Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της πανελλαδικής πορείας 15/01/2022, Πέμπτη 30/5 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΚΑΙ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΦΩΤΟ 30/5


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της πανελλαδικής πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη ”Στέκι στο Βιολογικο” της 15/1/2022

Το Σάββατο 15/1 περισσότερα από 1000 συντρόφια έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο στέκι στο βιολογικό, που εκκενώθηκε στις 31/1, και στις καταλήψεις γενικότερα, κατεβαίνοντας στο δρόμο και πλαισιώνοντας την πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης. Μετά το τέλος της ακολούθησαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και κυνηγητό στο κέντρο της πόλης με συνέπεια 23 συλλήψεις. Με τον οχετό των ΜΜΕ της τελευταίας εβδομάδας να προετοιμάζει το έδαφος για καταστολή, πραγματοποιήθηκε και η εκκένωση του τότε κατειλημμένου χώρου πίσω από το Χημικό ΑΠΘ την Τετάρτη 12/1 (δύο μόλις μέρες μετά την κατάληψή του), που αιχμαλώτισε έστω για λίγο 15 συντρόφια μας, που τον υπερασπίζονταν, έπειτα ακολούθησε η καταστολή της 15/1.

Μπάτσοι, δικαστές και κράτος δεν θα καταφέρουν ποτέ να μας τρομοκρατήσουν, όσοι ποινικοί και σωφρονιστικοί κώδικες και αν ψηφιστούν, όσο και αν προσπαθούν να μας καταστείλουν. Στεκόμαστε πάντα απέναντι στο κράτος και στους μηχανισμούς καταπίεσης που αυτό επιβάλλει.

Εμείς, ως δομή αλληλεγγύης σε φυλακισμένα και διωκόμενα συντρόφια, που στεγαζόμασταν μάλιστα τα τελευταία χρόνια στο κατειλημμένο στέκι στο βιολογικό, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα 23 συλληφθέντα και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 30/05 στις 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί η δίκη.

Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα συνεχίζονται.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 15/1

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)


Για πάνω από 34 χρόνια η κατάληψη “στέκι στο βιολογικό” είχε φιλοξενήσει αναρίθμητες εκδηλώσεις αναρχικού-αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, όπως βιβλιοπαρουσιάσεις, DIY live, προβολές και συλλογικές κουζίνες. Παράλληλα είχε στεγάσει ανοιχτές συνελεύσεις, ομάδες και συλλογικότητες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ποικίλους τρόπους δράσης καθιστώντας την αναπόσπαστο και δομικό στοιχείο του ευρύτερου αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος της Θεσσαλονίκης καθώς και των κοινωνικών και ταξικών αγώνων της πόλης εν γένει.

Τα ξημερώματα τις 31/12/2021, όντας παραμονή πρωτοχρονιάς, μπάτσοι εισβάλλουν και εκκενώνουν την κατάληψη του Βιολογικού καταστρέφοντας τους τοίχους, τη βιβλιοθήκη, το μπαρ, σκίζοντας αφίσες και βιβλία με πρόσχημα το χτίσιμο βιβλιοθήκης της σχολής της οποίας ο χώρος του στεκιού θα αποτελούσε στην πραγματικότητα την αίθουσα αναμονής. Kράτος και αστυνομία αποκαλύπτουν για άλλη μια φόρα το μένος τους για οποιονδήποτε χώρο λειτουργεί αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά και τάσσεται ενάντια στους όρους του κέρδους και των καταπιέσεων που επιβάλλουν οι από τα πάνω.

Από τον Οκτώβρη του 2021 είχαν προηγηθεί απειλές εκκένωσης τόσο με εξαγγελίες από τον τότε πρύτανη Παπαιωάννου και από τον τότε υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο όσο και με την έμπρακτη υλοποίηση των απειλών αυτών με την τοποθέτηση γυψοσανίδων στον χώρο του υπογείου της σχολής του Βιολογικού, όπου και στεγάζονταν η κατάληψη, σημαδεύοντας με Χ τοίχους της προμηνύοντας έτσι την κατεδάφιση τους. Τα άτομα που συμμετείχαν είτε στη διαχειριστική συνέλευση του στεκιού είτε στις πολιτικές ομάδες και δομές που στεγαζόντουσαν εκείνη την περίοδο, συγκεκριμένα στη δομή του ”Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών”, στην ομάδα ”Βiologica” που προωθούσε επί χρόνια την αδιαμεσολάβητη, αυτοοργανωμένη μουσική σκηνή και στην αναρχική συλλογικότητα ”Κατάληψη Τerra Ignocnita, ανακαλύπτουν την ανάθεση του κτιρίου σε εργολαβία,ένα έργο ύψους 1.320.600,00 ευρώ, με θέμα: «ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ Σ.Θ.Ε. (Σχολή Θετικών Επιστημών, γειτονικό κτήριο)».

Ξεκινάει από τότε ένας αγώνας υπεράσπισης και αλληλεγγύης του στεκιού αλλά και υπεράσπισης του ασύλου το όποιο απειλούταν ήδη με τη ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη 4777 που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την παρουσία των μπάτσων εντός πανεπιστημίων, τη διαγραφή φοιτητών αλλά και τις πειθαρχικές ποινές εναντίον τους στοχεύοντας στην πολιτική, ταξική και πολιτισμική του αποστείρωση με απώτερο στόχο να προάγει ακόμα πιο εύκολα τους στόχους του κράτους για ιδιωτικές σχολές, ερεύνες για στρατό, αστυνομία κ.α, συμβάλλοντας έτσι στην αναπαραγωγή της καπιταλιστικής πραγματικότητας προς όφελος του.

Ο αγώνας αυτός διεξάγεται με δυναμικούς όρους στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και πανελλαδικά από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο όπου μετά την εκκένωση του στεκιού καλείται πανελλαδική εβδομάδα αλληλεγγύης στην κατάληψη ”Στέκι στο Βιολογικό”.

Η εβδομάδα αυτή λήγει με την μαζική πορεία υπέρασπισης των καταλήψεων και αλληλεγγύης στην κατάληψη ”Στέκι στο Βιολογικο” έπειτα και από την ανταπόκριση στο πανελλαδικό κάλεσμα ατομικοτήτων, καταλήψεων, αυτόνομων ελευθεριακών φοιτητικών σχημάτων, συλλογικοτήτων και ομάδων από όλη τη χώρα. Το κράτος αποκαλύπτοντας για άλλη μια φόρα το φόβο που του προκαλείται κάθε φορά που βρίσκομαστε ενωμένα απεναντί του, ξεκινάει μέρες πριν την πορεία ένα κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη συμβουλεύοντας μάλιστα με επιτακτικό τρόπο τους ιδιοκτήτες καταστήματων στο να μην ανοίξουν την ημέρα διεξαγωγής της. Αυτό το κλίμα προσπάθησε να επιβάλλει και την ημέρα της πανελλαδικής πόρειας με την έντονη παρουσία όλων των δυνάμεων της αστυνομίας και σε όλο το κέντρο της πόλης, ενισχυόμενες με τη χρήση drones καθώς και ελικοπτέρου της Ε.Λ.Α.Σ. Δεν κατάφεραν ωστόσο το βασικό τους στόχο, την απομαζικοποίηση της πορείας η όποια αριθμούσε περί των 1500 ατόμων και κινήθηκε δυναμικά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στόχος τους εκείνη τη μέρα όμως ήταν και οι συλλήψεις στο σωρό, εντολή που ακουγόνταν πολύ συχνά από τους δέκτες τους αλλά που ήταν συνάμα εμφανής αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας ήμασταν περικυκλωμένοι με διάφορες δυνάμεις της αστυνομίας να μας ακολουθούν καταλαμβάνοντας τα γύρω στενά. Ως αποτέλεσμα της κατασταλτικής πολιτικής ενάντια σε όποιο άτομο επιλέγει να συμμετέχει σε μια πορεία και για να δικαιολογήσουν το κλίμα τρομοκρατίας που είχαν δημιουργήσει, ακολούθησε η σύλληψή μας, 23 ατόμων εκ των οποίων κάποια σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Η πλειοψηφία των συλλήψεων έγινε έπειτα απο την επίθεση πολυάριθμων μπάτσων με πολιτικά.

Η προσπάθεια καταστολής των αγώνων που αναπτύσσονται στην κοινωνία, στους δρόμους, τα πανεπιστήμια, τις φυλακές και τους χώρους εργασίας, θα βρίσκει πάντα μπροστά της ντουβάρια.

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθέριας.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα.

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης 30/05 στις 9:00.

Κάποιες/οι εκ των συλληφθεισών/έντων της πανελλαδικής πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη ”Στέκι στο Βιολογικο”


Το Σάββατο 15/01/2022 πραγματοποιείται πανελλαδική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης “Στέκι στο Βιολογικό”, μετά την εκκένωσή του στις 31/12/2021. Μετά το τέλος της πορείας ακολουθούν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής που έστησαν κλίμα τρομοκρατίας ήδη από τις προηγούμενες μέρες. Ακολούθησε κυνηγητό και 23 συλλήψεις στο σωρό, με τις κατηγορίες της διάταξης κοινής ειρήνης, της απείθειας, αλλά και για πρώτη φορά εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων!
Η εκκένωση του βιολογικού αποτέλεσε άλλο ένα κομμάτι της επίθεσης στις καταλήψεις και τον κόσμο του αγώνα , αλλά και στο άσυλο του ΑΠΘ. Η ένταση της καταστολής, οι στημένες δικογραφίες, η απαγόρευση των διαδηλώσεων , οι νέοι ποινικοί κώδικες, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστούν ως επίθεση στους καταπιεσμένους, με αποφασιστικότητα, αδιαλλαξία και αλληλεγγύη.
Οι ιδέες μας δεν εκκενώνονται
Κάτω τα χέρια από τα συλληφθέντα συντρόφια της 15/01/2022

Ανάρες Ομάδα δράσης & αλληλεγγύης


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες της πανελλαδικής πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης 30/5 στις 9:00

10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

Μοιραστείτε το άρθρο