Πορεία γειτονιάς για τα Εξάρχεια, Παρασκευή 31/5 στις 19:30 στα σκαλάκια Αστέρα

Ως εδώ με τις περιφράξεις. Ως εδώ με την καταστολή της ζωής μας, ως εδώ με τον περιορισμό. Ως εδώ με την αστυνόμευση, ως εδώ με τη βία. Ως εδώ με το άδειασμα των διαμερισμάτων της γειτονιάς μας, ως εδώ να ήχούν μόνο τα ροδάκια απ’ τις βαλίτσες στις εισόδους των πολυκατοικιών μας. Ως εδώ με τη ζωή μας τουριστική ατραξιόν, ως εδώ με τη γειτονιά-disneyland, ως εδώ με τα ακραία ντεσιμπέλ, ως εδώ με τα τραπεζοκαθίσματα. Ως εδώ με τα απλησίαστα ενοίκια, ως εδώ με τα απλησίαστα ρουχάδικα, ως εδώ με τα πριβέ πάρτυ στα φαγάδικα. Ως εδώ με τα σφραγισμένα παράθυρα των καταλήψεων. Ως εδώ με τα κομμένα δέντρα. Ως εδώ με τα σπασμένα πεζοδρόμια, ως εδώ με τα ετοιμόρροπα σχολεία, ως εδώ με τους σωρούς σκουπιδιών. Ως εδώ με την καταστολή των αγώνων, την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, τις στοχοποιήσεις των συλλογικοτήτων. Ως εδώ με τη διαγραφή της μνήμης, ως εδώ με την αποσιώπηση της ιστορίας, ως εδώ με τη διαγραφή της πολιτισμικής ταυτότητας, ως εδώ με τις γειτονιές-περάσματα, ως εδώ με τους περαστικούς, ως εδώ με την “ανάπτυξή” σας.

Αγώνας για την υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων σημαίνει αγώνας για ζωή. Αγώνας για στέγη για όλους στη γειτονιά που επιθυμούν να ζουν. Αγώνας για πολυπολιτισμικές κοινότητες. Αγώνας για το δικαίωμα όλων μας στην Πλατεία, στον Λόφο, στον πεζόδρομο, στους δρόμους.

Αγώνας για τα Εξάρχεια σημαίνει αγώνας για τη συμπερίληψη, τον αυθορμητισμό, τη φαντασία, τις διαδικασίες συλλογικής δημιουργίας. Αγώνας στα Εξάρχεια σημαίνει πως η γειτονιά δεν θα χωρέσει σε χάρτες που άλλοι σχεδιάζουν.

Το μέλλον της γειτονιάς θα το γράψουμε εμείς.

Ανοιχτή Συνέλευση “Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων”


Την Παρασκευή 31/5 στηρίζουμε την πορεία που καλεί η συνέλευση ΄΄οχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων΄΄ ενάντια στην επέκταση των λαμαρινών και ενάντια στον εξευγενισμό της γειτονιάς. Η πορεία θα έχει αφετηρία τα σκαλάκια του αστέρα στις 19:30μμ.

΄΄Η καινούρια αυτή επίθεση στην πλατεία Εξαρχείων, δεν είναι ένα γεγονός που πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κάτι μεμονωμένο. Είναι τμήμα του συνολικότερου πολέμου του κράτους και των επενδυτών στην περιοχή, που διεξάγεται μέσω της αστυνομοκρατίας, της εμπορευματοποίησης και της τουριστικοποίησης. Ήδη μετράμε αναρίθμητα air – bnb τα οποία σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση των ενοικίων εκτοπίζουν τον κόσμο της γειτονιάς και τη μετατρέπουν σε ένα διασκεδαστήριο και αποστειρωμένο τουριστικό θέρετρο.

Στην πραγματικότητα, στόχος τους είναι να αλλάξουν τον χαρακτήρα των Εξαρχείων και να διώξουν τον κόσμο του αγώνα που χρόνια συσπειρώνεται σε αυτά και αντιστέκεται ενάντια στην καταπίεση, την κρατική καταστολή, την αστυνομική βία, τα σχέδια του κράτους, του κεφαλαίου, των συμφερόντων της κάθε εξουσίας και που πάντα στεκόταν αλληλέγγυα σε πρόσφυγες, μετανάστριες, πολιτικούς κρατούμενους και κάθε λογής της τάξης των καταπιεσμένων.

Παρόλο τον βίαιο εξευγενισμό, την κρατική τρομοκρατία, την παρουσία αστυνομίας και ασφαλιτών σε κάθε γωνιά, και την συνεχή κατάληψη του δημοσίου χώρου, τα Εξάρχεια συνεχίζουν να αγωνίζονται για μια γειτονιά αντίστασης και αλληλεγγύης!΄΄

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΑΣΤΕΡΑ

Συντονιστικό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων


Ενάντια στη μετατροπή της πλατείας Εξαρχείων σε εργοτάξιο του μετρό και στην επέκτασή του

Ενάντια στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων, την αστυνομοκρατία και την καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων

Αγώνας για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αυτοοργάνωσης και της ταξικής αλληλεγγύης

Πορεία: Παρασκευή 31 Μάη | Μπενάκη & Καλλιδρομίου (σκαλάκια αστέρα) | 19.30

Ανοιχτή Συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

 

 


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα Εξάρχεια της ελευθερίας, της αυτοοργάνωσης, της ισότητας και της αλληλεγγύης

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΞΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ενάντια στα σχέδια ανάπλασης και την παράδοση των δημοσίων χωρών σε ιδιωτικές εταιρίες, την εμπορευματοποίηση, την ιδιωτικοποίηση και τον αποκλεισμό της κοινωνικής βάσης από αυτούς.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΟΡΕΙΑ: Παρασκευή 31 Μάη, 19.30, Εμ.Μπενάκη&Καλλιδρομίου

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Μοιραστείτε το άρθρο