένες λαϊκές εξεγέρσεις και συμμετοχή σε ένοπλες συγκρούσεις, όπως αυτή της 7ης του Οκτώβρη του 2023, κατά των δυναστών του. Από εκείνη την ημέρα, σε Γάζα και Δυτική Όχθη μετράμε πάνω από 36.000 νεκρούς και 79.000 Παλαιστίνιους τραυματίες από τον ισραηλινό Στρατό μεταξύ των οποίων 15.000 νεκρά παιδιά.

Το κίνημα αλληλεγγύης που ξέσπασε σε ολόκληρη την υφήλιο ενισχύεται και ισχυροποιείται μέρα με τη μέρα όσο και αν έχουν προσπαθήσει να το φιμώσουν και να το ποινικοποιήσουν. Από τις καταλήψεις πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, μέχρι τις επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων στην Ευρώπη και από τις μαχητικές διαδηλώσεις έξω από τις Πρεσβείες του σιωνιστικού κράτους στην Λατινική Αμερική μέχρι τις ένοπλες συγκρούσεις στα σύνορα του Λιβάνου και της Συρίας, ο πολύμορφος αγώνας για την απελευθέρωση των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών είναι ζωντανός.

Στα λεγόμενα “πολιτισμένα” δυτικά κράτη η οποιαδήποτε ενέργεια ή και απλή δήλωση αλληλεγγύης με το σφαγιαζόμενο λαό της Παλαιστίνης καταπνίγεται βίαια, όπως και έγινε με την κατάληψη της Νομικής Σχολής στην Αθήνα στις 14/5, λίγες ώρες αφότου είχε προσπαθηθεί να στηθεί ένα κέντρο αγώνα εκεί ώστε να συντονιστούν και προπαγανδιστούν οι επόμενες κινήσεις αλληλεγγύης. Η κατάληψη της συγκεκριμένης σχολής επιλέχθηκε άλλωστε και για την αγαστή συνεργασία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με το κράτος του Ισραήλ. Κατά την εκκένωση της Νομικής συνελήφθησαν 28 συντρόφια, ανάμεσα στα οποία και 9 διεθνιστές Ευρωπαίοι σύντροφοι, οι οποίοι και κρατήθηκαν στο κολαστήριο-camp μεταναστών της Αμυγδαλέζας για σχεδόν δύο εβδομάδες, με σκοπό την διοικητική τους απέλαση, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ποινική καταδίκη, καθώς θεωρήθηκαν επικίνδυνοι για το ελληνικό κράτος , με τις σύμφωνες γνώμες των πρεσβειών των χωρών καταγωγής τους. Στα 9 συλληφθέντα άτομα από την επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης Νομικής δόθηκε ένα έγγραφο βάσει τους οποίου υποχρεούνται μέσα σε 30 μέρες να απομακρυνθούν από τη χώρα. Ενώ 8 από τα 9 συντρόφια αφέθηκαν ελεύθερα, μετά από την έφεση κατά της κράτησής τους, η αγωνίστρια Lea Courtois Dakpa, παραμένει κρατούμενη στην Αμυγδαλέζα μέχρι και σήμερα.

Η συντρόφισσα ξεκίνησε απεργία πείνας στις 24/5 ζητώντας τον τερματισμό της κράτησης της και την ακύρωση της απόφασης για απέλαση, η οποία έχει βασιστεί στο γεγονός ότι η ίδια έχει ξανασυλληφθεί στην Ελλάδα – χωρίς καν να έχει κάποια τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος της- και δε δείχνει σεβασμό στους νόμους της χώρας, δείχνοντας την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό. Η Lea έχει ήδη χάσει αρκετό βάρος και οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο κράτησης κάνουν τον αγώνα της ακόμη δυσκολότερο, βάζοντας επίσης ως αίτημα της απεργίας την βελτίωση των συνθηκών μέσα στο κολαστήριο, όπου εκατοντάδες μετανάστες δεν έχουν καν πρόσβαση σε γιατρούς και κοινωνικούς λειτουργούς.

Επίσης, από τις 24/5 η προσφύγισσα Rusul διεξάγει την δική της απεργίας πείνας σε αλληλεγγύη με την συντρόφισσα της Lea. Την 1η Ιούνη ξεκίνησαν απεργία πείνας εκ περιτροπής και οι «Μητέρες κατά της Γενοκτονίας» στο Σύνταγμα με αιτήματα τόσο την απελευθέρωση της Lea και την παύση των διώξεων των 28 συλληφθέντων της Νομικής, όσο και την ακύρωση των απελάσεων των Ευρωπαίων συντροφιών.

Τα 9 διωκόμενα άτομα είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών και οι τελεσίδικες αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου αναμένεται να παρθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το Διοικητικό Εφετείο έχει τη δυνατότητα να αναστείλει την εκτέλεση της απέλασης και την άρση της κράτησης της συντρόφισσας.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη δεν θα σβήσει με κανένα μέσο καταστολής, μέχρι να σταματήσει η γενοκτονία, οι βομβαρδισμοί και να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από όλη την παλαιστινιακή γη.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ LEA COURTOIS DAKPA

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ 9 ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην, από 24/5, απεργό πείνας Lea Courtois Dakpa – Τετάρτη 5 Ιούνιου, 18:30, έξω από την Γαλλική Πρεσβεία

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην, από 24/5, απεργό πείνας Lea Courtois Dakba, Τετάρτη 5/6 στις 19:30 στη Γαλλική Πρεσβεία

Μοιραστείτε το άρθρο