Ημέρα εκδηλώσεων: Ρομά και αλληλεγγύη, Σάββατο 25/5 στις 18:30 στο Άλσος Μπαρουτάδικο

Ως Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρομά-Μπαλαμέ προσπαθούμε να συμπορευτούμε με τις κοινότητες Ρομά με ορίζοντα την ενότητα όλων των αντιρατσιστικών-αντιπατριαρχικών-αντικαπιταλιστικών αγώνων μεταξύ των καταπιεσμένων. Προσπαθούμε να συνεισφέρουμε σε αυτήν την ενότητα μέσα από κοινά κατεβάσματα στο δρόμο, σχέσεις φιλίας και αλληλοβοήθειας.

Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κοινότητα είναι πολλά: ακραία φτώχια, αποκλεισμός από την εκπαίδευση και την εργασία, περιορισμένη πρόσβαση σε δομές πρόνοιας, επιθέσεις από ρατσιστές, αστυνομική βία κλπ. Την ίδια ώρα, οι γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙ Ρομά βιώνουν πολλαπλή καταπίεση, έχοντας να αντιμετωπίσουν σεξισμό πολλές φορές και από άτομα που ανήκουν στις ίδιες τις κοινότητές τους.

Θεωρούμε πως οι κοινοί αγώνες Ρομά-μπαλαμέ, για να προχωρήσουν, χρειάζονται ανεξάρτητες ανοιχτές δομές με μαζική εμπλοκή κόσμου και τακτικές συνελεύσεις-συναντήσεις, προσανατολισμένες στις ανάγκες της συγκεκριμένης κοινότητας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας διοργανώνουμε ημέρα εκδηλώσεων στο Άλσος Μπαρουτάδικο (Αιγάλεω Ιερά οδος) το Σάββατο 25 Μάϊου. Καλούμε αλληλέγγυα άτομα, μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, Ρομά και μπαλαμέ.

Πρόγραμμα:

fb event

Μοιραστείτε το άρθρο